lauantai 18. kesäkuuta 2022

Sotapäiväkirja 116

18.6.2022 lauantai

05.43

Paulus heräilee itse töihinsä, mutta minä sitä vain havahdun tarkistamaan asian! Nytkin oli jo puuronsa syönyt ja lähdössä kuudeksi aamuvuoroon kun itse laittelin kahvin tippasemaan.

Unessa olin juuri ostanut uuden, kaasupatruunoilla ladattavan, oranssin värisen Baslode-runkonaulaimen. Esittelin sitä parille kaverille jotka kyselivät hintaa: 2500 euroa, leuhkaisin, mutta että Simppa tästäkin hyödyn kerää kun sai kuitin yritysverotuksiensa poistoja varten. 

Toinen unen kavereista oli Leo ja nyt tässä herättyäni mietin, että mitähän sillekin Pellon miehelle kuuluu.

Piti tarkistaa nykyinen Pasloden hinta, ja huarukassa 700-1100€ se liikkuu, että pikkuisen oli unenhinnassa "lapinlisää".

Ensimmäisen vastaavan hankin kun elettiin vielä markka-aikoja ja taisipa samanlaiset numerolukemat olla silloinkin; 750 mk.

Kun vammautuneiden olkapäitteni takia jouduin ravaamaan lääkärin pakeilla, yksikin sanoi, etteihän pikku nivelmurjoontumiset töidentekoa isosti haittaa kun teillähän on siellä naulaimet ja kaikki tekniset apuvälineet eikä kai vasaroita enää paljoa käytellä. Se lääkälitetä ei kyllä timpureiden työvälineiden päälle mitään ymmärtänyt. 

Kaasurunkonaulain painaa 3-4 kiloa ja paineilmalla toimiva hieman enämpi, joten paukuttipa kummalla tahansa 8:n tuntia nauloja puuhun, niin tietää illalla jotain käsissään pidelleensä. 

11.21

Tontinraja-aidan kohdalla kasvoi Harryn puolelta juuriaan levitelleen luumupuun alkuja. Sain luvalla kaivasta sen talteen. Puhdistin mullat esiin kaivamistani juurista pois ja laitoin astiaan puhtaaseen multaan etten vain levitä ainakaan tahallani kotiloetanoita Unimäkeenkin. Mitehän kauan niiltä varjeleminen onnistuu kun viimeksikin oli peräkärryn sisäpuolella yksi önkyilemässä?

Harakat ainakin popsivat po. nilviäisiä, mutta nokka ei ihan jaksa rikkoa kuorta eikä lihakimpaletta saa irti luonnollisen aukon kautta. Olen nähnyt miten etana venyy, mutta ei suupalaksi irtoa vaikka kuinka venyttäisi. Kuoliaiksi murskattuina ne häviävät pihatieltä myös lokkien ja rastaiden kupuihin. Tikalle saattaisi kuoren rikkominen olla helppo juttu. Niitäkin täällä lentelee, mutta kotiloetanoiden kimpussa en ole vielä nähnyt. Näitä nilviäisheimoon kuuluvia kaikensyöjiä on tänä vuonna valtavasti.

17.21

Hesarista luin  kaksi juttua tarkemmin. Toisessa kerrotaan pian julkaistavasta suomennoksesta (Goce Smilevski, Freudin sisar), joka kyselee sen perään, kuinka Sigmund Freud "jätti" neljä siskoaan natsien kiduttamaksi ja kuolemaan keskitysleirille vaikka olisi ehkä voinut järjestää heillekin passit maasta poistumista varten. Onkohan vain raflaavaksi myyntivaltiksi esitetty syytös jo silloin itse kuolemansairaana paennutta psykoanalyytikkoa vastaan mallia "tätä ei ole aiemmin tutkittu"? Tosin Freudista jos kenestä on voinut tällaista (tahatonta?) välinpitämättömyyttä epäilläkin.

Kymmeniätuhansia ajattelijoita ja opposition jäseniä ja muuten vain rikkaita, vähemmän ajattelevia henkilöitä on jo paennut nykyiseltä Moskovan saatanoiden saastuttamalta Venäjältä, että millaisiahan selvityksiä jälkipolvet heistä tulevat lukemaankaan historiankirjoituksista jos sellaisia ylipäätään tullaan koskaan kirjoittelemaan? 

Mitkähän tulevat olemaan luvut tapetuista ja "siperioihin" köijätyistä oppositon henkilöistä kunhan aika niidenkin paljastusten tulee?

Jääkö heistä Navalnyitä ja muutamaa muuta lukuunottamatta hitustakaan jäljelle Moskovan Suuren Saatanan imuroinnin jäljiltä? Se kun tietää jo etukäteen, että suorittamistaan puhdistuksista tulee nousemaan helvetinmoinen haloo, niin täikammalla hävitysten jäljet pyritään siivoamaan.

Venäjällä on jo vuosia ollut, ja parhaillaan vain kiivastumassa olevat, miljoonia toisin ajattelevia koskevat raa´at puhdistukset joissa siivotaan näkymättömiin kaikki poikkiteloin olevat henkilöt lähisukulaisineen ja ystävineen sekä heitä koskevat viranomaisreksiterit desinfioidaan putipuhtaaksi. 

Tämän puhdistuksen aikakaudesta tulee olemaan vaikeaa tarkkaa historiaa kirjoittaa.

Stalinsaatana oli näpertelijä nykyiseen Moskovan Saatanaan verrattuna. Elettävänämme oleva aika tulee sen paljastamaan kammottavuudessaan jos se ei kenelle ole jo selväksi käynyt.

”En voi väittää, että kirjassa kuuluu todellisen Adolfina Freudin ääni, vaikka toivonkin, että se voisi kuulua. Minulle Adolfinasta tuli kaikkien unohdettujen ihmiskohtaloiden metafora”, kertoo Smilevski.

Tuota "kaikkien unohdettujen ihmiskohtaloiden metaforaa" minä kyllä kovasti epäilen. Miljardi miljardin perään on mananmajoille lajimme unohdettujakin saateltu, että antaahan hupatusten olla. 

Kotiloetanoissakin on elämää, mutta kaikki haluaisivat, ettei olisi. Kotiloetanoita ollaan mekin diktaattoreiden rauta-anturoiden alla.

Toisessa jutussa arvostelu Markus Lammenrannan "täsmäteoksesta" joka esittelee nykyaikaisen tietoteorian peruskysymyksiä. Filosofiaa siis.

"Onko todellisuutta koskeva tieto mahdollista", se lienee teoksen runkokysymys jonka ympärille eri filosofien ajatuksia penkoen vastausrypäs yritettäneen laatia. Voisin ostaa kirjan jos olisi mahdollista.


Aamusta iltaan huomisen muutaman tunnin juhlakliimaksien valmisteluja. Päivällä Citumarketista sattui silmiini esittelykipaleena ollut kahvinkeitin 20€:n hintaan. Lähtöhinta yli 100€. Kun menin kassalle, hinta oli pudonnut siitäkin ja oli vain 16 €. Lisäkeitin on tarpeen huomenna, mutta en olisi raskinut kalliimpaa kyllä ostaa.

Joskus tuuria pikkuisten hankintojensakin kanssa.

Imuroin viimeisimmäksi ja järjestelin huonekalut ja eteisen. Puutarhurilla on vielä pöytäliinojen silitykset ja astioiden laitot. Pojat ovat kaverina siinä.

Houkuttelin Puutarhuria että lähetään välillä Napikselle humpaltamaan, mutta ei se näistä valmisteluista osaa irtaantua. Lähempä sitten yksin kunhan olen saunonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti