torstai 30. kesäkuuta 2022

Sotapäiväkirja 128

30.6.2022 torstai

07.33

Eilen unohdin julkaista ne muutamat rivit jotka olin aikaansaanut tässä helteessä. Mut paskaaks siitä.  En hekumoitse nimeni jäämisellä blogistien historiaan.

Jos häviäisin täältä äkkiä, ei koira perän vusahtaisi. No, on joku kaivannutkin kun olen ollut vähän aikaa hiljaa, mutta sekin merkitsee vain päiväperhosen liitoa joka on tärkeä vain sen hetken.

Niin käy kaikille (ja kaikelle). Toisille viiveellä, toisille välittömästi poistumisen jälkeen. Sitä ei kantsi murehtia. Ollaan hyvillämme mitättömyydestämme; meitä on eniten!

Nimettömiksi, ts. merkityksettömiksi meistä miljardeista jää edelleen miljardit yksilöt. Muutamat mainitaan huomisenkin matrikkeleissa, mutta ei niistäkään elämänsäilyttäjiä sillä tavalla tule.

Kukaan ei osaa osoittaa nimeltä ketään niistä valtavista ruumiskasoista joita Moskovan Saatanan aloittama Isänmaallinen Teurastussota parhaillaan synnyttää. Vain päätappaja ja itse "operaatio" nimetään nyt ja tulevaisuudessa täsmällisesti. Saatanoile jykevimmät muistopaadet veistetään.

Sotahistorijoitsijoillekin niissä työsarkaa riittää.

09.09

Toissapvnä ja eilen G oli toiminut ihan ite tehokkaasti mopokorttinsa eteen ja saanut niin teoriat, ajotunnit kuin ajokokeetkin suoritetuksi ja ajokortin taskuunsa. Nyt alkaa ruohikoidenleikkuista naapureille saatavat palkkiot sittä männä skootterikruisailuihin. P ei enää ajele "skoballa" niin se siirtyi G:n käyttöön.

Näitä mopotraditioita en kykene estämään vaikka en niistä pidä jo ympäristön takia saatika että pyöräily jää sitten vähemmälle. Tai no, koko ajanhan nuo vanhimmat pojat lähtevät asioilleen ja töihinsä pyörillä vaikka on jo autoiluakin varten kortit hommattu.

15.42

Sisällä+ 26°, ulkona +32°.

Kannoin satoja litroja ojavettä kasvimualle. Kauaa siellä vettä ei riitä jos helle jatkuu. Kaivossa kyllä, mutta pidempi on matka. Jos saisi sen verran aikaiseksi, että letkua 50 m lisää, niin antaisi pumpun hoidella vesitarpeet lähemmä. Juuttaan letkuiepit maksavat aikasten paljon ja siksi jäävät hommaamatta. Voisi olla, että halvemmaksi tulisi 32" musta vesijohto joka jo saunalle kaivolta on olemassa.

Jos ruapaisisi saunalle tulet, kävisi hiet & kookosrasvat pesemässä nahkasta pois ja lähtisi sitten Muaningan Kasinolle naistentansseihin (joku, joka ei tiennyt naistentanssikulttuurista kysäisi kerran, kun olin lähdössä, että mitä miehet siellä tekevät. Varmisti; olethan sinä mies?).

Moskovan Saatana on vähätellyt Suomen ja Ruotsin natoveräjästä sisäpuolelle käyntiä. Kuka uskoo vähättelyn olevan totta? 

Pian tulee tulta munille ja -sarjoille kans!

17.32

Tänään sain lähikuvia huapaperhosesta. En muista sitä lajia aiemmin laittaneeni merkille. Sitten tuli valkoviklo maantienlaitaan 2:n poikasen kanssa. Se komensi jälkikasvun viitakkoon piiloon ja lensi edelläni puunlatvasta toiseen kun yritin päästä ottamaan edes jonkinlaista kuvaa siitä. Kaukaa näpsäisin jonkun otoksen, mutta tietäähän nämä mun putkivarustukset...

Joku voi sitten mun poistuttua, kirjoittaa kirjan "Kaikki hänen Unimäen lintunsa", tai jotain yhtä vaatimatonta.

Se tuli mieleeni, kun siirsin Churcill-tuolin raitapajun langettamaan varjoon ja istuttuani liikahtamatta puoli tuntia, lehahti paikalle kyyhkyt, viherpeippoperhe (11 kpl, nyt sain lasketuksi kaikki kun ne melkein läjässä nurmelle kehään kapsahtivat) närhit ja joku rastaskin. Mutta kun liikutin kamerakättäni, kaikki olivat sekunnissa tiessään.

Vaan selitäpä se tunne kun paikalle lehahtelee joka puolelta siivekkäitä miltei samaan hengenvetoon! Se on ällistyttävä, melkein mystinen olo. Varsinkin kun olin melkein nukahtanut paarmojen pörinään ympärilläni.

Saunottu on. Taidan oijustaa sinne humpalle. Pitää käydä vaikka Varpaisjärvellä ruokakaupassa männessä. Kylymälaukku hurisemaan takakonttiin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti