torstai 26. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 93

26.5.2022 torstai

07.10

Täyspilvessä. +10°.

Tänä aamuna nukuin sivu kuuden. Unet olivat kauttaaltaan sotaisia niin, että oli paha olla herätessä.

Piekana lenteli mökkitonttini sivuilla kun ulos menin. Sekö lie eilen säikäyttänyt tikan, että se syöksyi ikkunaan ja oli tovin niin pökrässä, että antoi minun kantaa itsensä raitapajun haarukkakoloon toipumaan?

Äkäisesti tikkanen kyllä äänteli ja riuhtoi aluksi, mutta pani sitten silmänsä kiinni ja tyytyi kuljetettavaksi. En hoksannut laittaa maalarinteipin palaa sen selkämykseen, että olisin erottanut nyt myöhemmin muiden tikkojen joukosta ja saanut varmistuksen sen selviämisestä. Jos tuli sisäisiä vammoja, se on saattanut menehtyä. Tikkoja on paikalla nyt kolme, viisi parhaillaan, ehkä enemmänkin. Näinä viikkoinahan niillä on munat haudottavina, että pariskoista aina niistä joku on sitäkin hommaa hoitelemassa.

Pazkamaista kun ihmisellä pitää ikkunoita olla!

Kyyhkyjen pesän saattaisi löytää helpostikin tuosta läheltä jos menisi vähäksi aikaa kannonnenään istuksimaan. Ne menevät aina samalle kulmalle ja sieltä kuuluu niiden ääntelyäkin useimmiten.

Kellarin oven luona multapenkassa riippuvan kuloheinäverhon takana pesii punakylkirastas. Neljä turkoosia, ruskeilla pilkuilla kaunistettua munaa se on ängennyt haudottavakseen. Siinäpä vähäksi aikaa kehityksen seurantaa jos tiällä kerkii olemaan.

20.12

Sain kiännettyä ja juurittua sipulipenkit kokonaan. Kottikärryllinen pelkkiä ohdakkeidenjuuria alalta jälleen irtosi! Pitäisi keksiä jokin hyötykäyttö niillekin. Olisivatkohan ryöpättyinä syötäviä? Möisin roskaruokakioskeille kastiketarpeiksi. Voikukanjuuret ovat syötäviä. Puhdistin eilenkin muutaman jorkulan, pesin hyvin, halkaisin ja poistin kovettumaan jo ehtineet sydänosat, kiehautin ja lopuksi paistoin sipulin kera mausteöljyssä leivän päällä syötävän mössön. Ei siinä juuri muu maistunut kuin sipuli.

"juurimuu" ...hmh.

Selkää meinaa kipeyttää. Panin nurmelle pyöreän pölkyn ja rupesin sen päälle hetkeksi selälleni, niin se vähän auttoi. 

Sanna Marin on ollut tänään Kiovassa Zelenskyitä tapaamassa ja käynyt myös siviilien  joukkotuhontakaupungissa Butsassa. 

Olisipa näistä lukemattomista länsijohtajien käynneistä Moskovan Saatanan aloittamaan Teurastussotaan edes jotain vaikutusta, mutta aikaansaannokset ovat liki nollaa mitä murhaamisiin tulee. Edes siviiliuhrien välttämisiin ei Venäjä pyri, päin vastoin, perkele!

Eikä elokuvateollisuuttakaan näytä nämä järkyttävät murhasodat jarruttavan, että edes hieman miettisivät, onko kassavirtojen tasaisina pitämisen vuoksi valjastettava kaikki inhimillisyyden perikuvatkin väkivaltanäyttämöiden roolipeleihin. Vai niinkö vain annetaan Millnen Nalle Puh niille holliwootien vituroille muokattavaksi peräti sarjamurhaajaksi!

Kauhistellaan USA:n kouluissa tapahtuneita lastenampumisia, mutta sitten kuitenkin valjastetaan pelkästään lapsille tarkoitettu herttainen satuhahmo niihin hommiin!

Ei tarvitse ihmetellä, että missä näitä nuoria sarjamurhaajia hommiinsa haudotaan.

(Kuvan punakylkirastaan pesä ei liity sarjamurhaajahautomisiin mitenkään)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti