keskiviikko 27. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 64

 27.4.2022 keskiviikko

05.30

Nukuin niin syvää unta, etten muista havahtuneeni kertaakaan. 

Miinus 5°. Kirkaskuulasuamu. Mukavaa teerten pulinaa ainakin kahdelta ilmansuunnalta. En saa enää aikaiseksi lähteä soille lähempää soidinmenoja seurailemaan. Karisuolle ei olisi pitkä matka. Tuossa välissä on kyllä semmoiset metsänkatveet ja tulvivat suo-ojat, ettei siellä hanki kantaisi ja muniaan myöten saisi kahlailla. Joskus on tullut kahlattuakin. Suksimalla voisi menomatka onnistua, mutta tuolta terältä jos aurinko lämmittää, niin tulomatkalla hiihtäisi joka tapauksessa sammalkunttaan saakka upottavaa jotosta.

Jos tämän päivän ja huomisen uhraan vielä puiden nurimiselle, karsimisille, pölkyiksi pienimisille ja lanssiin pulkkaamiselle niin sitten pääsisi pieksämään niitä haloiksi pinoon.

Teen tuon harvennushakkuunkin ns. jatkuvan metsänkasvatusperiaatteen mukaisesti. Katson kaadettavan männyn tai koivun tiheimmästä kohdasta ja niin, että sen likellä on valmiiksi nousemassa uusi puu tilalle. Tuollakin mäntyvaltaisella alueeella, josta polttopuutarpeeni riivin, kasvaa aluspuina oikein hyvin lähtenyttä näreentainta. Toisille on pituuttakin kertynyt jo viisikin metriä.

Joku voi pitää hullun touhuna kun pienen tukkipuun kokoista mäntyä ja koivua runttaan polttopuiksi, mutta hankkeeksi se vain on laskettava. Jos 20 kiinteää kuutiota valmiita halakoja ostaisin, maksaisi se tämän päivän korotetuilla hinnoilla 1600€. Ja jos nuo puut, jotka polttopuikseni kaadan, möisin metsäfirmalle, saisin niistä korkeintaan 800€. En ehkä sitäkään, sillä kovin vänttyräisiä, paksuoksaisia, tukiksi kelpaamattomia valitsemani puut järkejään ovat. SJos koko läjä selluna menisi, ei siitä maksettaisi kuin 17€/kuutio eli saisin koko läjästä vain reilut 300€.

Jos pelkästään sähköllä lämmittäisin Knin taloni, niin kulut olisivat nykyisillä ryöstöhinnoilla niin valtavat, että mierolle lähtö olisi koko porukalla edessä. Talvikautena sähkölaskut ovat kaikesta huolimatta 500€/kk. 

Olisikin se pelkkää sähköä jota ostetaan, mutta kun sähkönmyyntitoiminta on tilkitty siirtomaksu-nimisellä ilmalla ja sen osuus on tuostakin summasta 300€ niin kylläpä on jatkuvasti olo kuin sinua saisi laillisesti viranomaisten ja lainlaatijoiden siunauksella huijata. Ja niin kuin saakin.

Kun asumiskulujaan vähänkään alkaa pohtimaan, niin milloinkahan lypsettävältä kamelilta selkä taittuu? Millaisiksi markkinoiden aaseiksi valtavat ihmismassat ovatkaan itsensä antaneet alistaa?

20.03

Alkaa olla pölkkyjä tarpeeksi halottavaksi, että jos huomenna harventelen vain pienempiä lisukkeeksi. Sitten jiäpi vielä saunakalikoiden rassaaminen jostain, mut niitä ehtii kesälläkin.

Hesarissa "Kirjeitä Venäjältä" palstalla "Venäläisten sanotaan tukevan Putinin sotaa sankoin joukoin -Mutta yksi hyvä syy olla uskomatta sitä"- kirjoitus selventää tilanteen todellisuutta varsin hyvin. Ei siellä uskalleta toista mieltä olla. On palattu totaalisesti Stalinin terrorin aikaan.

Moni arempi mielipiteiden esittäjä on täälläkin alkanut olla varppeillaan. Jotkut alkaneet lievennellä Venäjäkantojaan tai jopa vaienneet.

Minutkin, vaikka en mikään merkittävä tekijä ole, voisi joku muutaman ruplan maksusta hengiltä piästellä jos näitä sotapäiväkirjojani julkaisisin tuossa rajan takana. 

Mahdollista se on sittenkin, jos Moskovan Saatana päättää ruveta valloitusyritykseen maaperällämme. Valloituksen edistymisestä riippuen alkaisivat kätyrinsä ensimmäiseksi korttaamaan täikammalla pienimmätkin itsestään rumia ajattelevat ja ajatuksiaan julkaisevat rikkaruohot tapettaviksi. 

Pidän itseäni niin merkityksettömänä, etten osaa pelätä, mutta Venäjällä asemani mitättömyytenäkin olisi toisin ja pelkoon olisi aihetta.

21.34

Saunoin. Ramasee.

Sanallisten julkaisujen koolla ei ole väliä joutuakseen Moskovan Saatanan kontrollin alaiseksi ja lopulta lopetettavaksi. 

Suomenkielistä Karjalan Sanomia ajattelen. 

Sen tilaamisenhan lopetin välittömästi kun Venäjä hyökyi Ukrainaan. Tein ehkä virheen. Olisihan sitten sitä kautta tulut tieto välittömästi, kun Saimaan kanavan ohella senkin lehdenlipareen historia Suomen suuntaan olisi päättynyt kun Natoon liitytään.

Karjalan Sanomat tullaan lakkauttamaan ihan pian. Samaan syssyyn alkavat suomalaisten vainot Karjalan Tasavallan rippeissä ja kieli kaikkine nääntyvine oheismurteineen (vepsä mm)  julistetaan venäläisabsurdiseen tapaan  kauttaaltaan ulkomaiseksi agentiksi jonka lausuminen tietää Siperiaa tai teurastusta.  

Mitenhän Mikkoparalle ja muille KS:n toimituksen väelle käy?

Se Careliamonisteen A.Mashin on kyllä turvassa siinä seinän takana onhan hän valtion sinne asettama pikkumyyrä. Vaikka ei hänelläkän enää tointa sieltä löydy kun ei ole mitä valvoa. Mutta ehkä Kreml antaa pienen eläkkeen jonka sivuvirroiksi liittää bonuksia jos pitää silmätkorvat herkkinä ja ilmineeraa kuulemiaan valtion vastaisia puheeenparsia uskollisesti.

Sen verran sain selvää Karjalan Sanomien tilanteesta, että sitä julkaistaan yhä Petroskoissa, mutta toimitus pyytää seuraamaan Ukrainan uutisia valtion omilta kanavilta. KS paneutuu vain paikallisuutisiin. 

Enteilee lehden loppua. Rahahanat kiinni ja se on siinä. Tilausmaksuilla ei hommaa kyetä tekemään.

Mutta on alettava tuas muate.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti