sunnuntai 6. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 12

6.3.2022 sunnuntai

06.30

Unessa kansalaisia tungokseen asti kaduilla. Ne olivat menossa kaikki ruokakauppaan, tankkaamaan autojaan ja muille asioilleen tavalliseen tapaansa, mutta kaikilla oli maastopuvut päällä ja rynkyt poikittain hihnasta rinnuksilla.

"Lapset kuolevat tulitukseen piiritetyssä Mariuopolissa -tulitauko ei pitänyt siviilien evakuoimiseksi"

Tämänkaltaisia otsikoita saa lukea yhä enemmän kun Venäjän hyökkäyssotatoimet  Ukrainassa raaistuvat päiväpäivältä.

Viron entisen presidentin Toomas Henrik Ilveksen haastattelu Hesarissa. Suomi ja suomalaiset poliitikot kautta viime vuosikymmenten saavat väkäsiä naiviudella ruokittuihin lihoihinsa hänen sanoistaan; perustellusti, aiheita on.

Ukrainan sodan seuraamisesta hän sanoo: 

"Päivät ovat yhtä Guernicaa."

"Venäjän sotakoneisto on lännen lihottamaa."

"Venäjällä on rikollinen fasistihallinto, joka tappaa ihmisiä ilman mitään syytä. Venäjä pitää saattaa vastuuseen rikoksistaan."

Kommentini Ilves-juttuun:

Miten paljossa Ilves onkaan oikeassa. Suomelta kuuluisi pyytää anteeksi suhtautumistaan monessa asiassa.

Kun Suomen puolustusministeri oli haastateltavana Ylellä eilenaamulla, hän luetteli USA:n, Ruotsin ja Norjan joiden kanssa tullaan "tiivistämään" puolustusyhteistyötä ja erikseen hän mainitsi Iso-Britannian jonka suhteen vähintään tarkastellaan mahdollisen sotilaallisen yhteistyön tulevaisuutta.

Odotin itse, että Kaikkonen mainitsee myös Viron, mutta ei puolen sanan vertaa viittausta etelän suuntaan, joten se alleviivaa Ilveksen painotukset, joiden mukaan on selvää kuinka väheksyvästi olemme suhtautuneet, ja näköjään edelleen suhtaudumme, lahden takaiseen naapuriimme.

Puolustusministeri Kaikkonen, pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö: Olisiko aika tehdä asialle jotain, ja heti?

08.00

Keittelen aamupuuroja, laittelen ruokia, siivoilen, lämmitän uunia, takkaa, saunaa ja pidän yleistä jöötä huushollissa kuten ennenkin, mutta olen paljon hermostuneempi ja hätäilen joka ilta jos poikia ei ala kuulua "kyliltä" kotiin. 

Kun sekoitan hiutaleita puuroveteen ajattelen niitä perheidenpäitä, äitejä ja isiä jotka aamiaisia ovat rauhanmaassa saaneet pitkään valmistaa ja yhtäkkiä pamahtaa räjähtävä, sirpaleita ympärilleen syöksevä kranaatti seinän lävitse keittiöön.

Mitä itse tekisin siinä tilanteessa jos elossa selviäisin?

Kouraisee!

09.25

Aloillaan olemiseen täytyy ihan käskeä itseään. Telkkarin elokuva-toistojentoistot eivät sytytä. Lukemiset helpottavat hetkeksi, mutta koska en nyt osaa muuta lukemista kaivella, kuin kriiseihin liittyvää, niin luettuani olo on yhä levottomampi kun pitäisi päästä käsilläänkin tekemään jotain.

Esimerkiksi varautumiseen huomista varten: Unimäen mökin täysremontti, kasvimaan laajennus ja kellarin peruskunnostus. Suht kunnossa oleva mökki maalla, ja vielä keskellä metsää olisi valttia jos pommit alkavat kaupunkeihin putoilla.

Mutta mistä rahat? Isoja summia pitäisi pieraista jostain jos semmoisia remontteja edes alulle pystyisi laittamaan. Ei siis toivoakaan.

Toisaalla miljardöörioliogargit huijaamalla, varastamalla ja antautumalla lahjottaviksi mahdollistavat tyrannien synnyn ja pilaavat kaiken jo olemassaolevan. 

Ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön olisi nekin miljardit tarvittu joita tunteettomat liikemiehet paskantelevat pitkin maailmojen raitteja. Eivätkä siihen ole syyllisiä pelkästään venäläiset. Suomestakin löytyy niin isoja kuin pieniä; miljoonikko ei ole vielä mitään, mutta yhtä kaikki ei miljoonaluokkaankaan kavunnut lopeta jos vain lihomista on luvassa.

Rahaan, luksusjahteihin, kalliisiin autoihin, yksityisiin suihkukoneisiin jne. viehtyneitä homosapienseja ei oikeasti kiinnosta huominen. Eikä varsinkaan sellainen, jossa ihmisen mielessä mitättömän statuksen omaavan, mullassa möyrivän kastemadon säilymistäkin kuuluisi ajatella.

Kalliilla ruuilla ruokitut aivot ovat kärsineet liiasta elämisen helppoudesta. Rahan haju on syrjäyttänyt aivojen normaalit, elämän ylläpitämiseen tarvittavat toiminnat. Sovellettuna kuten neurotieteilijä sanoi Putinrotan aivoista: "Rajoittamaton yksinvalta on sokaissut Putinin" liika raha tekee saman.

Putinrotan "tärkeimmistä" sylirotista eli oliogarkeista joilla on vahva side myös Suomeen on lyhyt lista lehdessä: Gennadi Timotsenko, Roman Rotenberg, Boris Rotenberg, Kai Paananen. Mitä näiden jellukoiden päässä nyt mahtaa liikkua? Olisiko näistä yhdestäkään Putinrotan salamurhaajaksi kun niillä ilmeisesti olisi edelleen lähelle pääsyn mahdollisuus?

Ei, koska eiväthän ne välitä muusta kuin omien muniensa suojelusta ja niitä ne ovat jo painuneet suojaaman kauas näiltä kunnailta. Monacossa käy kuhina pinacolada-lasillisten äärellä.

Tämä suomalaisniminen Paananen on ilmaissut syvän huolensa Ukrainan tilanteesta, mutta uskooko kuka sen aitouteen? En minä ainakaan.

10.31

Radio Suomen Ihmemaa Pekan Laineineen taustalla. Niin kuunnellaan sitäkin tässä kuin käynnissä olevan sotakoneen luidenmrskaamista ei maailmassa olisi olemassakaan. Vähän aiemmin Tarja Närhin soittolista toisti jo miljoonaan kertaan toistetut balladit ihmislemmen ihmeellisyyksistä vaikka se niin valhetta sitten kuitenkin on.

Olisiko aika heretä edes päiväksi vaiti kaikki tämä rakkauden valheesta rämpytysten säestyksellä toitottaminen? Sehän yhtälailla palvelee tyrannien tavoitteita tuudittamalla kuuntelijoita uneen josta herätään vasta, kun tankinpiippu uksesta tupaan työntyy.

Elämme unessa, sanoi pasifisti ja entinen, hirtettäväksikin kertaalleen tuomittu, mutta sen jälkeen mm. puolustusministerinä toiminut Yrjö Kallinen.

Herätys oli 24.2.2022 raju, järkyttävä. Toiset jatkavat silti uniaan.

18.00

Kiovan lähikylässä ammutun kranaatin osumakohdassa surmansa saaneita siviilejä lojuu kuvissa lukuisia. 

Ursula von der Leyenin mukaan Venäjän sotatoimet on tutkittava "mahdollisten sotarikosten" vuoksi. 

Mitä vitun mahdollisia ne enää ovat. Tietoa täynnä oleva dataa on vilissyt silmiemme edessä sotarikoksiin syyllistymisestä ja vielä viitsivät edes arvella, että jos... 

Jo se, että Putinrotan käskyläiset tunkeutuivat ensin Krimille ja Luhanskiin on sotarikos ollut jo kahdeksan vuotta. Voe perkeleen perkeleen perkele!!!

Sodan etenemistä seuraavat tietokonenörtit ovat järjestäneet katsomon kaikkien silmille internettiin. Se on otsan taakse räjähtävän kuulan lailla iskevää dataa. Heillä on nykyaikaisen sotapäiväkirjan pitoon oikeasti hetkihetkeltä olevat mahdollisuudet.

Eikö saatanaollen mitään voida Putinrotan pysäyttämiseksi tehdä!? 

Sotakatsomojuttuun pääsee seuraavasta linkistä:

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008651005.html

19.00

Puola antaisi vanhan MIG-kalustonsa Ukrainaan, mutta USA empii vielä, että antaako tilalle omistaan uudet pommittajat. Kolmannen maailmanpalon pelko on valtavan suuri.

Israelin piäministeri Naftakin Bennet on kopistellut villa-samettisekoitepukunsa naftaliinista ja vieteröinyt itsensä suihkukoneeseen. Pistäytynyt sitten Moskovassa heristelemässä pikkurilliään Putinrotalle ja tulomatkalla lennähtänyt Berliiniin Olaf Scholzin luokse juomaan kupposen aromikasta teetä. 

Mitään nämä lentelyt eivät vaikuta. Varsinkaan kun Israelilla on Syyriassa Venäjän sotakaluston rinnalla yhteiset sotaharjoitukset olleet jo vuosia käynnissä ja murhaamissessiot edelleen kesken.

Se siitä toiveestani, että Israel olisi lähettänyt muutampia pommareita tuhoamaan Putinrotan tankkeja Ukrainan valtateille kun ne iskivät BapiJariin.

Ja koko ajan lapsia kuolee ja haavoittuu. Ympäristöä tuhoutuu, ilmasto kärsii.

23.20

Putinrotan Venäjä jatkaa infran ja ihmislihan möyhentämistä Ukrainassa. 

Pystyisipä jotenkin kippaamaan tuon sodan pois edes omasta päästä, mutta ei se kippaannu. Viha vain kasvaa kasvamistaan sisälläni enkä lopulta haluakaan estellä sen turpoamista. 

Jos minulle olisi jumalia olemassa, rukoilisin kädet verillä että Putinrotasta laksettaisiin veret Kremlin kullitettujen ovenkarmien väliin viritetyssä kinkkapuussa. Seuraavaksi tuo Rottien Rotta nyljettäisiin ja syötettäisiin lajitovereilleen, niille Moskovan viemäreissä vilistäville..

Mutta jumaliin uskovat Putinrotan lahjomat ortodoksipapitkin, siis nämä hartaita ilmeitä opetelleet kalottikallot kun ovat valmiita nekin vain suitsuttamaan Ukrainan veristen tantereiden tuloksille ja Venäjän roistovaltion puolesta, niin onko joku niin pöljä tässä maailmassa, että uskoo vielä kaikkivoipiin henkiolentoihin? 

Voe perkeleen perkeleen perkele! kiroaisi isäni ja niin kiroan  minäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti