lauantai 5. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 11


 5.3.2022 lauantai

08.00

Unet olisivat valtava tarinameri jos niitä jälleen alkaisi hyödyntämään. Olen ollut joskus hyvä unien ylöskirjaamisessa. Silloin olivat kynät ja vihkot sitä varten vuoteeni vierellä. Kun herätessä heti laittaa pääkohdat ylös, muistaa loputkin kuin näkisi samat unet uudestaan.

Niinistön haastattelu alkoi puoliltaöin ja kesti vajavan tunnin. Ei siitä etukäteen ounasteltuja enempää paljastunut. Bidenin kanssa oli jutustelut sujuneet hyvin. Turvatakuita tms ei Suomelle sieltä suorasanaisesti tietenkään herunut, mutta sekin on asiaa seuraavilla ilman enämpiä spekulaatioita tiedossa. 

Vasta Naton täysjäsenyys takaa isoimman mahdollisen puolustuksellisen hyödyn Venäjän tämänhetkistä roistovaltiota vastaan. Siis tämänhetkistä. Muutaman kuukauden päästä se voi olla myöhäistä.

11.30

Puoli kymmeneltä aloittivat erikoislähetyksen Ylellä ja kymmeneltä alkoi puolustusministeri Kaikkosen haastattelu. Mitään todella jo selvillekäymätöntä ei näissäkään lähetyksissä tullut. Asiat ovat sotilaallisen puolustusskenaarioiden osalta auki. Vain se, että Niinistön "prosessi" on nyt varmasti pantu etenemään, on varmaa. Tiedossa kyllä ovat valtavat kustannuslisät puolustusbudjettiin.

12.00

Olen lukenut silmäni kipeiksi erilaisia kirjoituksia ja haastatteluja ihmisiltä ja ihmisistä joilla on kokemusta, ajattelukykyä ja sanallista verbaliutta muodostaa käsitettävää dataa siitä, mikä on johtanut tähän ennalta arvaamattomaan (paitsi maassa, jossa siihen johtanut kehitys on tehtailtu) täyssotaan Ukrainassa.

Ne, joita ei ajattelua vaativa lukeminen edelleenkään kiinnosta, jäävät väistämättä tietämättömäksi syistä, kuinka järkyttävyydet ovat mahdollisia ja siksi samat aina vain toistuvat ja toistuvat.

Lukemattomuuden myötä ihmisen kuudes aisti kuihtuu.

Lajimme, tämän kaiken pahan alun ja juuren, sivistäminen jäi pahasti kesken internetin myötä. Nopea tieto on sitä, että yhtä nopeasti se myös unohdetaan. Kun eteen tulevan aiheen ydin Wikibediasta lukaistaan se käytetään ja nakataan aivojen perukkaan josta se valuu ylivuotoputkesta pois. 

500 sivuisen kirjan sisältö muutamaan kertaan luettuna olisi aivan toista nuorten päihin asettuessaan.

Toisaalta, kyllä lukeminen on tietynlaatuisilla ihmisellä aina ollut vaikeaa. Jotkut jopa kehuvat etteivät ole lukeneet elläessään yhtään kirjaa.

Tänään ja huomenna heitä on miljoonittain kaikkialla.

13.15

Kun me nyt turvaamme yhä enemmän yhdysvaltoihin voimapolitiikassamme, niin muistetaanko, ettei ainakaan mihinkään rauhankyyhkyseen nojata?

USA on kyennyt räjäyttämään kaksi japanilaista kaupunkia atomipommeilla, särkenyt Tyynemeren atollit niitä ensin kokeillessaan ja aiheuttanut ikuisesti säteileviä alueita Arizonan autiomaahan. Se on kärventänyt napalmilla ja massiivipommituksilla siviilejä Indokiinan viidakoissa ja murskannut yhtälailla harhaisen vimman vallassa kuin Venäjäkin Irakin infaa syiden perusteella, jotka olivat yhtälailla tuulesta temmattuja kuin Putinrotan pseudohistoriaan perustuvat sodanaloituspuheet. Ei muutaman Manhattanin kerrosliikekiinteistön sortuminen ja viidentuhannen amerikkalaisen henki pelkästään olisi syiksi riittänyt murskaamaan kokonaista valtiota osoittipa syyttävä sormi mihin ilmansuuntaan tahansa.

USA:n historia jo alueitten ryöstämisestä ja liittovaltion perustamisesta, rotusorrosta, orjakaupasta ja omista keskinäisistä välienselvittelyistä saakka on kauheuksia täynnä.

Veriseen asetakkiin siinäkin vain kyyneleitään pyyhkii apua aneleva heikompi vaikka se kyllä takaa myös sen, että tappamaan päteväksi harjoitellut sen toimen myös hallitsee jos apuun rientää.

15.30

”Roomalaisten hirmuvaltaa turhaan koetetaan välttää kuuliaisuudella ja myöntyväisyydellä”, Calgacus sanoi. ”Heitä eivät Itämaat eivätkä Länsimaat ole voineet tyydyttää.”

”Ryöstämistä, teurastamista ja sotarosvoutta he nimittävät valheellisesti hallitsemiseksi. He saavat aikaan autiomaan ja kutsuvat sitä rauhaksi.”

SANAT kaikuvat vuosituhansien takaa ja ovat vaivattomasti sovitettavissa nykyhetkeen.

Pätkelmä Heikki Aittokosken esseestä HS 5.3.22.  "Venäjä palautti Euroopan kauas menneisyyteen". 

17.36

Nyt on sitten kuunneltu ja katsottu Ruotsin ja Suomen piäministereiden tapaamisesta haastattelut. 

Kävi selväksi, että yhtä jalkaa tässä suohon lumpsahdetaan tai kuiville kömmitään. Riippuu Venäjästä, aikooko se panna sulut Natohaaveille vai ollaanko me edellen "suvereeneita valtioita" tekemään itse omat päätöksemme, kuten Lavrov vielä muutamaa päivää ennen Ukrainan invaasiota posket lopsuen lupaili.

Jos Putinrotta pikkurottakaadereineen katsoo, että rahkeissa riittää varaa, alkavat ne pommittaa kaupunkejamme. 

Täälläkin tuohon naapuri"lähiöön" eli armeijan kasarmeille (pihastani 2 km) kiitävät ensimmäiset iskandersit. Helsinkiä, Vantaan lentokenttää, Haminaa, Keuruuta, Sodankylää, Rissalaa, Tikkakoskea jne. se yrittää palastella samaan syssyyn myös.

Sitten Putinrotan tankit alkavat kolistelunsa kaikilla rajanylityspaikoilla ja niilläkin seuduilla, joilla vanhat tienpohjat puskistoissa häämöttävät.

Taistelu tulee olemaan hirveän näköistä jälkeä tuottavaa kun Suomen Hornetit ja Ruotsin Gripenit lähtevät ohjusvastojen kanssa saunottamaan tulijoiden selkänahkoja.

Ilmataistelut olisivat hirmuisia myös. Venäjältä tulisi laivuelaivueen perään Suhoi- ja MIG-taistelu- ja pommikoneita. Niitä riittäisi ilmapuolustukselle tiputella niin, että Suomenpuolen suot ja kankaat peittyisivät savuaviin metallikansiin koko rajan pituudelta. Aina muutamia myös omien saunottajiemme lomitse sisäänkin lentelisi, mutta pääsisivätkö enää takaisin, niin se on toinen juttu.

Itämerikin alkaisi kuohua sukellusveneiden ja risteilyalusten surffaillessa lentopommeja, miinoja ja torbedoja väistellen sen saasteisissa kuohuissa. Paikallinen inferno olisi hirvittävää kaikille allejääville, eli meille siviileille, ympäristölle ja kaupunkien ja kylien infalle niin kuin näemme Ukrainassa parhaillaan käyvän.

Edellinen on nyt todellakin helppo mielikuvitella. Sen miettiminen ahdistaa valtavasti koska se voi todellakin toteutua. On se niin hullu se Moskovan Saatana, Putinrotta.

Senkin vuoksi uskon enempi kauheuksien toteutukseen kuin että Putinrotta luopuisi kesken tyranniutensa kukkimisen koska olen niin paljon hänestä lukenut.

Viimeksi luin irlantilaisen neurotieteilijä Ian Robertsonin ajatukset siitä, kuinka rajoittamaton valta on turmellut Putinrotan aivot eikä niissä korjausta tapahdu kuin ampumalla kallo kappaleiksi.

Kiinan reaktiot ovat olleet laimeat, mutta tiedetäänhän me tämä Aasian valtio, ettei siellä kärsimyksille painoa aneta. 

Mutta jos EU vaikka yksistään panisi kauppojaan jäihin Ukrainan tilanteen takia siihenkin suuntaan, niin ehkä Xi Jinpingin silmät raottuisivat  pikkuisen enämpi katselemaan Venäjän suuntaan vihaisesti. 

Se suunnaton joutavan ja laadultaan ala-arvoisen roinan määrä, joka Kiinasta puuttomienilojen ja motonettien hyllyihin vaeltaa ei kyllä ketään hetkauttaisia vaikka jäisivät satamissa ja lentokentillä kuljetusvälineiden lastiruumaan.

22.15

Yksi hirveä kuva (niiden lukemattomien sotatuhokuvien lisäksi) lävähti jälleen naamalle kun netin uutiskanavia selailin. Siinä Putinrotta oli ympäröittänyt itsensä värikkäsiin asuihin pukeutuneilla lentoemännillä. Teksti kertoi Moskovan Saatanan sanoneen, että Zelenskyi halusi tulla istumaan hänen viereensä (neuvotteluehdotus), mutta että mieluummin hän neitien vieressä istuu.

Miten paljon on pitänyt näiden siloposkisten emäntien tissivakoihin dollareita sulloa, että he suostuivat samaan kuvaan äitien, lasten, mummojen ja vaarien murhaajan kanssa? Vai millaisilla kuvilla heitä itseään on kiristetty ja peloteltu? Lentoemännät ovat kuitenkin niitä, jotka työnsä ohessa pistelehtivät muutakin maailmaa katsomassa eivätkä ole aina vain saman propagandan piirissä, joten tietoa todellisuudestakin heillä luulisi olevan.

Viruspelkoisen Putinrotan välimatkamittarina toiminut pitkänpitkä pöytä ei toiminutkaan nyt samannlaisena rekvisiittana kuin tähän asti ulkomaisia johtajia ja omia ministereitään tavatessa. Hyvä etteivät sylissä istuneet nämä harhaan johdetut lentoemäntäpyllynkäiset!

Jos ilman kuolemanuhan alla oloa kävi tämä naistokka Putinrottaa rapsuttamassa, niin tekivät siinä anteeksiantamattoman virheen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti