sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 75

 

8.5.2022 Äitienpäivä

06.30

Aurinkoinen aamu mausteenaan pikkupakkanen.

Äitienpäivä on ollut idean synnystä lähtien toukokuun toisena sunnuntaina, että se on melkein kuin viikonpäivänä sen kirjaisi.

Isolla kirjin sen, kun joku jossain on aina päättänyt sijoittaa isoja kirjaimia myös vuosipäivien nimeen joiden aikoina pollastellaan korskeina  kivetyillä toreilla asearsenaaleja esitellen ja pauhataan mikrofoneihin muovikukkaisia valheita päälle.

Virallinen Suomikin kirjoittaa erään, kymmeniätuhansia nuoria poikia taistelutantereelle murskanneen sotansa isolla alkukirjaimella. 

Kun nyt olemme pakkorakosessa natoon menemisen kanssa saisi sotilasliitto olla pienin kirjaimin tekstin keskellekin painettuna sanana. Kursiivi olisi korkeintaan sallittua.

Nato  tietää sekin vain tappamiseen vähintään valmistautumista ja jos natossa olijat tuon unohtavat, unohtavat he pian myös sotilasliittymän periaatetehtävät kunhan historiaa tarpeeksi kauan kriiseineen eletään. 

07.30

Kävin herättelemässä poikia, nuorin taitaa vain nousta herättelemään Äetiä. Katan pöytään kahvikupin, kakun, koristeet ja punakukkaisen ruukkuruusun. E:n piirtämässä kortissa lukee värikkään piirroskuvion lisäksi isoilla kirjaimilla Abstraktia äitienpäivää (jälkimmäinen takaperoisesti kirjoitettuna). Kahvi on tippassut ja päivän merkkihenkilö istahtaa pöytään.

17.30

Käytiin päivällä mummilassa. Sain siemenperunoita kaksi säkillistä Unimäen palstalle istutettavaksi. Ja mitähän lie muutakin mummi mukaan tyrkkinyt. Porkkanoita ainakin.

21.00

Illan päätteeksi piti käydä vielä Prismassa. Puutarhurin pitkään palvellut ompelukone hajosi lopullisesti ja haettiin uusi vaikka vara ei olisi kyllä ollut. Ja koska halvinta mallia (159€) piti katsoa muovisine runkoineen ja muine eimetalli-ulokkeineen, ei kestävyys ole entisen mittainen. Edellisen ostin Kittilästä 1990-luvun lopulla kun kauppasaksa oli tullut työväentalolle niitä esittelemään. Illalla oli samalla talolla tanssit. Euro Aven laulaa luikautteli ainakin mandoliinikrapulasta. Lie ollut hänelläkin seuraavana aamuna sellainen.

Luin Hararia: "Otetaan nyt vaikka kasvihuonepäästöt. Useimmat tutkijat ja yhä useammat poliitikot tajuavat, että ilmaston lämpeneminen on realiteetti ja että uhka on valtava. Asian tiedostaminen ei kuitenkaan ole saanut meitä muuttamaan käytöstämme. Ilmaston lämpenemisestä puhutaan paljon, mutta ihmiskunta ei halua tehdä merkittäviä taloudellisia, sosiaalisia tai poliittisia uhrauksia saadakseen katastrofin pysähtymään."

Ja tuon kappaleen jälkeen tulee tutkittua tietoa tästä samasta aiheesta ja siitä, ettei tosiaankaan ole mihinkään ryhdytty. En minä, etkä sinä eikä tämä koko globaalin maailman ainoa ajatteleva, älykkääksi itseään mainostava eläinlaji. Greta Thunbergeja pitäisi olla kahdeksasta miljardista ihmisestä vähintään 75%, että jotain tapahtuisi, mutta mistäpä heitä ajoissa siunautuisi.

Ja nyt ilmastokriisin kusessaolon syvyys ulettuu jokaista jo nenään asti kun maapallon ihmisistä suurinpiirtein puolet on Moskovan Saatanan aloittaman sodan suhteen turvat tukossa, tai suurin osa jopa hyväksyy sodan hirvittävyyden ja sen oheistuotantona ilmastokriisin unohtamisen, ja jopa sodan päästöt, jotka tuovat uhkaan omat, katastrofaaliset lisätekijänsä.

Voi olla niinkin, että koska Moskovan Pääsaatana ymmärtää kyllä elonkehän tilan ja jos sillä Perkeleellä on vielä kuolemalla uhkaileva syöpäkasvain nivusissaan, niin vittuakse välittää vaikka pamauttaisi ne ydinpelotteensa liikkeelle.

23.02

Natoa mietin edelleen kun se joka tapauksessa on nyt atlaksella edessämme. Vai olisiko se lautasilla joista sen aiheuttamaa propagandavelliä kitusiimme kauhomme ja yritämme ainakin uskotella itsellemme, kuinka tärkeää sen kainaloon on turvautua. 

Realiteeteista jos pelkästään varmuutemme luomme, niin vaihtoehdot ovat vähissä mikäli ehyenä aiotaan asuinmaamme säilyttää. On se niin raakaa pommittamista Ukrainassakin, että mitä me sellaiselle mahtaisimme ilman natoselustaa?

Muuten naton täytyy olla sitten kalsarisillaan kun sen jäsenmaksuja alamme maksaa. N.liittoumaa täytyy saada isoonkin iäneen arvioida, arvostella, kritikoida ja kaivella kaikki huonotkin puolet näkyville. Se ei saa olla pelkkä ylitse möyryävä hornettiparvi taivaalla tai sotaisesti mylvivät tunturisotaharjoitukset Ylläksellä tai Käsivarrenlapista aina Jiämeren rannoille saakka kumuna kuuluva paukkupanos.

Skenaariot siitäkin, mitä nato-sotilasliittymä tekee sitten, kun uhka ei olekaan jonkun vihollisvaltion teurastaja-armeija vaan ilmaston lämpiämisen seuraukset, ja kun sen seurauksena miljardien lajikumppaneidemme laumat lähtevät liikkeelle eikä niitä piikkilanka-aidat pidättele sen enempää kuin merien selätkään, käykö käsky ampua?

Olisiko naton aika ryhtyä itsekin ilmastoliitoksi sotilassellaisen ohessa? 

Koska järjestö kalustoineen  ja henkilövahvuuksineen on  olemassa niin eikö olisi helpompaa, jos toistuvien sotaharjoitusten oheen liitettäsiin ilmastoharjoitukset ja myös kehittelyt sotientorjuntaan vähemmän ilmastoa ja ympäristöä rasittavilla menetelmillä.

...mitäpä tässä höpäjän; "miekat auroiksi"-virttä se vain on vaikka paljon julmemmasta massasta materiaa onkin kyse kuin muasepän takomista tikareista.

Tämä laji ei rauhaan kykene olemassaolonsa aikana, se on ainoa fakta. Ainoastaan kemiallinen kastraatio puolelle maapallon urosväestöä voisi ehkä tepsiä. Sitä ei ole vielä kokeiltukaan...

Huomenna muanantaena viettävät Moskovan Saatanan johdolla voiton(ta) päivää kurjaksi valehtelijaksi osoittautuneessa naapurisamme. Toivon siis, että salamurhaajat pääsevät jyvälle Punaisella torilla...

Laihempi lohtu se, että Moskovan Saatanan sijaan Kertsinsalamensilta lentää taivaan tuuliin ja  kymmenen venäläiskenraali-kätyriä saa surmansa muualla Ukrainassa Moskovan Saatanan Kremlin muurilta sylkäisemän puheen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti