maanantai 2. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 69

2.5.2022

18.09

Aamusta jo aloitin asioilla juoksemiset. Puolilta päivin olin täällä Um. Uunia piti lämmäyttää vaikka ei paljon alle 20 ollut tupa jäähtynyt. Mutta lupailee kylmää yötä ja huomiselle luntaräntää.

Kävin Vinhan kanssa metässä pikku lenkin. Lunta on vielä, mutta ei enää saappaaseen mene. V hävisi joksikin aikaa omille teilleen ja odottelin sitä tovin tien laidassa. Kun tuli, niin suussa poikittain roikkui jotain. Se osoittautui vastasyntyneen hirvenvasan koiven pätkäksi koparasta polviniveleen. Haiskahti jo pikkuisen.

En lähtenyt uppuroimaan löytöpaikalle koska se varmaankin on jossain Unipuron takana, sen verran kauan koira oli poissa. Huomenna sitten.

Arvelen hirven synnyttäneen pari viikkoa sitten, mutta koska silloin oli vielä lunta paksulti ja kylmää, vasa ei selvinnyt elolle. Voi tietysti olla, että sen on tappanut täällä liikkuva ahma, tai susi. Normi luonnonjuttuja kaikki mahdollisuudet.

21.17

Hanhikiven voimalahanke ajetaan nyt alas. On se hyvä. Olisivat alunalkaenkin tehneet kuten sen vastustajat (pro Hanhikivi) jo luontoarvoihin vedoten vaativat, ettei edes alulle olisi sitä saateltu. Nyt merenrannat ovat joka tapauksessa piloille raiskattu.

Eipä media käy Hanhikiviliikkeeltä mitään utelemassa. Olisihan heillä varmasti jokin mielipide antaa. Ainakin harmitteleisivat kuten minäkin, kuinka paikat pantiin järkyttävään kuntoon roistosijoittajien takia. Eikä ne sijoittajat ole olleet pelkästään rajantakaisia oliogarkkeja.

Aina on pidetty yllä kuvaa, että täällä ei rikollista rahaa liiku kuten Venäjällä ta jossain kaukana muualla, mutta se on tietenkin harhaista valetta. Ihan samaan yllettäisiin jos talousalueen pienuus ei tekisi miljardihuijauksista mahdotonta. Mutta suhteessa jos vertaa, rikollinen prosentti yltää kaikkialla samaan. 

Mm. MOT:n tutkimukset Panaman papereineen sen osoittavat. Ei valkokaulusrikollisuutta ole minnekään pyyhkäisty vaikka summissa Venäjän oliogarkit pyyhälsivätkin valtioiden vuosibudjettien kokoisilla korruptiorahoilla oikealta ohitse.

Rehellistä rahaa, siis rahaa, joka ylittää tarpeen, ei ole olemassa. Tämän ajatuksen toistamisesta en luovu koska sille on perusteensa.

22.22

Moskovan Kakkossaatana, se lontttoposki, lohkaisi tänään Israelin mielestä karmean vitsin. Se on sitä mieltä, että Hitlerissäkin virtasi juutalaisverta, eli kyllä natseja juutalaistenkin joukoista löytyy ja siksikin Ukrainaan piti hyökätä.

Pimeydenytimestä siellä huudellaan. Tarvittaisiin joku Joseph Condrad soluttautumaan Kremlin saunanlauteille, että saataisiin ajantasaista tietoa pimeyden mustuudesta. Siitä, tuikkiiko siellä älynliekki kenelläkään edes pienesti.

Tällekin illalle kiduttamalla tapahtuvaa hengenlähtöä toivottelen Moskovan Saatanoille nukkumaan ruvetessani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti