sunnuntai 24. heinäkuuta 2022

Zotapäiväkirja 152

24.7.2022 sunnuntai

06.21

Kirjoitin tätä jo yöllä unissani:

Zeta tuli jäädäkseen kuin Zorro (Don Diego de la Vega) olisi kylässä käynyt ja huitaissut livakalla miekallaan nahkaan kuuluisan Z-merkkinsä. Tuosta vain zip´! Ja vielä noin:zap`! Tuo lapsuuteni zankareiden, Robin Hoodin, Batmanin, Tarzanin ja Kolmen muskettisoturin ohella mystiikkaan puettu viittamies el Zorro.

Venäjä teki valtauksen Zetakirjaimen zakaroihin ja teki siitä Isänmaallisen Teurastusarmeijansa kulttitunnuksen, ja näin kirjain häväistiin kuin siihen olisi jumalalliset valtuutukset juhlallisin suitsutuksin antanut Moskovan ortodoksisen kirkon pääpiru Kiril,

Z kirjaimella alkaa myös Moskovan Zaatanan vihollisekseen demonisoiman maan, Ukrainan presidentin ja armeijan ylipäällikön nimi; juutalainen Zelenskyi.

Kaikki meni siis jo tuon kirjaimen valitsemisessa Moskovan Zaatanalla piälaelleen.

Zorron (Kettu) tarunhohtoisen hahmon genren loi tarinaniskijä Johnston McCulley puolustamaan köyhiä, naisia, lapsia ja muita heikkoja.

Zetan kulttikirjaimekseen valitsema Moskovan Zaatana taas pani Teurastaja-armeijansa murskaamaan juuri näitä Zorron puolustamia raskautettuja ja kaikkia avuttomia naapurimaansa kansalaisia. Eikä suinkaan alkeellisesti miekoin ja kivilingoin vaan liukuhihnalta tuotetun teräksisen sotakalustonsa voimin: Kauhistuttavin rypälepommein ja supertsoonisin ohjuksin.

Käsikirjoitus ei kuitenkaan edennyt kuten Moskovan Zaatana oli päiväunillaan onanisoinut. 

Vastassa olikin Ukrainan Zorro Zelenskyi ja uskolliset Sherwoodilaisensa.

Ja näin uusi sankaritarina Zorrosta oli historiaan kirjattavaksi syntynyt ja vastavoimansa, Moskovan Zaatana kuorittu ilkosilleen kaikesta valheesta, jonka se keisarinviittansa alle oli kätkenyt.

Hyvä ja Paha erottuvat nyt selvemmin toisistaan kuin vuosikymmeniin vaikka niitä Z-kirjaimen väärinkäytöllä yritetäänkin hämärtää.

Miten lapsellisella mystiikalla veri saadaankin jälleen vuolaana virtaamaan: "zip ja zap!"

19.34

Luin juuri: Ukraina uhoaa valloittaa Hersonin kaupungin syyskuuhn mennessä takaisin. 

Ovat jo särkeneet pommein siltoja ja Moskovan zaatanoiden huolto alkaa vaikeutua. Amerikkalaisten antama ohjusjäsrjestelmä alkaa tuottaa tulosta. Itä ja Länsi ovat nyt kokonaan sodassa toistensa kanssa, tantereenaan Ukraina ja tykinruokanaan sen kansalaiset, jotka kyllä tietävät, miksi kuolla ja toisella puolella Siperian ja Kaukasuksen köyhät nuoret miehet joilla ei minkäänlaista motiivia ole, vain tietämättömyydestä johtuva ymmärtämättömyys jota luvatuilla ruplilla on voideltu.

Sitten luin "kevennykseksi" kirja-arvostelun Tahko Pihkalan elämäkerrasta: "Koko kansan suurmies vai verinen lahtari. Tuoreessa Tahko Pihkalan elämäkerrassa maistuu arimmissa kohdissa selittelyn maku"

"Suurmiehemme" ja muut suuruuksiksi leimatut olisi aika riisua nekin ilkosilleen. 

Tiedämme niin Tahko Pihkalan kuin Arvo Ylpönkin elämien vuosikymmenten yhteiskunnalliset suuntaukset rotuoppeineen, ja vaikka emme näe enää niiden pääkoppien asenteellisuuskoriin, niin voimme ainakin arvata loput.

21.12

Laittelin vielä nyt illasta ruokia (kuhaa ja uusia pottuja mm.) ja tekaisin suuren astiallisen salaattia. P tarvitsee eväiksi vähän kaikenlaista, niin ainakin parille päivälle nyt riittää. Lähden huomenna Um ja sitten saavat taas tehdä itse sapuskansa, isot miehet!

Hoksasin muuten, että tillinvarretkin kannattaa silputa pieniksi pätkiksi kalan paistorasvaan (rypsiöljy) niin nekin tulee hyödynnettyä ja on yllättävän hyvän makuisia, rapeita natustella. 

Tarkennan: Varren alaosassa alkaa tietyllä kohtaa kova osuus, niin sitä ei kannata pannulle silputa. Tillin hennoimmat osat menivät kuivuriin ja lasipurkkiin myöhempiä käyttöjä varten.

Päivä meni rattoisasti kun Eliaksen kanssa kohentelin halko- ja pilkesuojan ja laitettiin rojut järjestyskeen. Sinne mahtuu nyt kaikki Unimäessä kuljetusta odottavat talven polttopuut.

Korjasin aamulla kaksi ruohonleikkuria, oman ja naapurin (Anelman). Omasta oli murtunut tulpanjohto ja tulppakin piti uusia, myös bensaletkun siivilässä oli roskatukos. 

Anelma oli sairastunut ja kaupungin vanhusapu kävi jo paikalla.

22.13

Saksassa pelkäävät ensi talvea ja pelänneen nuo muuallakin Euroopassa, mutta vain Saksasta oli uutisissa analyysia.

Jos meiltä menee sähköt poikki, voimme lämmittää talomme kokonaan puilla ja laittaa ruokia uunin lisäksi hellalla. Jiäkuappiakaan ei tarvita sillä kellarissa pysyvät ruuat kylminä ja potut hyvinä. Kovien pakkasten aikana ulkotiloja voi käyttää pakasteiden säilyttämiseen jne.

Ruuan hinta nousee edelleen. Tätä yrittää Markkinatalous harhauttaa pienentämällä pakkauskokoja hinnan pysyessä muka samana. Edam juustokin on moninpaikoin loppunut, mutta se johtuu vain siitä kun pakkauslinjastoja muutetaan näihin kevennystalkoisiin.

Kun veri virtaa kaduilla kauppa on edelleen se, joka kannattaa!

Voi kuinka meitä harhautetaankaan.

Mitkä ne olivatkaan lyhyet valheella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti