maanantai 21. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 27

21.3.2022 maananatai

05.05

 Minulle soitettiin BBC:ltä Lontoosta:

 "What kind of pancakes would you bake in Ukraine?"

Savoa viäntäen vastasin, mutta pannareiden sijaan puhuin kalakukoista ja suolamuikuista, miten ne kuuluisi pakata pakastettuina kylmälaukkuihin ja lähettää Rissalasta hornettien kyydissä helevetin kiireellä niille joilla suurin näläkä on.

Olin hyvin vihainen unen siinä kohdassa, jossa BBC:n toimittajanainen oli kysymässä, mitä pitäisi sodan lopettamiseksi tehdä. Olisin itse ollut kohta menossa lastaamaan suurpommia lähetettäväksi Asovanmerelle terveisiksi venäjän rosvojoukoille. 

Kerkesin tiuskaista sille toimittajalle yhteen putkeen: "MänkeeperkelejatappakkeeneMoskovansaatanat!"  

Tähän heräsin ja varmaankin ääneen olin tuon sanonut. Vinha ainakin oli sängyn vieressä kylmine kuonoineen tökkimässä.

"Tappakaa ne saatanat" tuli vissiin Sven Linqvistin kirjan nimestä uneen, pakkasin senkin muiden kirjojen mukana laatikkoon kun hyllyjä kotona tyhjentelin.

07:n uutisia kuuntelen. 

Venäjä vaatii Mariuopolin antautumista. Ukraina ei anna periksi. Nyt saatana ja ihan oikeasti se Venäjän murhalaivasto upoksiin! 

Mitenhän paljon Putinrotan mulukuilla onkaan sotaisaa ihmislihaa varattuna Krimin suunnassa? Luhanskissa ainakin loputtomasti ja lisää rahtaavat paikalle tarvittaessa. Se Kadyrov- nukkekin on luvannut omia julmureitaan paikalle. Ts. Putinrotta on käskenyt niin tehdä.

Jos Arndt Pekurisia pitäisi maailmaan syntyä miljoonia, niin Venäjän yksiniittiseen armeijaan ne kaikki pitäisi nyt ilmestyä.

Puuro on hautunut pian 2 tuntia, mutta en syö vielä. Mulla ei halakorantteelle kiirettä ole, ei se hankikupurastaan minnekkään karkaa. 

08.34

Komia on jälleen ilma. Pakkasta muutama aste. Uamuvarhaisella ennen kuin päästin Vinhan pihalle oli jäneksiä ruokinnalla ne viisi pitkäkorvaa. Liekö samoja aina vai tuleeko uusia kiimakalleja paikalle jos vaikka ilves pistelee jonkun poskeensa ( tai ihminen ampuu koiralleen)?

Toissayönä oli ilves kulkenut tässä lähellä. Ohut kohvakerros oli pettänyt sen verran  pehmeiden tassujen alla, että jäljet erottuivat. Olisi hienoa nähdä kun metsänkissa loikkaisi ruokinnalla olevaan pupulaumaan kuin Kamala luonto-sarjiksessa.

12.45

Tulin ottamaan välipalaa, oikaisin sohvalle, nukahdin. Heräsin päänkivistykseen ja kun kohta tulin ulkoa takaisin, sisällä haiskahti nestekaasun loppumisesta tai mahdollisesta vuodosta ilmoittavan lisäaineen sipulintuoksu. Puutarhuri siitä jo eilen sanoi, mutta en ottanut sitä vakavasti.

Tutkin ne liitokset joihin ylsin tulitikkuja raapien, mutta yhdessäkään ei sininen liekki sävähtänyt. Tuvan laipiossa oleviin en yllä kuin pitkillä tikkailla niin ne jäävät tutkimatta. Otin kaasuhellan irti ja vein saunalle perusteellista pesua varten. Irroitanpahan sitten kaasuhuoneesta kytkennät irti ja laitan pelkän letkun suoraan pullosta hellalle. Kaasuvaloja ei ole tullut vuosikusiin käytettyä kun niistä puuttuu sukatkin. 

Pitäisi koeponnistaa kuparilinjat, mut ei mulla ole aineita siihen. Paineilmalla voisin tietysti sen joskus tehdä. Virallista kaasuasentajaa ei ole varaa käyttää. Mistä semmoisen nykyisin mahtaisi edes löytää?

18.30

Saunaa lämmitellessä hankasin vuosien ruuanlaitoista kertyneet rasvat ja muut töryt kaasuhellan kaikilta pinnoilta ja se nuortui 40 vuotta ulkonäöllisesti. 

Ostin tuon hellan 1986 Siilinjärven Osulasta kun yx Lassi oli siellä rakennuspuolen myyjänä. Se teki juuri inventaariota ja oli löytänyt jostain varastohallin ylimmäisen hyllyn periltä kaasuhellan ja kysyi minulta, että jos tarviit niin halavalla lähtöö. Tarvihinhan minä kun juuri silloin rakensin tätä mökintötteröä tänne Eiminnekään. 

Ensimmäinen sijoituspaikka hellalle oli taukotuvaksi väkertämäni lautahökötys mikä sittemmin on nämä vuosikymmenet toiminut huussina. Sitten hella vain on ollut tuossa kalusteiden välissä enkä kovin monasti sille perusteellista siistimistä ole tehnyt. Kestävä vehje vaekka "halavalla saen". Uuninpuoli siinä on hieman vaarallinen kun ne kylkien eristeet ovat kovin ohuet. Mutta eipä sitä ole juuri tarvinnut käyttää kun on toi puullalämmitettävä tiililäjä ollut.

20.20

Halkoja hakkasin ja pinosin sitä mukaa ehkä kaksi peräkärrylistä. 20 pitäisi vähintään, että riittäisi talven tarpeiksi. Nuista pölökyistä ei niin paljoa tule. Joutuupi menemään  vielä metsään.

21.23

Iltauutisten jälkeen katsoin "IsonArskan" paljon esillä olleen puheen Venäläisille. Luin myös suomennoksen. Kyllä se ainakin sellaisille ihmisille, joilla tunteita vielä on, perille menee. Venäläisiin se ei vaikuta sillä Mariupolin särkeminen vain kiihtyy.

Kohta on kaikki keinot Putinrotan pysäyttämiseksi käytetty. Jäljellä on vain Nato. Kiinakaan ei korviaan lotkauta. Entä japsit? Venäjä oli pannut 80 vuotta vireillä olleet "rauhanneuvottelut" Japanin kanssa jääviileäkaappiin kun ne olivat yhtyneet kansainväliseen pakoterinkiin. Vai oliko Venäjä peräti lopettanut tyystin ne? 

Jospa Japani laittaisi kamikazensa Ukrainaan avuksi!

Turha toivo. Ne joutuvat yhellä lailla pelkäämään kuten natomaatkin, että Putinrotta lähettää säteilevät terveisensä Tokioon.

Klo lähentelee iltakymmentä. 

Vaikka yritän muuta, niin ajatukset kiepahtavat aina vain takaisin ukrainalaisten ahdinkoon. Se hirvittävä särkeminen ja ihmisten hätä, miten ne voi kukaan mielestään häivyttää? 

Teki mitä hyvänsä niin sen voi rinnastaa jonkun ukrainalaisen rauhanoloissaan tekemäksi ja sitä havahtuu, että minä nyt harjaan vaikka hampaani, mutta se toinen isä siellä pommien mäikkeessä ei enää voi kun koko kylppäri on pamautettu paskaksi. Tai kenties samalla koko perhe lapsineen äiteineen...

Voi kun pystyisi ajatuksen voimalla viiltämään  sotaan syylliseltä kurkun poikki! 

Miljoonat näin ajattelevat, mutta kun ajatus ei ole ainetta siitä ei voi tikaria takoa. Ja vaikka samanlaisen ajatuksen lähettäisi Kremliin nämä miljoonat vihaiset yhtäaikaa, Putinrotta tepsuttelisi vain iltapesulle ja kullitettuun punkkaansa korsaamaan senkin jälkeen.

Eivät ole ajatuksin siivin koskaan tarpeellisia tappohommia ketkään aikaan saaneet. Hitler tarvitsi syanidinsa, Pol Pot ja Stalin vanhuuden tuoman lopun, Ceausescu teloittajansa, Saddami kiiniottajansa jne. jne.. 

Putinrotta on tämän tiennyt ja siksi lähettänyt myrkylliset postinsa ja salamurhaajansa ilman saatekirjelmiä matkaan.  Lukuisammat joukkomurhat tehdäkseen sitten nämä kaukaa matkaan lähettämänsä pommit kuviteltujen vihollistensa päälle. 

Pää vetävän käteen tässä hänellekin joku päivä muljahtaa, mutta liian kauan siihen menee.

Eikö ole kellään sellaista suurpommia jonka voisi avaruuden kautta salaa kierrättää Putinrotan sijaintipaikan kohdalle ja pudottaa kuin juuri alas korkeuksista syöksyneen kiinalaiskoneen? 

Eikö ole Kremlin kohdalla valvomatonta reikää taivaan suuntaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti