maanantai 23. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 91

23.5.2022 muanantae

05.45

"Kaunis on luoksesi kaipuu"-laulu soi unessa herätessä. Kenenpä luo tai kuka siellä kaipaili, ei jiänyt mieleen. Kuitenkin uni, jossa eivät aseet pauhanneet. Olisin halunnut kirjoittaa runon, mutten löytänyt kynää rojuläjästä jossa vyötäisiä myöten törötin. Ei jäänyt edes riiminpätkää mieleen runon aiheestakaan.

Viileää on, piliveessä, muutama aste lämmintä kuitenkin.


11.23

Aamulla verryttelyksi raivasin vähän aluskasvillisuutta ennen muita hommia. niihin kuului jälleen kerran kaivolla muurahaisinvaasion torjuntatoimet. Olivat pirulaiset pesiytyneet betonikannen muovitiivisteen saumakohdasta sen putkimaiseen sisukseen ja myös kaikista mahdollisista raoista niiden bunkkereita ja juoksuhautoja löytyi. 

Otin kannen pois, puhdistin tiivisteen kusiaississeistä ja ankkuroin sen takaisin paikoilleen lyöntipropuilla. Sitten pyöritin "ylimääräisenä" kaivon lähellä vuosikymmenet maanneen kaivonrenkaan paikoilleen. Homma ei tosin käynyt yhtä kätevästi kuin sen kirjoittaa, painaahan tuollainen betonirengas sen sata kiloa. Piti ihan metallinen oven kahva kiinnittää pikafixeillä kylkeen, jotta sain kallistettua renkaan sijoilleen. Lopuksi tein saumamassan jolla tiivistin kaikki raot, jotta muurahaislauttoja ei jatkossa veden pinnalta tarvitse pois kauhoa.

Siinä aamu vilahtikin. Aurinkokin alkoi paahtaa niin, että paita piti heittää vek.

13.30

Nukuin tunnin. Söin lohikeittoa ja nyt olen tomerana menossa pottupellolle möyrimään.

21.02

Kuokin ja kynnin eka alan pottumaata. Akkauatrasta katkesi aisa joten piti sitäkin remontoida. Aitan alla oli G:n rikkonainen skuuttilauta josta irroitin ohjaustangon putkineen. Ronteloin uatrasta aisaparin irti ja kas, skuutin putki mahtui sisään tiukasti eikä tarvinnut kuin heittää lähelle itseporautuvia kansiruuveja niin kohta piäsin taas vakoa auki runnomaan.

En jaksanut kaiken tonkimisen ja juurimisen jälkeen aurata kuin kolmen vaollisen verran siemenpottua piiloon. Klo oli jo yli 20 kun lopetin. Saunaa lämmittelin touhuamisen ohessa niin nyt olen jo käynyt pesulla ja voin alkaa pian tutimaan.

Iltapalaksi söin mustaherukkamansikkakauraryynisekoitusta.

22.13

Venäjän YK:n edustuston diblomaatti Boris Bondarev on eronnut tehtävästään. Haukkunut ensin kuitenkin Moskovan kaksi Pääsaatanaa pystyyn niiden sotatoimien vuoksi. Sanoo häpeävänsä syvästi kotimaansa järjetöntä sotaretkeä Ukrainaan.

Enempi vain näitä vaikka se tietääkin pitkäkestoista maanpakolaisuutta ja poikkeuksetta tuomiota "saa tappaa tavattaessa"-lausekkeella ja Kremlin leimalla vahvistettuna.

Joku munapää soitti nyt ja haukkui minut pystyyn! En saanut sanaa väliin sanoa mutta ei sillä merkitystä ole koska tämän tyyppisille soittelijoille dialogilla ei ole väliä. Kurnutti hento mies?altto muutaman minuutin (luki paperista?) ja lunttasi luurin kiinni.

Oli hänelläkin kyse näistä nykyisistä kirjoitteluistani, mutta lähellekään tervettä kritiikkiä tämä ei ollut vaan pelkkää uhkailua niiden täyslopettamisen puolesta.

Samapa tuolle. Mietin ehkä hetken, mutta en yöuniani mänetä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti