torstai 31. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 37

31.3.2022 torstai

08.45

Uskontopoliitikko Päivi Räsäsen homopuheista käyty käräjöinti lässähti eilen raastuvassa. Asiaa ei oltu sittenkään valmisteltu syyttäjän puolesta kattavasti ja ohitsesyyttämistäkin taisi sattua. Perussyyte olisi kyllä saanut tulla sen verran voimakkaasti kärkeen, että Räsänen olisi sakkotuomionsa saanut.

Perustellapa homoihin kohdistunutta "arvostelua" satuihin (raamattua heristellen) vedoten on niiin absurdi juttu, että sitä ei lääketieteen lisensiaatilta uskoisi.

Eikö PR ole opiskellut anatomiatunneilla lainkaan? Miten luotettava hiän liäkärinä on ollut/olisi? Siksikö lähti politiikkaan, kun Homo sapiensin monimuotoisuuksia käveli liian monasti terveyskeskuksen uksesta vastaanotolle?

Erään kerran olen ollut lestadioilaislääkärin vastaanotolla ja kun sen jälkeen kuulin tohtorin "suuntautuneisuuden", kävin desinfioimassa koipeni jota se oli kätellyt.

Tästäpä tuli mieleeni: Siilinjärvellä oli aikoinaan (70-80-luku) eräs JH terveyskeskuksen johtajayliliäkärinä. Eräänä iltana se sattui eteeni kioskijonoon valkoisessa takissaan (terveyskeskuksen iltapäivystys oli kadun toisella puolella). Kuinka ollakaan, tämä pönäkkä doctorhuu osti Jallu-lehden! Olivat vissiin anatomiaopinnot jiäneet vähhiin. Itse ostin Sultan paketin sillä olin muuten vain menossa tutkimaan lähietäisyydeltä samanlaisia juttuja kun lääkärimme niitä vasta opiskeli alan lehdistä.

15.34

Ukrainan tilanne on sellainen, ettei sanoja sitä kuvaamaan löydy kaikistellen ammattitoimittajillakaan. Valokuvat pommitetuista kaupungeista ja kylistä ja muutamat pakolaisten ja sotilaiden haastattelut kyllä kertovat mikä tilanne siellä on.

Eivätkä vieraan vallan maahan väkisin tunkeutuneet "agentit" ole edes pommituksiin tyytyneet lisätäkseen siviilien kärsimysten määrää. Raiskaavat ja ryöstelevät, pahoinpitelevät ja surmaavat paljain käsin kohdalle osuneita. Mätkivät vauvojen päitä nurkkipieliin ja riehuvat opioidi-vodkapäissään sodan pirstaleiden keskellä.

Jos en osaisi näitä muutamia surkeitakaan kirjoitusrivejä tuottaa, olisi minunkin vaikea olla. Ehkä sekoaisin totaalisesti, ottaa tämä niin pahasti sisimpääni.

Kun päivällä hetkeksi kotiaskareiden lomassa herkesin pitkälleni, tunkeutuivat sodan äänet ja kuvat välittömästi uneeni. Ja se Putinrotan paskasaatana päällimäisenä johtamassa kalashnikovi tahtipuikkona murhaorkestereidensa pommitusten soitantaa!

Jos minulla jo on näin paha olla tuon sodan takia, niin kuinka paha voikaan olla niillä, jotka sitä oikeasti kokevat!

Miten se Ylen Kuronenkin pystyy toimittajan työtään siellä tekemään? Ja ne sadat muut toimittajat ympäri maailman?

Yhden Press-autosta kuvatun videon näin CNN:n kanavalta kun niiden auto ajoi ilmeisesti kranaattituleen. Auto kaatui ja venäläiset alkoivat ampua jostakin edestä päin. Luodit rapsahtelivat ja vinkuivat pelteihin ympärillä. Kaikki(?) kolme tai neljä toimittajaa pääsi kuitenkin autosta ulos ja jotenkin juostua turvaan betonisen umpiaidan vartta tapahtumapaikalta pois päin. Yhdeltä vuoti kypärän alta verta, ja ehkä kyljestäkin, mutta turvaan ne pääsivät.

Jos sodalla on sovitut, kansainväliset säännöt, niin Venäjän valtion Ukrainassa aloittamassa teurastussodassa kaikki ne on poltettu tuhkaksi fosforipommein.

18.34

Pitäisiköhän lukea Niccoló Machiavelliä (1469-1527)? (Makiaa velliä) Tulis sitten sitä Virtúa ja Fortunaa tajuntaan kaiken tämän hirvittävyyden keskelle.

Onko sodankäynnillä jokin "mieli" kun se tuntuu aina vain samanmoiselta mielettömyydeltä?

22.22

Tarja Halonen on joutunut pyytelemään balttian mailta anteeksi "kollektiivisia turvajärjestelmä" -puheitaan.

Suomettumisen jälkimaininkeja nämä kaikki esilletunkevat eilisen politikkojemme selittelyt. Yksikään ei tule reilusti esiin ja sano, että tulipa oltua höynäytettävänä pahan kerran Venäjän suhteen.

Martti Ahtisaaresta eivät ole mitään vielä "paljastelleet". Itse se ei kykene kun sairastui alzheimeriin, mutta luulisihan nuiden iltapäivähavukoiden jotain kohua hänestäkin esiin tonkaisevan.

Ahtisaari teki Nobelin arvoisia hommeleita maailmanrauhan hyväksi kaukana kotoa, mutta taisi jäädä aika ohueksi perehtymisensä Euroopan (paitsi Kosovon rauhanvälitykset) ja pohjoismaiden tilanteeseen mitä suhteissa Venäjään tulee. Oli kuitenkin presidenttinä viimeistä vuottaan kun Kaukasuksella Putinrotta aloitti siviilien turastukset uudestaan. En muista, että heristikö Mara edes rauhankyyhkysen sormeaan sille järkyttävyydelle?

Onko Ahtisaari pitänyt yhtään merkittävää puhetta mitä Venäjään ja sen hallintomalleihin (hallitisijoihin) tulee?

Ehkä Maraa ei kiinostanut kun näillä main tuppaa olemaan suurimman osan vuotta niin kylymääkin. Namibiassa oli kivempaa, siellä sai uima-altaihinkin pulahdella kun aurinko alkoi nahkaa polttaa.

Huomenaamulla lähden aikaseen Um.

23.20

"Ja helmen laulu aleni kuiskaukseksi ja kuoli." (John Steinbeck "Helmi"-teoksen viimeinen lause)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti