tiistai 26. heinäkuuta 2022

Zotapäiväkirja 154

26.7.2022 tiistai

04.06

Unessa tuli tykö ihminen, joka oli pukeutunut kuin Tommy Lee Jones eräässä väkivallalla mässäilevässä filmissä. Tämä "ihmislintu" ei ehtinyt kertoa asiaansa sillä minun oli mentävä toiseen uneen jolle ovi raottui toisella seinällä.

Kirsi Virtanen on palannut Ylelle. Hänellä on nyt Areenalta kuunneltavissa kymmenosainen "Kidutuksen historia"-sarja. Niistä olen nyt neljä autoillessani kuunnellut ja laitoin viidennen kuulumaan kuulokkeilla korviini äsken.

Ajattelin, että jos nukahtaisin vielä toviksi, mutta eihän sitä asiaa kuunnellessa voi!

Kirjoitin Hesarin Esa Mäkisen kolumniin kommentin. Kyse oli jälleen Hesarin mielipiteenmuokkausyrityksestä sallia venäläisten ostosmatkailu ja livahtelu muualla shengenalueelle maamme kautta.

Hs yrittää siis kysenalaistaa sen, että ovatko kaikki venäläiset vastuussa heidän maansa suorittamasta terrorismista Ukrainassa ja jos ne voidaan joukosta lonia pois, jotka eivät ole, niin niille suotaisiin tulo törsäämään ylimääräisiä rahojaan Länteen.

Eivät venäläisten yhdessä kustantamat ohjuksetkaan valitse ketä murhaavat räjähtäessään summanmutikassa milloin missäkin Ukrainan maaperällä.

Ehdoton kielto kaikilta venäjän kansalaisilta lähteä maastaan ostosmatkoille ja huvittelemaan rajojen ulkopuolelle niin kauaksi aikaa, kunnes saavat itse tyranninsa ja sen kätyrit suistettua vallankahvasta tuhoonsa.

 21.32

Tuulee kovaa ja lämpimästi. Jos olisin hempeällä tuulella itsekin, niin kirjoittaisin että "ihanananlämpimästi".

Aamu meni vesisateen loppumista odotellessa ja kun lotina lakkasi, riivinn pari sankollista tuosta lähimetsästä, sitten söin ja ajoin autolla neljän km:n piähän keräämään lisää (50ltr).

Löytyi kantarellille suotuisia alueitakin entisten tietämieni lisäksi. Toin mustikkasankot kellariin ja kävin keräämässä kantarelleja aiemmilta paikoilta sankollisen. Huomenna molempia lisää. Ehkä olen samalla mustikkarinteellä koko päivän, se on laaja alue ja jos on samalla tavalla marjaa kuin tämänpäiväisellä pläntillä, niin saan mennä sinne toistekin. Vesisadettahan tuo kyllä manaa.., ja nyt jo ripsii pelteihin katolla.

Ukrainalaisia sotapakolaisia on tullut kylälle lisää ja loppuviikolla vielä useita. Ehkä perheitä tai vain teinejä, ei S vielä tiennyt. Minulta saa joku pitkäpoika tuon isorenkaisen norjalaisen. Siihen pitää vain uudet kumit laittaa muuten on ihan kunnossa.

Oli puhetta, että koska tarvitsevat tienestejä, niin voipihan heitä neuvoa marja- ja sienipaikoille, ja vaikka pikkumatkoja kuskatakin koska eihän heillä ole autoja tai muitakaan kulkuvälineitä. Ovat ehkä kaupunkipaikoista kotoisin, että mitenhän suomalaismetsissä ryyhältäminen onnistunee?

En jaksa kirjoitella nyt enempää vaikka metsässä ajatuksia syntyi (ja sammui) moniaita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti