tiistai 24. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 91

24.5.2022 tiistai

05.34

Tänään on kulunut 3 kuukautta Venäjän Teurastussodan alkamisesta.

Miljoonia kiloja räjähtetä ja yhtä lailla miljardeja tonneja särkynyttä infraa jonka seassa inhimillistä tuskaa, hätää ja elävää biomassaa miljoonien teurastamoiden kapasiteettien verran.

Puhumattakaan mitkä peruuttamattomat ympäristö- ja ilmastovaikutukset kaiken tuhlatun ruuti- ynnämuiden myrkkyjen muodossa elonkehään on tahallisesti tuprauteltu.

Sen lisäksi, että Moskovan Saatana alisteisine pikkusaatanoineen ja sotateollisuuden kätyreineen täytyisi taluttaa ihmisoikeus- ja sotarikoksista tuomiolle Haagiin ja hirttää, olisi koko venäläinen sotatrusti tuomittava erikseen ympäristörikoksista raskaimman mukaan: hirttää vähintään kahdesti.

Tuntuu, että viimeöinen unten mailla olemiseni oli alituista sotaa tai ainakin sen uhkan alla käyskentelyä. Tällennaamullen ei herätessä hyrissyt rakkauslaulut, eivät tosin sotaisat fanfaaritkaan raikuneet. Unen henkilöt selvittelivät verisen maailman ongelmia kuin kalastajat imekkeisiä pyyntivälineitään ja selittämätön ahdistus täytti mielet.

Muuten on kyllä kaunis aamu jälleen. En vaihtaisi etelän veteliin aurinkolomiin tälläisia hetkiä vaikka iliman tarjottaisiin. Mitä helevettiä siellä hiekoilla tekisin? Tai että suolaisissa merivesissä nahkani pilaisin. Eihän siellä linnutkaan laula. Joku tsirppi terassien muovituolien käsinojilla kerjäämässä ja lokki taivaalla ruikkimassa guanoa aurinkovarjon kankaalle.

Eilen oli käärmeet kunnolla liikkeellä. Yksi paksu rantakäärmekin ja eri paikoissa tavattujen kolmen vihertävän kyyn lisäksi peltiläjän päällä pitkä, musta kyy. Liekö Mr Bean vielä elossa vai sen jälkeläisiä? Oli niissä Vinhalla haukkumista. Yhden siirsin kauemmas narulenkin avulla. Minäkin kuulin sen pelästyneen suhinan ja sihinä  kun yritti kiemurrella hirttosilmukasta pois. 

Uskaltaisiko jälleen toistaa ihan iäneen, kuinka hienoja ja kiehtovia eläimiä kiärmeet ovat. Minkäänmoista vaaraa ne eivät aiheuttaneet. Koirakin on luontaisen tietoinen niiden myrkkyhampaista, että kauempaa vain rähisee. Oikeastaan sillekin jotain tekemistä kun vahtii ja päästelee kuonostaan "kiärmeitä näkyvissä"-haukkunsa.

07.09

Hesarista luin montakin mielenkiintoista artikkelia. 

Eräässäkin kirjoittaa Moskovasta turvallisuussyistä nimimerkki Jan kuinka Venäjää kohtaan asetetut pakotteet eivät vieläkään näy moskovalais-keskiluokkaisten kulutuskäyttäytymisessä muutoin kuin hinnannousuna. Sodan vaikutukset tuntuvat enemmänkin ilmapiirin henkisessä olemuksessa. Suuren maan suuressa kaupungissa näkyy muutokset tietenkin hitaammin kuin pienissä yhteisöissä, mutta entä kun todellisuus jysähtää viimein niskaan?

Eikähän yhden Janin näkemykset tilastorealismista paljoa kerro muutenkaan.

14.33

Ruokailin vasta nyt. Sain potut ja porkkanat multiin. Vasemman olkapään solisluussa alkoi julmettu särky. Otin burana kuussatasen, että jospa se kohta hellittää.

On helteistä, mutta koska tuuli puhaltelee vielä enämpi pohjoisenkantilta, niin varjoissa on viileää.

Olen tähän päivännotkoon mennessä laskenut 16 kiärmettä. Vain yksi niistä rantakiärme. Se Mustakyy luikerteli juuri valmistuneen pottupellon halki kulkemaan niin, että vana vain jäi. Melko pitkä, polkupyörän sisuskumia muistuttava luikertelija. Sille tuli kova hätä kiirehtiä karkuun kun videoin sen etenemistä ja Vinha piti meteliä kynnöksen laidalla.

Tämä on Paratiisi: tiältä löytyvät kiärmeetkin. Ieva vaen puuttuu.

21.45

Turkin kanssa jahnausta natojäsenyyden kanssa. On se kyllä absurdi tilanne kun yhden suunnan Saatanan sotatoimien takia ollaan sotilasliittoon hakeutumassa niin toisen suunnan vähintään yhtä Paha Saatana saa lyödä kapuloita rattaisiin. Eikä tätä Turkin Saatanaa kukaan edes uskalla nyt arvostella kun se saattaapi suuttua ja pyyhkiä anomuksillamme karvaisen turkkilaisen persvakonsa!

Diblomatiasta joutuvat molempien maiden ulkoministeritkin läyryämään epätodesti aivan samalla tavalla kuin Moskovan Saatanan kanssa tekivät kaikki 24.2. annettuun valomerkkiin saakka.

Erdogan on tyranni pahimmasta päästä enkä ymmärrä, asiasta perusteita luettuanikaan, että miksi Turkki pääsi natoon.

Sehän on seniin jälkeen toiminut aivan kammottavalla tavallavähemmistöjensä ja toisinajattelijoiden kanssa ja pommittanut Syyrian siviilejä Venäjän rinnalla aivan tolkuttomasti. Eikä se ole edes eilisen asia vaan sama tappamisen peli aiotaan laittaa Syyriassa jälleen käyntiin kunhan valmistelut on saatu päätökseen. Ilmeisesti Venäjä on jatkossakin sitten mukana?

Ei tätä sodilla asioita ratkovien maailmaa voi ymmärtää.

Mutta minä olen nyt saunonut ja kypsä nukkumaan. Tappaisivat toisiaan nuo maailman Saatanat!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti