lauantai 19. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 25

 19.3 2022 lauantai

Puoli kuusi klo. Pilvetön taivas lupaa aurinkoisen, lämpimän pvn, niin myös siäennuste.

Unessa tuli jälleen juostua ja tehtyä mahdottomasti kaikenlaisia hommia. Humpallakin pistäysin Revontulten maassa lapintyttöjä töytyyttämässä. "Taes palloo lambada-anturi äejältä", kuului yksi repliikki.

08.00

Uutiset, hys!

Ei siellä mistään viimeaikoina tutuiksi tulleista poikettu.

Hesarissa Sofi Oksaselta kirjoitus joka kalventaa täysin monet asian- ja "asian"tuntijan lausunnot mitä Ukrainan järkyttävään katastrofiin syyllisiin tulee.

Jo pitkä otsikkoingressi " Vladimir Putin ei ole hullu, ja asialla spekulointi vie huomion olennaiselta - Suuri osa venäläisistä pitää tyrannin toimintaa täysin järkevänä, koska siihen he ovat tottuneet", sanoo paljon.

Samassa tän pvn lehdessä on jälleen luettelo myös Putinin kätyreistä ja oliogarkeja tutkineen Astonin yliopistotutkija Elisabeth Schimpfössin haastattelu.

ES sanoo, että oliogarkeilla olisi valtaa pysäyttää Putinrotan aloittama sota: "Oligarkit vihaavat sotaa. Se on heille massiivinen katastrofi."

ES:n sanoillakin on Sofin tapaan painoarvoa sillä hän on tutkinut kohteitaan jo vuodesta 2008.

Näitä tällaisia artikkeleita lukee tiedonjanossaan mielellään. 

Kamalimpia ovat miljoonilla toistensa kaltaisilla saiteilla (blogeissa jne) käytävät "keskustelut" väittelyineen eivätkä uutisten lomaan tungetut ammttitoimittajienkaan kolumnit kehuja järenjäljin aina ansaitse. 

Iltalehtien rykäisyt ne vasta surkeita ovat ja joutaisivat tällaisina aikoina jättää kokonaan julkaisematta. Ei taitaisi lovea mihinkään tehdä vaikka Suomestakin molemmat pantaisiin kriisiaikoina jäähylle. Mitä helvettiä näin pientä kansaa varten täytyy metsiä kaataa, että sille hirvittävyyksistä lööppijuoruja kauppojen kassajonoihin tarjoillaan.

17.00

Puutarhuri tuli puoliltapäivin ja toi ruokatarvikkeita&humppavermeet. Napikselle kaiten männään ja sinne lähtö on ihan kohta. Saunottiin jo.

Pojat olivat mielellään jääneet keskenään. P on aikonut pitää bileet heti kun ollaan molemmat poissa ja nyt kai se tilaisuus sitten tuli. Eipä ole isosti enää aiheeseen puuttuminen kun jo vyörähti hänkin aikuispuolelle ikänsä suhteen.

Jokohan aiemmin aprikoin kuinka viime vuosien keväät ovat olleet kaikki toisistaan poikkeavia tietyssä mielessä? Perusjuttu, että keväisin tulen Um polttopuita tekemään on kyllä pysynyt liki samoissa kaavoissa, mutta muut jutut ovat kehineet aina uudenlaiset näkymät arkeen, harmituksetkin. Tämä kevät on mielelle aivan karmea Venäjän hyökkäyssodan takia ja ne muut harmitukset sullon muistojen suohon mitättöminä episodeina ja yksittäisten ihmisten epäonnen lohkoille kuuluvina.

En lähde kovasti iloisin mielin enää edes humpalle. Viime lauantainakin vain hetken verran kykenin ajattelemaan omaa mukavuuttani ja heti iski alakulo kun tiedän, etteivät sodan jalkoihin jääneet syyttömät saa edes sellaista hetkeä kokea.

Lopetan tältä päivältä tähän että kerkeän ottaa 15 min torkut. Puutarhuri uinahti saunan jälkeen heti kun meni petille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti