keskiviikko 18. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 86

18.5.2022 keskiviikko

06.37

Mukavasti nukutti eikä viimeisin uni ollut niin kitkerä kuin eilenaamulla herätessä. Näin nyt samanlaatuista kuin se yöllisempi silloin oli. 

Herättyäni olin pätkälläni vielä tovin ja ajattelin noiden samankaltaisten unien merkitystä. Kaipa ne ilmentivät sitä, että edelleen kaipaa hivenen niitä juttuja, jotka nuorempana olivat äärimmäisen tärkeitä. Tai ainakin luuli niiden sitä olevan.

Tällen aamullen rouvateeri ikkunan alla. Onkohan nokkinut jyviäkin ruokinnalla? On se kaunis lintu hänkin.

Silloin joskus, kun vielä metsästäjäkeräilijän veri suuonissa kiersi, olisi  tuonkin linnun nähnyt pelkkänä kynittynä, pataan pantavana suupalana. Pakon edessä edelleenkin alkaisin metsästää, mutta niin kuin joskus kun Vinhalle otan suurista jänispopulaatioista luonnonruokaa, tekee tappaminen ytelän olon. Tämä jos 17 vuotiaalle minulle olisi aikoinaan ennustettu, niin olisin varmaan katsonut kummissani semmosista utopioijaa.

08.09

Tässä puuroa syödessä selvisi laulurastaan pesäntekomateriaalinhankinnoista ainakin yksi osuus: lintu repii nokallaan kuloheinää yksi kerrallaan irti, kerää ne vierelleen läjään ja kun arvelee niitä olevan tarpeeksi, nappaa heinänippua keskeltä kiinni ja lähtee lentää viilettämään rakennustyömaalleen. Aika hauskan näköinen on siinä lentäessään pitkine heinäviilekkeineen. Kerkesi kolme kertaa kortensa hakea siihen, kun olin aamiaiseni syönyt.

Olisi hyvä tuntea kaikkien pienempienkin lintujen nimet ja heimot joita joka päivä tontillani näen. Kuinka monta lajia, ja yksilöityä nimikettä jne. Oppisihan ne jos oikein olisi aikaa paneutua, mutta kun on niin paljon muuta, ja paljonhan niitä tunnistankin. Se yksi "siperialainen" keltajalaka kyllä teetätti töitä ennen kuin selvisi mikä hiän lajiaan on.

Toisaalta kyllähän nuo osaavat hommansa tehdä iliman nimeämistäkin. Paljon niitä joka tapauksessa.  

Joitakin jiäpi nimeämättä. Eilen oli kirvisen oloinen pariskunta joka ei kuitenkaan kirvisiä ole. Ja mikä lie semmoinen, peukalonpään kokoinen, lyhytpurstoinen, vihertävä palleroinen pajujen kukinnoissa? Peokaloinen se ei ole eikä varsinainen pajulintukaan.

Ykkösaamussa alkoivat käydä lävitse Turkin vastahankaa natojäsenyytemme suhteen. En jouda kuuntelemaan, lähden ruatamaan.

21.35

Turkkiko lie vastahankaisine natokantoineen ollut päivän piäspekulaatioiden kohde?

Turkki on harrastanut monella rintamalla Venäjän kaltaisia toimia, että ihmetellä pitää, mitä se itse natossa tekee kun ei ole Euroopan Unioniinkaan kelvannut vaikka hakijamaana on jo pitkään killunut?

Erdoganin diktaattoriluonteesta lienee harvalla muita mielipiteitä.

Venäjällä Mihail Horarjonok-niminen eversti evp on saanut poikkitelaisen suunvuoron valtakunnan television keskusteluohjelmassa. On laukonut suorat sanat Ukrainassa käytävästä Teurastussodasta. Onkohan vielä huomenna mies elossa? Uutisen lopussa oli kyllä arvio, että tämä oli tarkoituksellisesti päästetty sanomaan sanottavansa, mutta aika oudolta sekin tuntuu.

Olisi murjaissut puheidensa loppuun, että se yksi Kremlin Saatana pitää tappaa!

Tulee harvoin kirjoiteltua omista lapsista vaikka ovat ihan joka päivä jollakin tavalla mietittävinä ajatuksissa. Pojilla ei mitään hätää ole eivätkä ole järjestäneet minkäänlaisia ylitsepääsemättömiä kämmejä tähän mennessä. Tyttärien kanssa oli aikoinaan melkoista roisketta välillä, mutta niistäkin yli tuli kömmittyä. Itse kai pahiten vanhemmuuden velvoitteissa silloin kompastelin ...vaan en kai nyt tarvitse miettiä niitä kun väsyttää päivän rekkasut niin kovasti.

Huomenna täytyy lähtä Kniinnkin on P:n vanhojen tanssit perjantaina. Ehkä selviää nekin työhommat. 

Tänään soitti KH ja kertoi, että viime kesänä rempaamassani osakkeessa oli jälleen ollut sellaiset vuokralaiset, että joutuu lattiasta kattoon kaiken korjaamaan uudestaan. Vessastakin olivat särkeneet kaikki posliinit jne... Väliovista ainakin yhden uusin viimeksi, että liekö nyt potkittu kaikki hajalle? Arveli kuitenkin koettavansa myydä osakkeen tuoltaan jos joku remonttitaitoinen sattuisi ostamaan, mutta epäili myyntiaikeen onnistumista.

Muttajoo nyt korsoomaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti