maanantai 25. heinäkuuta 2022

Zotapäiväkirja 153

25.7.2022 muanantae

06.34

Sama kaiku on askelten: Puuro hautumaan, kahvi tippasemaan, Vinha pihanperälle ja luu kuonoon. 

Median tavausta: Tuskaa murskattujen toiveiden haudoilla Ukrainassa. Pappia Posti Jaakobille... Eekäku "Postia pappi Jaakobille"-elokuva voitti 2000-luvun koskettavimman elokuvan palkinnon.

Viimeksimainitussa jutussa säväytti käsikirjoittajan rooli joka on jäänyt elokuvan teossa ja jälkimyllytyksessä ilman julkisuutta. Mutta sepä onkin tapahtunut käsikirjoittajan itsensä omasta halusta. Hienoa!

Miten yksinkertaisin puittein elokuvasta tulikin niin mestarillinen!

Vähän lohduttaa sekin kun joku miespuolinen, minulle uppotuntematon henkilö laittoi viestiä, että yksinkertaisesti sävelletty, enimmäkseen arkisista asioista kertova blogini on viehättävää luettavaa vaikka se välillä saarnaakin.

08.06

On lähdettävä kauppaan, sitten keula Unimäkeä kohti. P menee yhdeksään töihin. G ja E nukkuvat vielä.

19.12

Um.

En ehtinyt vielä tänään mustikkametsään. Kasvimaan kitkemistä, polkujen niittämistä ja muuta touhua. En tainnut oikein vielä halutakaan mättäitä riipimään vaikka olisi ollut ihan ok ilima. Hellettä kylläkin, mutta tuuleksi mukavasti. Huomenna sitten.

Tuli  uusi skriivaushomma entisen jatkumoksi. Ja sitten pari editointihommaa yksityishemmolle. Se, joka nykyisin kirjoittamiseen liittyviä apuja kysyy,  ei ala palkkiosta tinkimään.

Nuorempi väki on hukassa äidinkielensä kanssa, sen tässä olen huomannut. Maahanmuuttajatkin osaavat suomea toisinaan hallitummin, mutta yleensä ottaen äidinkielestä on tullut pelkkä roiskimisväline. Lukutaitokin lähentelee nollaa.

21.41

Saunoin oikein kunnolla. Siistin parran, mutta en muistanut ennen löylyihin menoa kyniä muutamaan milliin hiusvähiäkin trimmerillä.

Luin Heikki Aittokosken Kuolemantanssia (HS kirjat 2016). Sivulla 326 alkoi uusi kappale otsikolla Moskova: Paviljonki 57

Naurunpyrskähdyksellä aloittaa Heikki ja selittää syyn: "Seinällä on Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kasvot ja sitaatti: 'Aleksanteri Nevski loi perustan monitahoiselle venäläiselle diblomatialle.'"

Tämä siis vuonna 2016 pari vuotta Krimin valtauksen jälkeen ja jo aloitetun Itäukrainan sodan ajoilta.

Nyt se vasta pyrskähdyttäisikin tuo sitaatti ja sen monistaja jos tuonne museoon enää edes kellään lienee asiaa, tai pääsyä ainakaan Aittokoskella. Tai jos venäläinen "diblomatia" muutenkaan enää panee pyrskäyttämään muuta kuin itkun kanssa.

Venäläinen diblomatia täytyy koristaa etuliitteellä ruuti-.

22.17

Ja tämä ilta päättyy osaltani Eero Silvastin mietteeseen jolla viittaan, kuinkas muuten, monimielisesti Venäjän ja Ukrainan suuntaan: "Tiedon puute on pelkojen kasvualustaa. Satona korjataan mielivaltaa, puidaan väkivallan jyvät."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti