lauantai 14. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 81

14.5.2022 lauantai

04.43

Olisi se hieno aamu kun kaikilla olisi hieno aamu!

Mikä äänimailmakin olisi jos itse kuulisi kaiken sen linnunlaulun nyansseineen joka ilmaa täyttää. Kuulenko edes puolia siitä "metelistä" mitä nuo pienet lintujen kurkut aikaan saavat?

Käenkukunnoista lähellä olevien talitinttien titityyt kuulen, mutta jo kauempana laulavan mustarastaan sävelistä jää luultavasti parhaat äänialat pimentoon. Kirjosiepon sipellyksenomaisen säksätyksen kuulin kun se tuossa koiran juoksulangalla minulle motkotti, mutta heti kun käänsin oikean korvan pois päin, inisi ja kilisteli kuuloluissa vain omien korvien tinnitukset.

"Juttelin" västäräkin kanssa rappusilla. Se melkein hyppäsi kädelleni kun nitskutin huulien välistä vähän semmoista kitinää kuin mitä ne itse pitävät keskenään. Ehkä se meni lähelle niiden oman nirskuttelun äänialaa, ei kai se muuten niin kauaa olisi minua kuunnellut ja tullut tykö.

08.08

Kävin Vinhan kanssa metsälenkin. Teeriä, pari pyytä ja koppelo nähtiin. Koppelo jäi vähäksi aikaa Vinhaa kuuntelemaan petäjän oksalle, sanoi sitten kovan sanan ja poistua rumisteli kauniinruskeine värityksineen.

Olen syönyt aamupuuron joten eiköhän ole aika lähteä puuhasteluihin. Hain eilen M:lta raivurin lainaan, että jos vähän aluskasvillisuutta rassaisin nurin. 

On hyvän lepikon alku mulla pyille tarjolla mökin ympärillä. Ne olivat viime talvenakin asustelleet tässä kieppien sontaläjistä päätellen ihan parvina.

Metsänhoitoyhdistyksissä eikä vissiin metsäalan koulutuksissakaan sitä puolta ole koskaan tajuttu, että kaikenlajisia puita täytyy säästää kasvamaan. Pajuakin raitoineen vihataan vaikka se on elintärkeä kimalaisille ja perhosille ensimmäisinä kukkivina puskina kun hyönteiset alkavat horroksistaan konkoilla. Kimalaisia näkee jo hankien aikaan lämpiminä päivinä ja tänä keväänä olen nähnyt sitruuna- ja nokkosperhosten, sekä ainakin suruvaippojen käyvän ensi imaisujaan juuri pajunkukista ryystämässä.

12.34

Olipa työlästä raivailla. Kone ei ole kunnossa. Rassasin kaasuttimen auki ja puhdistin, mutta ei se silti toimi. Kalvot eivät kovin venyneiltä näyttäneet ja polttoainesuodatinkin  oli ihan puhdas. Pitää huomenna rassata lisää, jos kehtoon.

16.09

Sauna on jo lämmin. Käyn pesulla ja valmistaudun Ilveksen avajaisiin lähtöön.

Uutisista luin kuinka vanha horisko, Turkin Erdogan yrittänee survoa kapuloita Suomen ja Ruotsin natorattaiden pinnoihin. Samanlaista luonnetyypiähän se Moskovan Saatanan kanssa onkin, ettei se ihme ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti