lauantai 26. maaliskuuta 2022

Sotapäiväkirja 32


26.3.2022 lauantai

04.45

Havahduin johonkin päänsisäiseen ääneen. Uniko lie ollut, mutta se karkasi ennen kuin sain hännästä kiinni. Makailen tässä hetken. Oikean käen sormet ovat puuduksissa, kynä ei taho pysyä niissä.

Puutarhuri tuhisee vieressä ja kaivelee unissaan silmäkulmaansa kyynärpää korkealla kunnes se alkaa hiljaksiin vaipua, mutta sormi kaivaa edelleen kulmaa. Vedän varovasti peittoa paljaiden olkien suojaksi.

Puutarhuri on jatkuvasti  väsynyt töidensä takia ja nukkuu levottomasti osan öistään. Eilenkin tuli vasta viiden maissa vaikka pitäisi olla voimassa ylityökielto. Se ei taida häntä koskea? Oli koko viikon yksin hoitanut lafkaa jossa normaalisti on paikalla puolenkymmentä muuta. Toiset olivat sairastuneet tai altistuneet koronalle, tai karanteenissa vähintään. Nyt kun  alkaa olla kevätsesonki luvituksissa niin asiakkaita riittää puhelimessa ja fyysisestikin, että eipä siitä passaisi porukan olla poissa osaansa hoitelemassa.

Minä en ymmärrä lainkaan, miksi ylitöistä ei nykyään enää edes makseta rahallista korvausta! "Pidä sitten vapaata kun halluut." Ne vapaat on nähty. Jos joskus saa pitää, niin niiltä takaisin työpöydän ääreen rantautuessaan, rästitöitä riittää jälleen iltakuuteen joka vitun päivä.

Ay-liike on menettänyt otteensa työntekijöiden etujen ajamisessa. Onkohan sitä enää olemassakaan? Luottamusmiehet ja työsuojeluhenkilöt ovat mustetahroja paperilla. Politiikassa kaikki ovat markkinavoimien käsikassaroita ja ilmastotuholaisia vaikka mitä muuta väittäisivät.

Oikeistopolitiikka jyllää kuten kuultiin oppositiosta kokoomuksen Orpon talouden nykytilanteeseen keinovalikoimasta ote; leikataan työttömien ja muiden sosiaalituista ja kevennetään keski-ja kovatuloisten verotusta. 

Se on toki linjassa heidän iänikuisen politiikantekemisensä perusperiaatteiden kanssa. Mutta onko se sen kummempaa kuin Putinrotan pommipolitiikka Ukrainassa kun kuritetaan kansanosaa joka aina on heikoilla?

Mistä epäsovut ja sodat ihmisten välillä syntyvät? Eikö niitä pitäisi edes yrittää välttää vaikka se vähän maksaisikin? 

Orpolaisten talouspolitiikan tykithän pommittavat jo ennestään turvattomia kansalaisia ja eritotenkin lapsiperheitä ottamalla niiden vähistä varoista se, mitä irti iletään vain repiä.

Ja äänestäjät, joilla nykyään ei ole valtakunnan politiikan kokonaistajua sen enempää kuin oli menneiden vuosien suomettumispolitiikankaan aikaa eläneillä, eivät enää ymmärrä ajaa omia etujaan. Nämä onnettomat taputtavat vain karkintahmaisia kämmeniään äänestäessään oman itsensä arvojen vastaista porukkaa valtaan. Katsotaan vain: seuraavissa vaaleissa kokoomus nousee kärkeen ja se tietää kylmää kyytiä niille, joilla vähiten on. 

Itselläni ei ole koskaan ollut minkään puolueen jäsenkirjaa, mutta askelmerkit kyllä tiedän mikä ja kuka ketäkin edustaa, tahi on edustavinaan, ja se pitäisi kaikkien äänestäjien ymmärtää ettei äänestä omien tai kanssaan samoja yhteiskunnan rappusia kuluttavien etujen vastaisesti.

15.15

Rakentelin jauhelihakeiton runsaine pottuineen, sipuleineen, vihanneksineen. Tein itse siihen yrttiliemen. Kävi hyvin kaupaksi. Videolla näytettiin, kuinka ukrainalainen lämmitti pottusämpettä peltigrillissä pommitetun asuinrakennuksen edustalla. Sekin vanhus tekisi sitä omassa keittiössään jos Putinrotan sotamulkku olisi herennyt tojimasta muutama kuukausi sitten. Ja jos joku sen lähellä olevista asioiden suunnan nähnyt olisi oman elämänsä uhraten pamauttanut Putinrotan mulkusta jänteet poikki.

Käytän vittuillessani ihan sitä katujengien altyylistä kieltä, mitä Putinrotan paskiainen on periaatteessa koko vallassaolonsa ajan käyttänyt. Vrt. "...ammumme ne tsetseenipaskiaiset (terroristit) vaikka huussiin..."

16.45

E:n kanssa purettiin Rellunpippanan apukuskin puoleisen oven verhoukset kun ikkuna lompsahtelee ales. Yksi nostimen koneiston kiinnistyspultti oli irronnut ja muovirissa oli päässyt tärisemään lukituksesta irti. Ja kun nappia oli painettu, löysällä ollut vaijeri oli syrttääntynyt kelojen ulkokehille eikä sitä voinut enää ehjätä. Mulla on yksi hajottamolta otettu koneisto Um aitan alla, mutta eipä se nyt asiaa auta. Veemäisiä purkaa ja koota ranskisten suunnittelemat ovitoppaukset. Tuin ikkunan rimalla väliaikaisesti ylös-asentoon.

17.30

Maksaakohan Putinrotta ukrainalaisille tuhoamistaan ajokalustoista romutuspalkkioita. Tuli taas kuva eteen, jossa linja-autojakin oli varikolle palanut mielettömät määrät.

Amerikan presidentti kävi siis Eurooppakierroksensa. Lupasi yhtä hyvää ja kuutta parempaa ja näkkyypähän, onko siitä Ukrainalle millainen tyrkky pinteestä pois. Aseita ja rahaa ainakin on liikkeellä nytten mielettömiä määriä.

Venäjän teurastaja-armeijan meno on hyytymässä ja nyt pitäisikin kiilaa päästä lyömään niin Mariuopolin kuin Kiovankin ympäristössä. Putinrotan ei pitäisi saada sitä maakäytävää Krimille ei sitten millään Sen verran minäkin tilanteesta ymmärrän tulevaisuudenkin kannalta.

Soigulainen puhui videolla, joten ei sitä Saatanaa olekaan hengiltä pantu (panemallahan siltä pitäisi nirri ottaakkin!). Oli aikalailla vaisun oloista sen juttelu eikä videota edes näytetty kuin pari minuuttia. Muutama paperilappunen silloli käessä ja niitä se oli lukevinaan. Tähtäsiköhän joku isännälleen uskollinen kansalliskaartilainen ovensuulta sitä ottaan? Muutkin huoneessaolijat vaikuttivat kuin heidät olisi pakotettu pöydän ympärille "neuvottelemaan" asehankintasuunnitelmista.

18.00

Saunottu on, paitsi pojat. Valmistellaaan Napikselle lähtöä. Kova tuuli joten siellä vaaralla paidanhihat lepattaa lippujonossa.

Toisinaan, kun väkijoukkoihin ovat eripuolilla maailmaa (Suomessakin) erilaisin motiivein ja pyssyin varustautuneet ampujat iskeneet, on tullut mieleen, että entä jos Napiksellekin joku kahjo tulisi  paukuttelemaan niin olisi jälki rumaa kun ihmisiä saattaisi olla jopa 2000 pipoa.

Ja nyt, kun sekin voisi olla mahdollista, että Putinrotan aloittaman sodan suunta kääntyy tai muuten laajenee ja jonain lauantai-iltana pääsee pommikone Sotkamoon asti, niin laskisiko se allensa Napiksen kattojen yllä jos tietäisi, kuinka siellä väkeä on?

Hui heveletti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti