keskiviikko 16. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 22

16.3.2022 tiistai

Havahduin hereille kun alkoi jo kajastella verhon raosta aamu, klo nyt 05.03.

Kirkkaita ovat kuutamoiset yöt. Kävin jossain vaiheessa unenpöpperöisenä ulkona ja näin myös tähdenlennon.

Onkohan kuunmöllykän asento Ukrainan yllä sama? 

Siellä eivät kuuhun tuijotella kun pommien leiskahdukset ja inhimillisen elämän hätähuudot kaikuvat yössä.

11.55

Nyt olen lapioinut kaikki tarvittavat polut ja kellespinonkin vapauttanuut hankien puristuksista. Pitäisi ruveta pätkimään propseja halottavaksi, mutta niin ovat jäsenet kipeät äkkinäisestä lumienluonneista, että jääpi aloitus huomiselle. Jos yrittäisin vielä sulatella vesiputkea saunalle niin olisi helpompaa edes sen kanssa.

Ruokaillut olen tosi vaatimattomasti. Aamulla kupillinen kahvia, lautasellinen kaurapuuroa, lasillinen piimää ja pari leipäsiivua. Päivällä sulattelen pakkasesta ottamiani, omatekoisia valmisruokia. Eilenkin yhden 200 gramman rasiallisen kanariisikasvispataa ja sen kanssa salaattia jota on mukana iso astia.

Iltasella kupillinen kahvia ja salaattia ruisleivän kanssa.

Hyvin nuillakin pärjee.

15.00

Lämmitin saunalla vesiä ja kaadoin pari kiehuvaa sankollista vesiputken maansisäänmenokohtaan ja samalla annoin aggerkaatista virtaa kaivon uppopumpulle ja eiköstä vain puolen metrin jäinen jööti kohta luiskahtanut vesisuihkun kera lumipenkkaan. Näin on vedentulo lähemmäs jälleen turvattu.

Nyt ei pitäisi enää jäätyäkään koska kaivon päässä ei pumpulla ole takaiskuventtiiliä ja putki kuulosti holahtavan tyhjäksi kun nostin sen saunanseinälle korkealle. Miten lie syksyllä sitten sen verran jäänyt vettä putken lotmaan, että routa tuluppasi?

Öisin pakkanen on jotain kymmenen asteen korvilla, päivällä jo räystäistä sulavesi räiskyy.

17.30

Ihan hirveä video Venäjän hyökkäysodan seurauksista Ukrainassa Zelenskyin USA:n kongressiedustajille pitämän videopuheen ohessa! Itku tuli! Huusin  täällä itsekseni, että Moskovalle on tehtävä Hiroshimat! Ei se idän raakalaismainen kansa muuten lopeta totalitaristien synnyttämisiä toinen toisensa perään.

Ja Putinrotta korvista elävänä roikoksiin Punaiselle torille!

Putinrotan valtaanousu  lyhyt historia on malliesimerkki Hannah Arendtin kirjasta Totalitarismin synty.  

Ovatko länsimaiden johtajat yksikään lukeneet tätä teosta? Liekö "meidän" Niinistökään?

Boris Johnssonkin vain Lontoosta twiittailee, kuinka pahan virheen Putinrotan kanssa Krimin miehityksen aikana ja jälkeen tekivät! Mitä wittua se enää auttaa voivotella, menee ja tappaa sen paskan! Tai edes yrittää.

Nyt ei kenenkään pidä enää Putinrotalle soittaa. Lähettäkää vaikka myrkkykirjeitä Kremliin kaikille! Jospa yksi edes lähellä aukaistaisiin.

Ahdistaa valtavasti!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti