sunnuntai 27. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 33

27.3.2022 sunnuntai

06.30, tai siis 07.30 kun piti tuas kellojen viisareita siirrellä.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan on muiden eurooppalaisten tonteille saapuessaan "oheistoimintaa", sanottiin minulle unessa. Teidän silmänne ja mielenne kärsivät kun katselette sodan kuvia Ukrainasta. Fyysisesti säilytte koskemattomina, mutta tämäkin onnenolo vain toistaiseksi. Moskovassa hypistellään jo "käänteentekevän, lopullisen ratkaisun" avainnippuja: Y-ohjukset on koodattu länttä kohti aina Yhdysvaltoja myöten.

Väitin unen iänille, että kärsii ne eorooppalaeset bensatankeilla ja ruokakaupoissa nyttii, mutta vasta-argumenttini lytättiin kerta toisensa jälkeen ja näytettiin videota pahasti haavoittuneesta, raskaana olevasta naisesta baareilla ja  muita eläviä kuvia Mariupolin pommituksista jotka viimeistään alensivat Venäjän putinrottineen barbaarien aikakauteen. 

Herkesin hiljaiseksi enkä änkyttänyt enää vastalauseitani.

Eilisiltaiset Napishumpallukset olivat ok. Loppupuolella tuli kuitenkin sellainen olo, että miten minä voin iloita kun maailmanlaita palaa!

Kun katselin Komiat-yhtyeen nuoria, siloposkisia poikia, niin en voinut välttyä ajattelemasta heitäkin sotarintamille tykinruuaksi. He voisivat tietenkin joutua viihdytyskiertueillekin kuten joutuivat aikanaan Tapio Rautavaara ja muut sen ajan laulajatrubaduurit, silloiset siloposket. 

Mutta sota on kuitenkin sotaa olipa viihdyttämässä niihin osallistujia tai sotimassa itse. Ei kellään kestävästi hyvä olo ole. Laulusta on hetken voiteeksi, mutta siteeksi haavoihin, sirpaleiden puhkomiin silmiin ja miinoihin murskaantuneisiin jalkoihin ei lainkaan.

08.00

Kahvit join. Kuumensin litran maitoa haudekattilaan, vispasin kauramannaa kaksi desiä ja lasiin särkemäni kaksi kananmunaa sekaan ja kannen päälle. Tunnin piästä se on syötävää. Vatkata pitää tietenkin välillä, ettei puakkuunnu. Kananmuna enimmäkseen estää sen, ettei se jähmeenny kokkareiksi vaikkei välivispauksia suorittaisikaan. Kananmunat kannattaa sotkea haarukalla tilkkaseen vettä, niin tulee notkeampaa lirutella kattilaan samalla kun vispaa.

Tulipahan mannapuuroresepti jälleen kerran kirjittyä ylös, että kun minua ei enää ole, niin jos se sattuu perillisille täältä kahdenkymmenen vuoden kuluttua silmiin, niin eivät tarvitse harmitella, että kun ei ole ennään isää jolle soittaa, että mitenkäs se sen makean manniksen oikein tekikään.

Itse olen joskus harmitellut, ettei äiti enää elä jotta voisin kysyä siltä jos jonkin ruuanlaiton niksiä. Leivänteon ja kalakukon leipomisen kerkesin opetella Äetin ohjeiden mukkaan. Mutta miten se teki uunissa sen paksun pannarin joka ei ollut pannari vaan kuin jokin rieska. Tilava, valurautainen pannu siihen tarvittiin.

Olisikohan se ollut samantapainen kuin Viänäs Kallen "Sananj´rieskoo"-kirja, että kaekkee savolaesta viljoo, kananmunnoo, kaarahiutalleita ja voeta maetoon sekotettuna, ja hirmupaljon kuumempaan kuin käenlämpösseen uuniin ruskeeks paestummaan...

Nyt tuli mieleen sekin sorsapaistin onnistunut tekeminen: sorsan lihat pitää kiehauttaa latoheinillä (kuivalla niittynurmella siis) "maustetussa" vedessä ennen kuin niistä paistia suunnittelee. Heinä poistaa pahimman traaninmaun vesilinnusta. Äet näen sanoi ja Äet oli aena oekeessa.

09.15

Hesarissa jälleen jo aiemmin ennustettua analyysia Venäjän aloittamasta sodasta. Tällä kertaa poikkkiteloin Putinrotan kanssa asettunut toimittaja Aleksandr Nevzorovin kerrotaan sanoneen jo 2021, että Venäjä (Putin) tulee aloittamaan sodan Ukrainassa.

"Näen sodan ja kutsun sitä sodaksi. Enkä vain sodaksi, vaan rikolliseksi ja skitsofreniseksi sodaksi, joka tuhoaa Venäjän perin pohjin."  (Edellä mainitun toimittajan twitter-kirjoitus maaliskuussa 2021 ja siteerauksen siteeraus Hesarista)

Hitlerillä oli maailmansodan loppupuolella V-ohjukset, mutta niitä se kokeili Lontoon pommituksissa vasta sillä kynnyksellä, kun itsensä ja sisäpiirinsä lopullinen tuhoutuminen oli jo käsillä.

Putinrotalla ON toimivat Y-pommit ja niitä ohjaaviin algoritmeihin on todella koodattu eurooppalaisia kaupunkeja, myös Suomen. Helsinki ensimmäisten joukossa pasahtaa tuusannuuskaksi, näin ovat siellä ookailleet. Riippuu täystuhon mahdollisuus siitäkin, ehtiikö ilmapuolustus reagoimaan. 

Ei liene kokemusta ydinpommien ilmatorjunnasta millään valtiolla muuta kuin simulaattoreissa.

En tiedä joten aprikoitsen vain.

10.10

Uutisissa kerrattiin Bidenin eilen pitämää Varsova-puhetta. Hän oli sanonut Putinrottaa teurastajaksi ja ettei se voi jatkaa presidenttinä enää. Kreml oli kilahtanut vastaan, ettei Biden määrää kuka Venäjää johtaa. 

Ei tietenkään määrää, ääliöthän valtiota nyt johtavat ja ääliöitä ovat olleet nekin, jotka ovat "äänestäneet", ketä ne ääliöt ovat.

13.02

Luin Saska Saarikosken kolumnin "Venäläisiä ei ole tuomittu ikuiseen orjuuteen" (HS 24.3) sen jälkeen, kun olin katsonut Martti J. Karin pitämiä luentoja Yotubesta.

Mitähän nuihin  kumpaankaan tutkimusmetodien ja valtavan tietopuolisen päänsisällönpuutteinen ja muutenkin ulkopuolinen osaisi sanoa?

Olen lukenut jonkin verran venäläistä kirjallisuutta ja diktaattoreiden elämäkertoja, mutta koska koostava ja eri asioita yhdistelevä muistini ei ole kovinkaan rapoinen, on minun turha tehdä kovin varmoja yhteenvetoja mihinkään suuntaan.

Olen itse niitä, joille "häntäluureaktiot" ovat tärkeitä. Tiedostan kyllä sen, että useimmiten se toimii vain lyhykantoisessa kontekstissa. Yleensä siis vain korkeintaan ihmiselämän mittaisella janalla. Tai sen mittaisella, jonka se on kestänyt siitä, kun yleensä ajatteluun on herännyt. Tiedän myös kokemuksesta, että tällaisen "kuudennen aistin" kanssa täytyy olla erityisen varovainen kantoja muodostaessaan. Perusteluissa sitä ei oteta lainkaan huomioon.

Jussi Halla-ahon kohdalla se toimi 100% heti sen ensimmäisten puheiden jälkeen. Siitä miehestä kuoriutui juuri sellainen kataluus kuin "häntäluureaktioni" kertoi.

Historiaa lukemaan pitäisi herätä jo vauvana, mutta koska historiaakin ovat kirjoittaneet niin monen kauden propagandistit, että pitäisi olla vielä liuta taustatoimijoita, jotka olisivat alituisesti valppaana korjaamaan virheet ja valehteluyritykset.

Kun ne taustatoimijatkin voivat sitten olla historianvääristelyn mestareita niin mites sitten suut pannaan?

Venäläset suut, mihin suuntaan ne nyt vääntyvätkään kun historiaa ovat vallanpitäjät jälleen kerran tulkinneet ja käyttäneet  totalitaariseen yhteiskuntaan pyrkiessään johdonmukaisesti väärin?

Miten me kukaan koskaan voidaan olla varmoja, milloin tämä homosapiensin luotsaama maailma kulkee laillisia raiteita ja milloinka ei?

14.45

Lävähti jälleen uusia näkökulmia eteen kun Hesaria klikkasin. Nyt lukemani jutun valokuvassa poseeraa vuoden 2018 Putinrotta tyylikkäässä puvussaan, kravatti täsmälliseen oloonsa valkoiseen paidankaulukseen oikaistuna venäläisen junarmilais-osaston kanssa. Otsikko toimii jutun ingressinä: "Orpojen on pakko liittyä ja ampumaan pääsee lähes kaikella, mikä ampuu -Näin toimii `Venäjän nuorten armeija´"

Tulee orpo-olo tällaisia lukiessa muillekin kuin Petterille. 

Tuokin juttu kertoo siitä, mihin Venäjä valtiona uhraa eniten jotta pysyttäisiin yhden totuuden valtiojärjestyksessä. Että eliitillä olisi suotuisat olot vaikka kansa ei oikein tietäisi, mikä kylki edellä tässä huomiseen kannattaa puskea.

Jos jo neuvolasta lähtien kansalaisten kasvatuksellinen kaava on sama kuin noiden junarmeijalaisten myöhemmässä harrastuneisuudessa, niin ihminen, joka mahdollisissa demokratoissa normaalin elämänkulun mukaan opettelisi elämää ja etsisi katsellen ja ihmetellen oman elämänsä polkua, niin venäläisessä diktatuurissa omalle ajattelulle ei anneta mitään mahdollisuuksia sellaiseen. 

Etkä pakoon pääse. Olet valtavan, Venäjä-nimisen kasvatuslaitoksen vanki kehdosta vanhuudenkotiin ja sivu siitäkin jos kukitettavaksi sankarihautoihin päädyt.

22.00

Päivän uutiset on paketoitu, mutta paketin naruja ei saa niin tiiviisti suljettua, etteivätkö kauhu-uutisten mustuus tuleviinkin uniin päätyisi.

Otin päivällä pienet nokoset ja jo heti kammottavat kuvat kärsivistä lapsista vaelsivat unen rikotuilla laitumilla. Siellä kaikki kärsimys sotkeutui valtaviin valheiden verkkoihin joita sodan vuoksi ovat vuosikymmeniä kutoneet niihin syylliset. Analyysi toisensa jälkeen syistä sotaan asetettiiin lukutelineisiin luettavaksi kuin ne mainoksia olisivat. 

Lue Heti! Lue! Huusivat otsikotkin 

Ja minähän luin kuten luen koko ajan hereillä ollessanikin.

Kerkesin sellaistakin unta vähän, jossa minulta kysyttiin, miten kiduttaisin entistä KGB-upseeria jos se mulle kahleissa taluteltaisiin. Jäin miettimään asiaa, mutta en ehtinyt kertoa kun heräsin.

Niin. Mitenhän kiduttaisinkaan Putinrottaa hengiltä? Kylmää ja tunteetonta tyyppiä, joka itse on salaisen poliisin opistossa sitä opiskellut ja mm. Itä-Saksassa Stasin vankiloissa oppejaan käytänössä harjoittanut?

Aloittaisin varmaankin varpaidenkynsistä jos pitäisi koko kroppa lävitse käydä ennen kuin siltä hengen päästelis menemään.

Voisin sitten vaikka kaltata kuumassa vedessä kastellun rätin kanssa kuten olen tehnyt teurastettaville sioille. Poikkeuksena vain, että ne siat olen ensin ampunut hengiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti