torstai 12. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 79

 12.5.2022 torstai

Kuudelta

Unessa äsken lojui maassa kaksi käsivartta paksua petäjänoksaa joilla piti olla jokin merkitys tapahtumiin, mutta koska unenselittäjä makasi hengetönnä talven painamien rannan kaislojen päällä, niin kaikki mitä oli tai oli ollut jäivät arvoituksiksi. Kuin sekin, mitä olisin sulle tehnyt jos et olisi herännyt, kuiskasi korvaani Sinikkatukkainen nainen joka oli ollut koko ajan paikalla, mutta tajusin sen vasta kun piti herätä.

"Sinikkatukkainen", hmh.

Sumuinen tienoo. Satelee hiljaksiin. Käki kukkui lähellä. 

Normi aamutoimet puuroineen kahveineen ja sitten pätkimään pöllejä pienemmiksi satoi tai paistoi.

13.44

Lämmitin pinaattikeiton johon sipelsin keitetyn kananmunan. Söin ruisleivän ja piimän kanssa. 

Piti ihan ensimmäiseksi aamulla nuohota taas saunanpiippu. En taida saada aikaiseksi senkään isontamista.

Pidin pieniä tulia kiukaan pesässä sillä on mukava hommien välissä käydä sateesta märkänä levähtämässä lämpimässä.

Pöllien pätkimisessä ei mennyt tuntiakaan, mutta alkoi sataa sen verran rankasti, etten viittinyt ruveta halkomishommiin. Sen sijaan kuokin tienvarren raveihin nousseita petäjäntaimia 11 kpl jotka istutin samanmittaisin välein siistiin riviin ohjurinarun kera entisten yhdeksän jatkoksi. Olisi pitänyt samaan aikaan istuttaa kuin aiemmatkin niin olisi pitkä rivi jo korkeita petäjiä siinä. Mutta kaipa se oli vasta nyt sekin hetki. 

Ei tarvitsisi taimikauppaan mennä jos puidentaimia tarvitsisi enämpikin istuttaa. Niitä on näidenkin metsäautoteiden varsilla tuhansia nousemassa joka suvi. Aika-ajoin rämistelee sitten piennarleikkuritraktori ja silppuaa kasvuston unohduksiin. Isotöisiähän taimien siirtely tietenkin on, mutta eipä mualimassa ole hommaa joka tekemättä tapahtuisi.

Korjasin ennen ruokailua kolme lintupönttöä ja yhteen matalaan kantopönttöön uusin katteen. Siellä olikin jo sinitianen joka työnnälsi itsensä kainaloni alitse pois remontin ajaksi. Säksätti kiukkuisesti mennessään. Lieköhän jo muninut?

Kahden uutisissa sanoivat juuri piäministerin (Marin) ja resitentin (Niinistö) kertoneen omat kantansa viedä Suomi naton jäseneksi. En nyt jouda asiaa vatvomaan, herkesi satamasta joten lähden pilkkeitä klipsimään.

21.39

Jonkunmoisen läjän klipsin hellapuiden mittaisia. Sitten kävin vielä kärryllisen tuulenkuatoja yheltä toiselta kulmalta. Mittasin huvikseni rasitusverenpaineet välillä: 123/77/78.

Muutamana päivänä olen lepomittaukset aamuin iloin tehnyt ja nyt ei enää vaihteluja suuresti ole kuten oli syyspuolella ja talvella.

Suomi siis piätti hakea natoon. Ruotsikin, kunhan nyt vähän malliksi vielä aikailevat.

Epäilyjä liikkuu, että valtiojohdon ylimmällä askelmalla on jotain sellaista tiedustelutietoa joka joudutti prosessia. Niinistön äkkimatka Bidenin juttusille sisälsi varmasti jotain sellaista, jota ei julkituoda ennen kuin vuosien päästä kun joku skriivaa tutkimusta ajasta jota nyt elämme.

Minä kyllä pelkään nyt oikeasti, että tämä "harmaa aika" ennen naton jäseneksi pääsyämme ei suju väkivallatta. 

Moskovan Saatanaa ottaa nyt ohtaluuhu  niin kovasti, että sarvet sille vielä kasvaa. Nyt se kätyreineen parhaillaan miettii kostokeinoja Suomen ja Ruotsin suhteen. Se voi ihan hyvin kokeilla hypersoonisella kepillään valitsemaansa kaupunkiin iskua nuitten puheenaiheina olevien kyberhaittojen tehtailujen ohessa.  

Jos Venäjän Teurastussota olisi sujunut niin kuin olivat Kremlissä hekumoineet, olisi Venäjä hyökännyt seuraavaksi Suomeen. Tästä skenaariosta on joillakin tietoa joten tietoa on myös siitä, mitä on kaavailtu tapahtuvaksi kun puheet natohakemuksesta alkoivat laajeta. Tämän päiväisten tapahtumien takia se "optio" alkoi kasvaa Venäjällä korkoa, lunastusyritys onkin sitten eri juttu.

Tämäkin kevät on taas erilainen. Karmean erilainen suorastaan. Jäljet, jotka Venäjän Teurastussodan seuraaminen jättää meihin vanhempiin hemmoihin, ei tietenkään kauaa ehdi enää vaikuttaa, mutta nuorempiin vaikutus voi olla moninainen.

Vaan sitä en nyt jaksa miettiä, onneksi, sillä väsyttää päivän reuhkasut.

Moskovan Saatanalle kiukaallinen  tulikuumia kiviä patjaksi sänkyyn ja kiehuvaa öljyä peitoksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti