maanantai 11. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 48

11.4.2022 muanantae

07.26

Kahden vaiheilla tässä, lähdenkö yrittämään Um sohjoiselle polulle vai jiänkö... luultavasti lähen kunhan tommeuvun.

Lehdet ja muut mediat olen jo lueskellut osittain, mutta koska uutistulva on niin valtava, voi yksi lukija vain pinnalta niitä sipaista. Toistoa niissä on enimmäkseen. Venäläisen verilingon toimista mittaamattomat määrät.

08.05

Talous on vaivihkaa hivuttamalla valtaan nostamamme tämän aikakauden diktaattorimme. 

Kmmeniä vuosia ovat talouskatsauksin päivän uutiset alkaneet ja niillä päivämme täyttyneet. Iltojemme päätteeksi  talousrukouksin olemme tyynyihin päämme vaivuttaneet ja unemmekin talouden lainalaisuuksilla täyttyvät.

Kukaan vain ei näytä tätä tajuavan.

Taloudet ovat aina romahtaneet, kertoo eilenkin siteeraamani taloutta käsittelevä essee. Raunioita on syntynyt ja raunioiden alle ovat yleensä ensimmäiseksi jääneet heikoimmat.

Talouden osittaisissa lohkeamavirroissakin näkyvät köyhien kuoleman merkkaamien raajojen veltot huiskahdukset, nälkää näkevien turpeat vatsat ja luurangoiksi kuihtuneet kärpästen ruokailualustat.

12.33

Unimäessä. Uppuroimiseksihan se osittain meni vaikka tojotanrottelon pihaan sohjo roiskuen rynkäyttelinkin. Pikkukervisen nyppylälle se jäi nakottamaan pohjan varaan kun nuoskalumi pakkautui alle. Hain lapion ja kolan joiden avulla sain ajokin irti. Tyhjensin takakontin tavarat pulukkaan ja näin keventyneenä se ui perille kun en kaasua löysännyt. Kärry piti jättää tienhuaraan. Hajen uamulla jos kylymää sen verran.

20.21

Alkaa olla mökki lämmin. Saunakin pian kylpyvalmis. Jätin sen lämmittämisen näin myöhälle sillä on mukava käydä pimmeellä kylypemässä.

Ukrainan Mariuopolin tilanne on katastrofaalinen. Pirstaksi pommitettu kaupunki kaatuu lähivuorokauden aikana silläpuolustukselta ovat patit loppu. Viimeiset miehet tapetaan tai jäävät vangiksi, näin on raportoitu.

Yksi arvio Mariuopolin siviiliuhreista on yli 10 tuhatta, mutta saattaa olla jopa kymmeniä tuhansia.

Putinrotta ei ole korvaansa lotkauttanut Itävallan liittokansleri  vierailullaan esittämiin "kovasanaisiin" ehtoihin sodan lopettamiseksi. Tämä oli ennalta tietty ja Nehammerin retki Moskovan siten täysin yhtä tyhjän kanssa. 

Moskovan Saatana ei ota onkeensa ennen kuin on rotanmyrkkykapselinsa niellyt, kuollut ja liuotettu happoaltaassa pois ilmaa vereämästä.

22.00

Saunonut olen ja väsynyt. Alan lukemaan, nukahdan ja näen unia. Ehkä korona alkaa väistyä?

Hesalaisen raitiovaunun linjanumeron paikalla on tänään lukenut Slava Ukraina, syka Putin. Jälkimmäinen tarkoittaa Narttu Putinia, mutta se on loukkaus kaikkia kivoja narttuja kohtaan, varsinkin yhtyettä nimeltä Kuivat Nartut.

Yhdyn silti kaikkeen mikä vain karvankin verran veistää Moskovan Saatanaan rokamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti