perjantai 10. kesäkuuta 2022

Sotapäiväkirja 108

10.8.2022 perjantai

05.23

Viimeisimmässä unessa sähkäri makasi patjanmutaleella tuvan lattialla. Sanoin sille, että alahan nousta, keitän kahvit.

Onpa kesäisen tuntuinen aamu. Lämpimämpää siätiedot lupailivatkin. 

Alan pakkailla Unimäkeen lähtöä varten. Ostin eilen puutarhakaupan tarjouksesta mustikkapensaan taimen. Suvultaan vaccinium sp. Northblue. En ottanut kuin yhden sillä kyllä pölytyskavereita luonnonmättäistä löytynee.

14.34

Tulin äsken tänne Um. Valkosipuleissa on jo valtavat varsikot. Otin harsot pois. Hyvin ovat myös muut istutukset alulla. Potustakin näkyy vihreitä alkuja siellä täällä. Ompuissa niukasti kukkia, mutta marjapensaat eivät ole kitsastelleet niiden tuottamisessa.

Lämpömittari näyttää +25. Taidan ottaa torkut kun oli koko aampupv semmoista lentoa. Puutarhurin Rellun vikojakin piti paikannuttaa kun on katsastus. Elias käytti vikakoodinlukijan luona ja minä hommasin  korjaamoajat. 

16.07

Laitoin saunan kiukaan pesään popat ja trimmailin jo vähän nurmikoita. Kyyhkyjä oli ruokailemassa kun havahduin torkuilta.

Juon kahvia ja luen Hesaria tabletilta.

Hs vuonna 1972:

Kysymys jätteiden päästöstä mereen on erittäin tärkeä valtameren lisääntyvän saastuminen johdosta. Mm. Pohjanmerta käytetään valtavien jätelastien kaatopaikkana.

Monet teollisuusmaat eivät kuitenkaan halua sitoa käsiään ennen vuotta 1973, jolloin on määrä pitää kansainvälinen merioikeuskonferenssi.

Monet kehitysmaat ovat vuorostaan kiinnostuneempia mahdollisista öljy- ja mineraalilöydöksistä meren pohjasta kuin saastumisen ehkäisemisestä, joka ei kouriintuntuvasti koske niiden rantoja.

Yleiskeskustelun puheenvuoroja, joita perjantaina käytiin neljättä päivää, alkaa leimata ikävystymisen sävyttämä rutiini.

Eipä ihme jos ilmastokriisiin havahtumisen varhaisvaiheessa oltiin jo noin ikävystyneen rutinoituneita ettei asiassa ole tähän päivään mennessä juuri mihinkään edetty. Väittävät, että edetty on, mutta tulokset kertovat ihan muuta.

18.08

Saunoin. Puin humpallusvermeet ja kohta lähden Kajasteelle.

Pidän tulitauon sodasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti