keskiviikko 1. kesäkuuta 2022

Sotapäiväkirja 99

1.6.2022 keskiviikko

09.02

Unimäen mökin katolta ottamassani kasvimaakuvassa olisivat tuolit valmiina kuin Jaltan konferenssiin osallistujille Rooseveltille, Stalinille ja Churchillille helmikuussa 1945. Voisin tarjota "ETYK"ki-hengessä Unimäkeä sankimpaan itikoiden esiintymisaikaan siihen tehtävään. Ketkä etupiirijaoista sopimaan nykysodan lopulla saataisiin istahtamaan, niin se olisi kyllä melkoinen pulma jos reipasotteista likvidointia ei Moskovan päässä sitä ennen tapahtuisi.

 G kouluun ja Puutarhuri töihinsä. Minä menen tonkimaan vanhettuneet ja satoa tuottamattomat vadelmapensaat pois. Ehkä joistain saan vielä uudet versot lähtemään. Ne ovat jo 18 vuotta vanhoja, että ihme kun vielä viime kesänäkin marjoja muutamat litrat irtosi.

Iltapvllä käyn Oulujärven rannalla laskemassa rakennustavaran menekin ja huomenna haetaan ne rautakaupasta isännän kyydillä. Aloitanpa sitten muutaman päivän homman vaikka heti jos siähän sopii.

22.21

Niin se mäni pv että vilahti. Oulujärven rannalla meneekin useampi päivä. Puutavaraakin pitää hakea satoja metrejä ja ruuveja kilotolokulla.

Ostin Prisman puutarhapuolelta yhden vadelmantaimen, Jatzin. Muutamia tuoreita versoja saan lähtemään vanhoista juuripaakuista, oli jo hyvät alut. Kaivoin koko pensasalustan mullat pois ja seuloin vuohenputkijuuriston pois (kottikärryllinen), laitoin juurimaton pohjalle, reunat ylös ja tuoretta multaa sekä seulomaani vanhaa sekaisin kanankakalla lannoittaen. Siinä se sitten taas seuraavat 18 vuotta marjoja lykkää jos on lykätäkseen.

Vattunsa olisikin ihan helpoin pakasteeseen omasta puutarhastaan poimia kuin syöpäläisten kanssa kilpaa metsän pusikoista. Eiköhän noiden ravintoarvokin lie sama. Varsinkin kun ei myrkkyjen kanssa pelaudu.

Pitäisi oikeastaan Unimäkeen laittaa puutarhavadelmaa muutamat kymmenet metrit. Yksi taimi maksaa noin kympin, mutta siitä jakaa sitten ajan kanssa useammankin pensaan tarpeet jos haluaa. Elikä jos kymmenenkin laittaisi aluksi niin kohta olisi pensaita vaikka mökin ympäri oleva jata.

Mutta ei se mikään helppo ole niidenkään penkkien laittaminen kun kaikki pitää tehdä käsivoimin kivikkoiseen maahan. Tuennat ovat sitten taas oma juttunsa ja niihinkin menee aikaa ja vaivaa. 

Sota ei ole ollut nyt mielessä muuten, kuin että sitä sivuttiin keskustelussa isäntäpariskunnan kanssa. Ovat kohta 80, että elämänkokemus niissä huokaisuissa tuntuu. Ja koska ovat ns. sivistyneistöä, lukenutta ja  lukevaa, aikaansa seuraavaa lajia.

Olen jonkin verran perillä aiheesta josta kuitenkin luin  iltasadukseni tositiedeartikkelin "Näin toimii psykopaatti" (Hs 1.6.2022) 

"Psykopaatit eivät ole älyllisesti jälkeenjääneitä, vaan he ovat rationaalisia ja tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Viittaa selvästi Moskovan Saatanaan.

Minä alan nukkumaan. On jo uuden aamun puolella kello. Meni ilta huomaamatta kun kirjoitin Kemppisen blogiin vastakommentin jota -ja sitä edellistä- saapi kenties taas hieman katua; mitä ne maailmaa hyödyttävät kun eivät itseänikään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti