sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 40

 3.4.2022 sunnuntai

07.23

Harvinaista, nukuin näin pitkälle. Unista en muista yhtäkään.

Kuume on hellittänyt, mutta kolovi tiputtaa ja kurkku on yskimisestä kipiä.

Avasin uutiskanavia ravolleen. Rakosista näkyy vain kammottavuuksia paitsi mitä nyt sontajournalismin lööpit yrittävät eerikawiikmanneilla höpöstellä.

Kansainväliset tiedotusvälineet Suomi mukaan lukien raportoivat perääntyvien venäläisten jälkeensä jättämistä, kuvottavista sodan jäljistä. 

"Riippumattoman" tutkimuslaitoksen Levadan mukaan 83 % venäläisistä kannattaa Putinrotan ulkosuhteissaan harrastamia toimia. 

Mutta jos Levada on OIKEASTI riippumaton, niin syytökset russofobiasta voidaan laittaa romukoppaan koska näin heidän oman datansa tunnustamana koko Venäjän aikuisväestö on syyllinen ja vastuussa siitä, mitä Ukrainassa sen teurastaja-armeija parhaillaan tekee.

Miten saada yli 100 miljoonaa pipoa sotasyyllisysoikeudenkäyntiin Haagaan niin onkin eri juttu.

Jos Putinrotan, Lavrovin ja muiden pienempien rottien hirttäminen sataanmiljoonaan kertaan olisi mahdollista, niin siihen voisi tietenkin edes osittain tyytyä.

12.34

Ensimmäiset mustarastas- ja peippohavainnot tälle keväälle. Liki metri on vielä lunta ja yöllä kovasti pakkasta, että ovatkohan liian aikaisin muuttelemassa pohjanperille.

Tikkoja on kolme-neljä, keltasirkkuja, urpiaisia, hömö-, tali- ja sinitiaisia kuten ennenkin ja punatulkkuja muutamia. Ja jäneksiä joille kovasti läähättäen kävin yhden isohkon pajuraidan kaatamassa ja raahasin sen ruokinnalle. On kyl heikko olo.

16.39

Paskat tämä romuska mihinkään kaikonnut. Koko pv tuas niin hankale, että. Ja kuumekin edelleen humppaa. No, en piässy eilen ite Napikselle humpalle niin humpatkoon sitten kuume.

18.16

Lämmittelen saunaa. Eilen en syönyt muuta kuin aamupuuron, salaattia lautasellisen ja muutaman leipäviipaleen, eikä tänään meinannut sen enämpiä ruoka maistua. Lämmitin kuitenkin mukaani hamstraamista kaupan valmiseineksistä savulohikeittoa kipollisen ja hieman väkisin nieleskelin sen suolenmutkaan. Mustikoita ja mansikkaa jälkiruuaksi.

Mutta mitäpä näillä makkuuksilla kuluttaisikaan.

Olen lukenut liki kaikki asiapitoiset artikkelit Hesarista ja Yleltä ja vähän muualtakin mitkä koskevat tavalla tai toisella Venäjän teurastussotaa Ukrainassa. Putinistakin on tullut kertausta vaikka kuinka paljon. Vähemmän sellaista, mikä täysin uutta olisi. Uutta on ainoastaan se, kuinka vähän "lännessä" Putinrotan luonteesta aiemmin ovat kärkipoliitikot ja muut "asioidemmeajajat" edes viitsineet lukea.

Tarja Halosesta kertovia artikkeleita joutuu kyllä miettimään. Jotain selventävää tuli  juuri tehdystä, tuoreesta haastattelusta. Siitä on luettava rivienvälit kahteen kertaan: toiset Halosen, toiset toimittajan ja mahdollisten taustatoimijoiden.

Näiden eteen pysähtymistä auttaa aina, kun kysyy itseltään, kuinka olisit vastaavien aikausien pyörteissä ja niillä tiedoilla itse toiminut. 

Tietenkin minun pitäisi olla hankkiutunut jo aikoja sitten sellaiseen asemaan, että edes lähempää olisin ollut vallan mekanismeja tarkkailemassa, mutta ei mulla olisi kyvyt riittäneet lähteä valtakunnan politiikkaan saatika että kansainvälisiin mittelöihin niissä risukoissa.

Menihän se täysummikko Teuvo, mutta mitä on aikaan saanut? Kallis ukko niihin hommiin kun katetta ei viivan alle ole syntynyt.

Tässä en kyllä anna minä periksi: Eurooppalaisen eliitin, johon Tarjammekin kuului (kuuluu?), olisi kyllä pitänyt laittaa aivotrusti koolle siinä kinkamassa, kun Tsetsenian tuhoamissota käynnistyi ja oikeasti panna Putinrottaa aisoihin yhtä säälimättömästi kuin hän niitä KGB: n suikastaan vetäisemiä "terroristeja" moukaroi ylivoimallaan Kaukasuksella.

Minäkin jopa ymmärsin jo tuolloin Putinrotan vaarallisuuden vaikka en maailmojen keskiöissä koskaan ole ollut, niin miksi nuo onnettomat kuorsasivat sen tilaisuuden ylitse!?

23.02

Butsan kaduille teloitettujen siviilien ruumiit tuovat mielen Sreprenican, kirjoittavat useammatkin toimittajat. 

Ja kun se ei ole Butsa se ainoa kaupunki jossa rikollinen teurastus on jatkunut jo yli kuukauden. Kaukaa lähetetyillä pommeilla raukkamaisesti murskattuja siviilikohteita ollaan nähty kaiken aikaa, mutta nyt, kun siviilien ruumiit lojuvat katujen varsilla niskaan ammuttuina yhtä raukkamaisesti lähietäisyydeltä, alkavat uskoa nekin, jotka yhä empivät, pitäisikö lopullinen pönkä hitsata barbaarivaltiovenäjän kaikille oville.

Yhdelläkin kadulle ammutulla, hieman minua muistuttavalla miehellä oli jaloissaan samanlaiset, vaaleanruskeat halpiskengät kuin minulla. Ostin ne marketista kahdellakympillä. Varmaankin Kiinan halpistyövoimalla pyörivistä tehtaista niin kuolleen ukrainalaisen perheenisän kuin minunkin kengät.

Ja Kiinan Xi siellä vain siristele silmiään eikä ole näkevinäänkään mitä velivenäläinen Euroopassa puuhastelee. Se tietää, että varsinkin kiinalaisella, halvalla tavaralla on jälleen menekkiä kunhan Putinrotta on tuhotyönsä valmiiksi saatellut.

En valita enää pikkuromuskaani. Kuvat tälle päivälle ovat olleet sen verran järkyttäviä jälleen, että ei kai kuumekaan enää pysty nousemaan. 

Syäntä kylymää.

Huku Siperian öljyisiin soihin sinä Moskovan Saatana ja vie se rottalaumasi mukana syvyyksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti