torstai 24. maaliskuuta 2022

SOTAPÄIVÄKIRJA 30

24.3.2022  torstai

04.55

Kuukausi siitä, kun Putinrotan teurastaja-armeija lähti hyökkäämään! 

Arviot näiden teurastajien tappioista kaatuneina, haavoittuneina, kadonneina ja vangiksi joutuneina voi olla jopa 40 000 pipoa. Kalustotappiot kahta rumemmat.

Paljonko puolustajien tappiot ovat, niin niistä on aikaista kenenkään arvioita antaa ennen kuin teurastushyökkäys loppuu ja jonkinlainen rauha on saatu aikaan. Ja nimenomaisesti siksi, koska tappioihin pitää laskea myös hyökkäyssotaan syyttömät siviiliuhrit. Niitähän tapporeissulle lähteneille hyökkääjäroistoille ei synny.

Pommein särjettyjen kiinteistöjen raunioista tulee löytymään tuhansia siviilejä vielä pitkään teurrastusten päättymisten jälkeenkin.

06.23

Aika hämärää vielä koska taevas nakottaa pili veessä, mutta niinhän se sitten menee kuten siätiedot sanovat. Huomenna saattaapi jo sateeksi äityä. Ei haittaa, tännään hakkaan loput pölökyt ja huomenna matkustan Kniin.

Viihtyisin kyllä täälläkin.

Unenkuvajaisissa Knin taloomme oli iskenyt lahottajasieni. Kadun puolen ulkoseinän paneliverhous valui kuin ätläkänkeltaisen, komeroon unehtuneen täytekakun kermainen pinta. Makuuhuoneen kohdalla home oli syönyt kaikki rakenteet, eristevilloja roikkui ja sahajauhomuhia vyörähteli homeisina puakkuina sokkelinjuureen. Huutelin  Puutarhurille seinänaukosta, että eikös tämä nyt jo vähän asumista haittaa, mutta se vain sytkytteli kuulokkeet korvilla sähköhellalle nostamallaan ompelukoneella väljän paidan helmaan kukkaornamentteja. Se paita oli hänellä päällään.

7:n uutisissa kerrotaan (luin kyllä jo muualta eilenillalla), että Venäjän puolustusrotta Sergei Soigu ei ole ollut esillä 11.3. jälkeen. Huhuillaan sydänongelmistakin. Sehän sopii kuvaan jos on iäneen ruvennut epäilemään teurastusretkeä Ukrainaan epäonnistuneeksi keissiksi. 

Kohta kuullaan uutisissa kuinka Suuri Isänmaallinen Sotapiällikkö menehtyi sairauskohtaukseen työpöytänsä iäreen. Ruumiinavausta ei suoriteta vaikka ruumiin löytäjät ovat nähneet vihertävän kuolavanan Soigulaisen suupielessä. 

Muutaman päivän päästä kuolemastaan "Venäjä, meidän pyhä valtiomme..." raikaa Punaisella torilla ja hassuja, mustin nahkasaappain verhottuja keppikoipiaan korkealle nostaen uskolliset alustalaiset marssivat tahdissa Kremlin muurin vierustalle josta tiili on irroitettu valmiiksi tuhkauurnaa varten. Putinrotta lompsii kuusenhavu-punaruususeppeleen perässä hartaan näköisena ja kohentaa surunauhaa samalla kun kiroilee ääneti sisään päin petturille, joka kesken teurasverien juoksuttelujen hyppäsi kyydistä pois.

Enpä viitsi selvittää, tuhkaako venäläiset merkkihenkilöitään lainkaan vai ainako vain arkkuun ja monttuun ne pannaan. Minusta saisivat sotkea vaikka lihamyllyn kautta moiset murhaajat Nevajoen soiden kunttaan.

12.33

Halot on hakattu, pino peitelty. 6 kuutiota vain tuli. 14 pitäisi lisää jaksaa tehdä tälle kevväälle. 

Lämmitin paistinpannulla kuhaporkkanasipulipaistosta. 

Hesarissa hauska juttu Pentikin sananmuunnostuotteesta: "Pentik Anis". 

Anis taas on latinaksi Pimpinella anisum -sekin huomataan jutussa sanoa. Haahhaah.

17.29

Kannoin kaasujiäkuapin aittaan päivällä ja liitin kosanipullosta letkun kokeillakseni, syttyykö poltin. Syttyihän se!

Ainakin 25 vuotta se tuvassa on paistinpannujen ja kattiloiden varastona toiminut, mutta varsinaisessa tarkoituksessaan ei sen jälkeen, kun minua alkoi epäilyttää sen toimivuus. Kerran siitä liekki sammui ja se änkesi kaasuja tupaan. Onneksi ei yöllä.

Pesin ja puunasin sen kuitenkin. Pitää rakentaa sille ulos johtavan tuuletusreiän kanssa tila eteiseen ja kokeilla josko toimisi siinä. Kun vielä laitan yhden 50 vuotta vanhan, erittäin pahaiänisen palovaroittimen eteisen laipioon, niin eiköhän jk kesähelteillä tarpeeseen tule. Ei tarvitse aina kellarille hipsiä, vaikka ei sekään nyt niin kamalan vaivalloista ole ollut.

18.34

Suomen sisällissodan "Mainilanlaukaukset", niitä eivät tainneet tarvita kun sotaisimpien urhojemme valmistautuminen keskinäisiinkin kiistoihin venäläisten lisäksi aloitettiin jo muutama vuosi aiemmin perustamalla erityinen jääkäriliike jonka innokkaimmat jäsenet lähtivät hakemaan tappamisen oppia Saksasta. 

Pietisen (Viipuri) tehtaan kahakasta tammikuussa -18 kai ne murhaamiset alkoivat. 

Sekin murhaamissessio on niin moneen kertaan ja monelta kantilta tongittu, ettei tarvitse muuta kuin epäillä kaikkien historiankirjoitusten sisällöllisiä totuuksia. Rivien välistä niitä löytynee. Mutta sekin on aina kulloisenkin tulkitsijan ihan oma, yksityinen lopputulema. Oikeassaolijoita riittää, eikä niiden kanssa parane ruveta väittelemään. Ainakaan kiihkeimpien.

Ukrainassa parhaillaan käytävän teurastussodan syyllisestä ei tulene historiankirjoituksissa epäselvyyttä. 

Sanotaan, että voittaja kirjoittaa historian, mutta tässä sodassa tulee olemaan vain yksi moraalinen voittaja mahdollisista alueluovutuksista huolimatta.

Venäjän teurastaja-armeija voi kotipuolessaan kerskua ihan mitä tahansa Ukrainan aroilla temmellyksestään, mutta toinen "suuri isänmaallinen sota" ei tule enää menestymään edes uskollisimpien silmänsäummistajien joukoissa.

Kulumassa olevan, Ukrainan alueelle  väkisin ja tekosyin aloitetun Teurastusretken myötä kaikkien muidenkin venäläisten sotien "suuruudet" tulevat sulamaan pelkiksi paskaretkiksi jotka pakotettiin tekemään muutamien teurastajapäälliköiden käskystä.

Tällekin illalle kipristän sydämeni sellaiseen asentoon, jossa se hautoo ja hekumoi synkintä loppua Teurastajapäällikkö Putinrotalle vaikka tietää, että mitään semmoisillakaan hautomisilla ei saavuteta. Antaa se mulle itselleni hieman lohtua koska kerrankin saa sisimpänsä syvyydestä aidosti toivoa jonkun saatananperkeleen kuolemaa hitaasti kitumalla.

Ei minua näistä "hautomisista" käräjillekään kuljeteta niin kuin tehtäisiin, jos julkisesti kirjoittaisin vaikka jostain tunnetusta suomalaisesta samanmoisin aatoksin.

Rukoile minä en koskaan sillä jumalia ei ole. Ei niillekään, jotka väittävät että on. 

Valehtelun itselle ja muille soisin loppuvan. Olisi vähemmän sotiakin kun ei joutavia olemattomilta rukoiltaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti