tiistai 17. toukokuuta 2022

Sotapäiväkirja 84

17.5.2022 tiistai

05.45

Ainakin yksi uni oli leppoisa hyvänmielen lähde. Heräsin siihen joskus kolmen maissa ja painoin mieleeni makusteltavaksi. Mutta aamuinen, johon heräsin ei enää ollutkaan samaa genreä vaan raastavan kitkuinen ja traagisin sävelin taustoitettu. Vitutti herätä varsinkin kun muistin sen "paremman" unen yhä.

Sataa. Koleaa on. Koira oli koko yön pihalla ja tuli mielellään tupaan kuivattelemaan paksua turkkiaan. Haiseehan se aika pahalle, mutta ei hajussa tikkuja ole. Isä niin lohkaisi kun joskus yököteltiin navettatunkiolla lannanluonnissa. 

Ukrainan sotashakissa pelinappuloina olleita Azoval-tehtaan haavoittuneita sotilaita on siirretty vajaat 300 separatissien maille jonnekin Donetskiin. Nyt heitä käytetään vaihdonvälineinä vankien vaihdossa. Ensin tietenkin kohdellaan mahdollisimman kehnosti, ettei heistä takaisin sotaan palaajiksi ole. Poikkimurjotaan jäseniä lisää jos ei muuta keksitä.

07.45

Satelee yhä, mutta on kai se jotain lähdettävä kynsimään. Oevalta tuli tekstari, että raivuri on korjattu. Elikä hänellä oli yhä niinkin iäkkääseen koneeseen varaosia. Onpa hyvä.

14.45

Tulinpa ruokailemaan.

Kävin hakemassa raivurin. Ei tyristörissä se vika ollut vaan polttoainepuolella. Letku ja kaasarin kalavot uusiksi ja säätöjä. Oli hitsannut myös pakoputkesta jotain, testannut puristukset jne. 129€ se korjaus. 

Oeva sanoi lopettavansa tämän kesän lopulla pienkonekorjaamonsa. Alakaa ikä paenaa kun on jo 69 v. Vuodesta 1989 on korjaillut tämän korpipitäjän pienkoneita, välillä hieman suurempiakin kun mönkkärit yleistyivät. En kysynyt, onko paikkakunnalle kukaan perustamassa uutta, täällä kyllä luulisi pärjäävän koska joka mökissä kaikenmaailman koneita riittää eikä niitä kannata lähteä muualle kuskaamaan korjattavaksi. Varaosiahan saa joka mökkeröiseen tilattua netin kauatta, mutta ei se auta jos ei hallitse niiden asentamista. 

Pilkoin edelliset pölökyt ja käyn vielä yhden kuorman hakemassa illan päälle, niin sitten on pienempiäkin polttopuita sekä kaupungin saunan lämmittämiseen ja tännekin.

PR ei ole soitellut siitä pikkuhommasta? Onkohan jotain sattunut?

Se isompi homma alkaa ehkä viikon päästä. Ei mulla hoppua niihin ole kun on tätä raatamista tiälläkin, mutta rahaa olisi kiva saada.

Kasvimaiden laitto on sitten jonkinlainen ponnistus. Mansikantaimia pitää hankkia, lantun ja porkkanansiemenet muistaa. Sipulit on hankittu jo ja itupotut. Tilliä pitäisi laittaa isompi ala. Kun sen kuivaa, niin pienestä tupsusta ei kummoista purkillista tule. Puutarhuri laittaa Knissa kasvihuonejutut ja yrtit, myös tilliä, mutta siellä ei ole kovin paljon tilaa muulle. Olisi pitänyt kasketa joku neliö vaikka tuolta kellarin luota naurista varten, mutta unohin. Nyt ei uskalla tulia sytytellä vaikka vähän sateleekin kun on tuota kulolle altista heinää kaikkialla. Tietysti jos tuolta harvennushakkuualueelta jaksaisi raahata saatanasti oksia ja muuta pärtöä ja kaatosateella sytytellä ne, niin äkkiäkös tuo kaskialue syntyisi. On se joskus tehty sekin.

22.11

Eiköhän tämäkin päivä lie jo hommien osalta nukkumaan alkamista vaille valamis.

Natoonkin hakeminen kera Ruotsin on nytten selevää pässinpäiden lihaa. Vain 8 kansanedustajaa pani raajansa ristiin ja pissi housuunsa, 3 oli äänestyksen aikana poissa salista ja 188 edustajaa urahtivat "jaa".

Ei ne väärin tehneet nekään, jotka vastaan äänestivät. Ano Turtiaisen vastahangalla on kyllä kieronlaiset perusteet, mutta onneksi se on vain yksi turta turtiainen jolla ei merkitystä ole eikä tule.

Monet artikkelitoimittajat ovat nyt sitten ihmetelleet Moskovan Saatanan ja lähimmän kätyrisaatanansa Lavrovin mielipiteen vaihdosta Suomen ja Ruotsin natoon menemisestä, mutta äläköön kukaan sen takia alkako silmiä ummistaa. Niillä on varmasti varattuna suuri saavillinen tulista paskaa kaadettavaksi niskaamme.

Tälle illalle toivonkin, että se muille tarkoitettu saavillinen tulista mitä tahansa kaatuukin tuulten suuntien muutoksista johtuen niiden itsensä saatanoiden niskaan.

Tuulten muutoksilla tarkoitan sitä, että Venäjällä on ääneen päässyt kovaakin kritiikkiä tarjoileva nettiyhteisö joka Ukrainan teurastussotaa seuraa. Eikä se kritiikki koskenutkaan enää ulkovaltoja tai "vieraitten agenttien" vaikutusta vaan verisesti perseelleen mennyttä joenylitystä ja sen surauksena kokonaisen pataljoonan tuhoutumista. Siinä samalla taisivat ruveta nälvimään koko sodankäyntiä muutenkin.

Lisäksi jos Moskovan Saatana alkaa itse kenraaleiksi kenraalien (jo tapettujen ja pian vuorossa olevien) paikalle ja ryhtyy enämpikin kauko-ohjaamaan sodankulkua, niin katastrofi saa sinetin ja homma on sitä myöten selevä.

Klo on 22.30 ja minä ruppeen muate! 

Hyvvee yötä uuninpiäliset huamut,  Anu ja Marj'. Niin ja Vinha siellä pihamualla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti