sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 82

15.5.2022 sunnuntai

08.08

Nukuinpahan hyvin, mutta olinkin Um vasta kahden maissa. 

Elisiltainen lähtöni Ilvekselle meinasi tyssätä Lepolan kohdalle ennen Kyntöläistä kun liejuinen tie imaisi Tojotanrottelon mahaansa myöten isänmaan syleilyyn.

Ja puhelin samassa mykäksi! Sillä voi soittaa, mutta mitään ei kuulunut eikä viestitkään kulkeneet.

Menin sitten kävellen ensin Akulaan jossa Topi oli kovasti sairaana eikä siksi voinut lähteä traktorilla vetäisemään joten jatkoin matkaa Juhanilaan jossa oli menossa iltalypsy (ei kuitenkaan turkkilainen). Odottelin jonkin aikaa ja sitten L ja J lähtivät katsomaan tilannetta Unimän liejuisella polulla. Pantiin liina vetokoukkuun ja kyllähän se Rottelo mönkijän avulla ui takaisin liejujälkiään kovalle josta pääsin kääntyilemään ja kiertämään kylän kautta matkalle kohti Kuopion Vehmasmäkeä ja kesän avajaishumpalluksia. "Myöhästyin" 45 minuuttia alusta, mutta eipä se haitannut. Talo pullisteli täynnä tanssiväkeä ja meni hetken, ennen kuin pääsin mukaan rientoon.

"Tohtori Raimolta" muistin kysyä varpaisjärveläisestä sotaveteraani Hanneksesta, että tunteeko hän tämän, ja kas, R sanoi H:n olevan hänen enonsa! 

Juotiin sitten kahvit juuri paljastuneen uuden sukulaissuhteemme kunniaksi. Monta vuotta on tunnettu, mutta nyt vasta tämä selvisi.

Hannes on äitini puolen tuovisia Itäkosken korvesta ja ollut esillä tuon sotaveteraaniutensa takia aina valtakunnan Linnanjuhlia myöten.

Mukava juttu.

"Valkeapaitainenkin" oli vaikka paita ei kauttaaltaan valkea ollutkaan. Oli ommellut ihan itse nätin hameen ja mukavan värisen kuvion myös paidan selkämykseen. Toiset ne osaa. Oli oikein mukava nähdä pitkästä aikaa.

Muitakin tuttuja oli. Ranekin, mutta en ehtinyt puhuttaa.

Puhelimen mykäksi meno jiänee mysteeriksi. Oli se joskus kahden jälkeen lähettänyt ne muutamat viestit itsestään, mutta asiathan olivat jo ehtineet vanheta. Nyt pelaa älylaite ihan hyvin.

14.45

Tulin nyt vasta syömään. Hitsailin "akkauatraan" akselin jossa on pienet renkaat niin pystyy itekseen sillä vakoa vetämään. On se ollut mulla jo klemmareilla kiinni kötösteltynä joskus käytössä, mutta nyt pysyy reutoamatta kun on hitsattu. Agregaatissa vain ei meinaa puhti riittää kun hitsinhitsi tarttee virtaa tasaisesti. Enkä minä muutenkaan oikeastaan osaa hitsata lainkaan. Talvellahan tuon pikkuinvertterin vasta hankinkin.

Eilen uutisoitiin Niinistön soittaneen Moskovan Piäsaatanalle. Saulin pitää varmasti pidätellä kuvotustaan näiden soittojen aikana sillä ei niin rautahermoista ihmistä olekaan joka normimoraalijärjellä kykenisi kokonaan pakottamaan takaraivonsa kaivoon kaikki ko. Saatanan aiheuttamat hirvittävyydet Ukrainassa. Lie tullut oksennus puhelun jälkeen välittömästi. Minä ainakin yökkäisin.

Kuka Moskovan Saatanan yhteenkään sanaan, saatika kokonaisiin lauseisiin, voi luottaa? Olihan se kai jotain luvannut, ettei mitään Suomen vastaista uhkaa natoon hakemisen ja menemisen suhteen ole odotettavissa. Vain sitten, jos nato tuo ydinaseita rajoillemme.., ei saatana, kaikki lupaukset sieltä puolelta kannattaa nakata lietelantalaan! Mutta kylläpä kaikki muutamia "bäckmanneja" lukuunottamatta tämän tietänevät.

Soitot Kremliin ovat vain rekvisiittaa kansainvälisissä kontekteissa. Tuskin Ranskan Mackronkaan soitteluitaan sinne vakavasti ottaa. Siellä on sellaiset paskaläjät vastaamassa, että siihen liejuun kaikki häviää ja unohdetaan. Saattaa niitä nämä puhelut hihityttää jos vihaltaan Ukrainan tappioiden takia kykenevät.

Luin juuri, että Venäjä on menettänyt kolmanneksen Teurastussotaan lähetetyistä joukoistaan ja kalustostaan. Se on niin hirvittävä osuus, että jos järjenhiventäkään Kremlin kenraaleilla olisi, he teloittaisivat ensitilassa itse Piäsaatanan ja käskisivät teurastajansa pois Ukrainasta.

Mutta kun ne ovat itsensä kytkeneet Moskovan Saatanaan, ja kun kukaan ei tiedä, millä se kätyreitään uhkaa, jottei liekojen kytkimet irti ravistaudu, niin siinäpä keikkuu koko itäisen valtakunnan suurvene verisillä aalloilla myrskyssä joka yhä vain etsii uutta tuhottavaa....

...kunnes tuhoutuu itse.

21.48

Laitoin "sissipottua" läheiseen harvennushatelikkoon. Motojen ajourat ovat hyviä paikkoja kopertaa vakoja ja laittaa siemenpotut. Sitten vain multaa ja turvetta piälle, sitten sanomalehtiä kerros ja ne vielä kertaalleen maamöyhyllä peittoon. Laitoin ihan päälimäiseksi vielä ruskean harson ja painokepit että jos halla vierailee kun alkavat tainta pukkaamaan, niin eivät palellu. Lehemänpaskaa kun olisi...

Oikeastaan kaikki siemenpotut voisin tuonne motojen urille istuttaa ja käyttää kasvimaa kaiken muun kasvattamiseen. Siellä on satoja metrejä valmiiksi möyhennettyä, muhevaa maata jossa pottu varmasti kasvaa. Olen muutamia kertoja laittanut syöntipotut sammaliin kasuamaan ja hyviä ovat olleet. Ei pottuja tule paljoa juurestaan eivätkä kooltaankaan jättiläisiä ole, mutta maku!

Nämä konstit kriisin sattuessa olisi hyvä useammankin opetella. Edes että pottua olisi pöytään laittaa kun Prismat paskaksi joku saatana pommittaa...

Taidan ruveta nukkumaan. Unilukemiseksi kertaan jälleen Hararia. Jäin tähän viimeksi:

 "8. LUKU Pommi tikittää laboratoriossa

Vuonna 2016 maailmaa hallitsee yksilöllisyydestä, ihmisoikeuksista, demokratiasta ja vapaista markkinoista koostuva liberaali paketti. 2000-luku tulee kuitenkin horjuttamaan liberaalin järjestyksen perustaa. Koska tiede ei käsittele arvokysymyksiä, se ei pysty sanomaan, ovatko liberaalit oikeassa pitäessään vapautta suuremmassa arvossa kuin tasa-arvoa tai arvostaessaan yksilöä enemmän kuin kollektiivia. Mutta kuten kaikki muutkin uskonnot, liberalismi perustuu paitsi abstrakteille eettisille arvioille myös asioille, joiden se uskoo olevan faktuaalisia väitteitä. Eivätkä nämä faktuaaliset väitteet kestä tiukkaa tieteellistä tarkastelua."

....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti