tiistai 1. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 7

1.3.2022 tiistai

Klo 06.30

Median musta otsikko ärjäisee: 64 kilometriä pitkä sotilaskolonna lähestyy Kiovaa!

Miten ukrainalaispuolustajat saavat tuollaisen rautamadon palasiksi? Kahdellakymmenellä dronepommillako?

Putinrotta kohoaa näiden murhatoimien ansiosta historian suurimpien ihmishirviöiden kärkeen. Se lie hänellä tavoitekin ennen kaulansa katkaisua.

Nukuin puoli kuuteen melkein katkeamatonta unta. Yhden aikaan mittasin verenpaineen kun sydämenjyske herätti: 139/83/60. Nyt aamulla jälleen 123/73/55.

Yölliset heräämiset johtuvat myös, tämän sota-ajan ohella, todetusta uniapneasta johon saan hoito sitten joskus. Ensihoitona on kuitenkin painonpudotus. 10 kg on ainakin liikaa.

Talvella iski vyöruusu ja en voinut liikkua, mutta omaa lepsuuttan kilojen kertyminen jälleen on. Vituttaa kyllä tervennäkin ollen lähteä huvikseen katuja tallustelemaan. Energiantuhlaamiselle tulisi aina olla syy, ei hupi. 

Pentti Linkolaa käytti ruumistaan juuri siihen, mihin se lajillamme on kehittynyt, eli elämän ylläpitoon. Nythän kuntoakin pidetään yllä vain, että olisi mukava olla.

Klo 14.00

Katsoin ja kuuntelin Ukrainan presidentin Zelenskyin jykevän puheen EU:n parliamentille. Tulkkikin taisi nieleskellä kipeimpiä kohtia kääntäessään. 

Putinrotan lähettämä murhakolonna lähestyy Kiovaa. Jos Ukrainalla olisi sopivaa kalustoa, se olisi helppo maali murskata maantien pientareille. Eikö EU voisi lähettää ne luvatut MIG-hävittäjät ilman tullausta jo paikalle! Ehkä ensi yönä lähettävätkin.

Klo 18.30

Putinrotan yksi vakavimmin otettavista sylikoirista, ulkoministerirotta Lavrov on väittänyt, että Ukraina yrittää saada ydinaseitä jostain. Tämä on tietenkin vain yksi niistä monista tekosyistä, joilla venäläisillä yritetään hyökkäyssodan jatko hyväksytyttää. Mutta vaikka se ei menisikään lävitse, omien pommien käyttökynnys madaltuu huhujen liikkeelle laittamisen jälkeen huomattavasti.

Harkovaa ovat pommittaneet ainakin rypälepommeilla. Yksi isompi tuhosi kaupungin hallintokorttelin ja paikallaolleita kuoli.

Klo 21.00

Tuntee kyllä itsensä typeräksi näitä sivuja täyttäessään. Ja vielä otsikoituna sotapäiväkirjaksi. Epäilen, ettei tämä ole korrektia sodan jalkoihin jääneitä kohtaan. Heillä olisi kokemusta kirjoittaa, miltä tuntuu siellä jossakin. Olen äärimmäisessä internetin marginaalissa eikä mitättömillä kirjoituksillani koskaan tulla julkista debattia käymään, että menköön nyt sitten näin. Omaa mieltäni tämä tekstailu vähän pyöristää ettei kaikki tiedotusvälineissä nähty jää pääkoppaan pyörimään.

Päivällä kuultu Ukrainan presidentin luja puhe oli puhe 40 miljoonan ukrainalaisen puolesta. Sellaiseen puheeseen ei Putinrotta yllä koskaan. Sen ne hampaat yhdessä muristut lauseet "tšetšeeniterroristeistä, jotka ammutaan vaikka paskahuussiin" olivat absurdeja, ei minkään eikä kenenkään puolesta lausuttuja, pelkkiä harhoissaan elävän KGB kutaleen sanoja. Olivat kuitenkin pohjustuksia näille muille sotaretkille siviilien koteihin ja niihin olisi pitänyt muiden kansojen havahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti