lauantai 2. heinäkuuta 2022

Sotapäiväkirja 130

2.7.2022 lauantai

02.03

Mukavanlaiset tanssit Kajasteella vaikka porukkaa ei paljoa ollutkaan. Kuopion Mainosmiestä jututin tovin ja kärsämäkeläinen kaveri joka on tuttu jo Kittilän ajoiltani oli kans matkailuautollaan. Huolettomia veikkosia edelliset kun talous on rautaisessa kunnossa ja baana vapaa eikä perhehuolia. Suurinpiirtein kaikilta kyllä murheenmäkensäkin löytyy.

Itsellä oli tanssien ja Pieliseen pulahtamisen jälkeen hyvä lähteä ajelemaan tänne Unimäkeen jossa Vinhaa ei ensin näkynyt lainkaan ja vasta muutaman vihellyksen jälkeen se kömpi mökin alta pois.

On se kyllä mielissään aina kun saavun. Se haistelee tanssikamppeet tarkoin ennen kuin laitan ne saunalle likoveteen. Paitaa varsinkin se nuuhkii pitkät tovit. Laittaa varmaankin kaikkien tanssitettujen tuoksut hajurekisteriinsä ja sitten jos joku sattuisi vaikka samalle polulle, niin voisi tervehtiä hännänhuiskauksella. Onneksi ihiminen ei sentäs niin vainukas ole...

Mustarastaat eivät nuku. Ikkunasta näen niitä juuri nyt 3 ja saunalle päin aukeavaa maisemaa täplittää myös kolme mustaa, eestaas pomppivaa pistettä. Montako lie pottuvarsikossa idän puolella niin siitäpä ei enää saa selevää kun varsikko on jo korkealla.

06.54

Parvena voi jo mainita kyyhkyt joita nurmella suurta ruokapöytäänsä näykkii. Seassa on närhet, yhdellä sitkeästi emonsa eteen pomppiva poikanen joka aukoo nokkaansa ja rääkyy anelevasti. Sitkeä on myös emo joka ei murustakaan sen nokkaan enään anna vaan koettaa kuin kiivaalla nokinnallaan neuvoa, että nyt on aika ruveta jo oma sapuskansa punustamaan.

Nyt olivat unessa menneisyyteni aaveet rautanaamioihin puettuina. Mistähän moiset kuvajaiset? Kuuntelin Nurmeksesta tullessa Salervon luentaa: Gulliverin retkien yhdessä luvussa laskeutuvat "rautalinnut" haaksirikkoutuneiden luokse jäälle ja tilanne on uhkaava, että jäivätkö mielensäikeisiin ne kummittelemaan?

Aamukahvia juodessa luin Hesarista Heikki Aittokosken kolumnin jonka pitkähkö otsikko on samalla kuin ingressi: "Boris Johnsson pilkkasi Putinia toksisesta maskuliinisuudesta, Putin otti sen todennäköisesti kehuna"

Myrkyllistäpä hyvinkin, se maskuliinisuus, mutta missähän kohtaa Moskovan Saatanaa se sijaitsee kun miehellä ovat rintalihaksetkin kuin tähteillä elätetyllä, sheivatulla  kanilla? Boris Johnsson voisi edustaa maskuliinisuuttakin, mutta se tulee hänelläkin enämpi sisäisestä uhosta kuin kaljabinteillä ja makkaroilla kasvatetusta brittiläispubihabituksesta.

10.24

Kannoin kasteluvesiä vihanneksille. Kitkin myös porkkanapenkin. Nyt vasta syön aamupuuron. Onpahan hautunut hyväksi. Laitoin siemenlisän siihen, pellavaa ja auringonkukkaa. Jospa pyrstö alkaisi mullekin kasvaa.

Nyt on närhin kaikki poikaset paikalla ja yrittävät ahdistella emoaan joka puolelta. Se vain jännästi pörhentäytyy päälaen höyhenistöltään ja takoo kiivaasti nokallaan maata eikä taaskaan yhdenkään ympärilläkärkkyjän nokkaan mitään tökkää. Siitä kai tuo kuriton nuoriso sit oppii kun on pakko.

15.29

Kammottavina jatkuvat uutiset Moskovan Saatanan konsultoiman Suuren Isänmaallisen Teurastussodan rintamilta. Nytkin ohjusisku tavallisten ihmisten koteihin Odessassa on haavoittanut ja tappanut kymmeniä kodeissaan kokanneita.

Ja sitten viitsitään leukailla yhden tyranniperkeleen olemattomalla maskuliinisuudella!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti