maanantai 6. kesäkuuta 2022

Sotapäiväkirja 104

6.6.2022 maanantai

04.44

Monimutkaisiin unienrakenteissa roikkumisiin heräsin. Minut oli valittu maallikkojäsenenä tiedemiesryhmään jonka tehtäväksi oli "maailman katolta" annettu kova, tiukasti aikataulutettu määräys ratkaista maapallon ilmastokriisi ja teurastussota joka möyrii ja tuhoaa viljaista aroa Ukrainassa.

Unessa oli mukana Albert Einstein-vainaa hohtavin valkein hiuspehkoin.

Unen miljöö oli niin kaukana oman elämän käännekohdista kuin olla ja voi. Paitsi että onhan sitä tullut luettua kaikenlaista ja Tampereen 1990-luvun filosofiapäivillekin osallistuttua, josta uneen säikeitä oli kaiken läpäisevän atomipölyn mukana ajelehtinut.

Laitoin puuroa haudutuskattilallisen kun P:kin lähtee elämänsä ensimmäiseen työpaikkaan.

Viileäksi on pilvettömän ilmanalan vetäissyt, mutta lämpimän puolella sentään.

22.09

P:n kesätyöurkot olivat alkaneet mukavissa merkeissä. Minullakin oli reipasotteinen päivä ja sain tehdyksi ne kuviot jotka olin ajatellutkin. Ruuvattavaa on paljon ja se syö peukaloa ja etusormea. Kaksi kertaa torskiterä hyppäsi ruuvinkannasta ja sutkahti peukaloon niin, että veri tirskahteli, mutta hyytyihän tuo nopeasti.

Huomenna ehkä saan liki valmiiksi sovitut. Ensi viikolla uuteen paikkaan.


Sen verran luin Hesaria, että Moskovan Saatanan apuriSaatana Lavrov on itkaissut Serbian ympäriltä ilmatilan sulkemista vihamieliseksi teoksi länneltä. Hih ja perkeleen iso toinen HIH!

Jos Venäjän aloittama Teurastussota ei olisi nuin kauhea, niin naurattaisi kaikki argumentit joilla sodan aloitusta ja sen jatkamista perusteltiin ja alati perustellaan. Niistähän puuttuu täysin aikuisten aivojen logiikka. Eivät oikeasti villeimmät poikalapsetkaan koskaan noin päättömiä ole olleet.

Sofi Oksanen sanoi sodan alkumetreillä (19.3) kirjoittamassaan kolumnissa, ettei Pu.., siis Moskovan Saatana hullu ole (nimeään en Saatana soikoon suostu koskaan kirjoittamaan tai lausumaan!). Mutta millä ihmeen muulla mielialankieroutumisella sen käyttäytymisiä ja päätöksiä runsaslukuisen ja planeetalle suureksi rajatun valtionpäämiehen toimia voi selittää kuin täyshulluudella?

Miljoonien palstamillimetrien verran ovat eri "asiantuntijat" ja asiantuntijat selittäneetkin, mutta kun ei niistäkään ei tahdo sitä oikeaa "diagnoosia" löytyä.

Lopulta eivät kai löytäneet Hitlerinkään järkyttäviin toimiin järkevää selitystä.

Tai asia on sitten niin, ettei vain uskalleta tunntustaa, että lajimme joukoista saattaaa jopa joka toinen kyetä samaan kun vain tilaisuus kohdalle sattuu.

Viidakko ja sivistys ovat panneet suuret aivomme demonien temmellyskentäksi ja avohoito, johon olemme aikojen saatossa lajimme vapauteen ajaneet, tuottaa kuin automaationa myös hirviöitä.

"VLADIMIR PUTIN ei ole seonnut. Hänellä tuskin on aivosyöpää, vaikka sitäkin on viime aikoina epäilty, ja lehdistössä on nähty psykiatreja ja nojatuolipsykologeja kommentoimassa diktaattorin mielentilaa.

Spekulointi vie huomion olennaiselta: tyrannin toiminta on Venäjän näkökulmasta katsottuna osa loogista jatkumoa." Sofi Oksanen

Moskovan Saatanassa menetti Venäjä taitavan näyttelijän olipa se hullu tahi jos.

Mutta nyt on tämä vaari väsynyt. Se ei jaksa ajatella mitään järkevää, hulluja vain. Lähtee hän muate.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti