torstai 21. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 58

21.4.2022 torstai

05.25

Eilenillalla katsoin elokuvan The Art of Self-Defence. Elokuvan lopussa päähenkilö ampui vittumaisen karateopettajansa, käytti sitten sormeaan otsan luodinreiässä ja väitti paikalle saapuneille muille oppilaille tappaneensa juuri "Sensein" pelkällä sormellaan.

Äsken heräsin etusormi veressä. Tai siis olin hetken varma, että vetäisin etusormen jonkun korvasta pois niin että verta suihkusi pitkin seiniä. 

Ei sormessa punaiseen häivähtävääkään ole, mutta vasemmasta hauiksesta sormenpäihin asti käsi oli hetken aikaa ihan turta. Nyt pistelee. Käsi oli vissiin Puutarhurin alla joka tuhisi vieressä mahallaan pää kahden tyynyn väliin hautautuneena.

08.23

Oma oliogarkkimme Björn Wahlroos tuli mieleen kun luin juttuja venäläisistä oliogargeista; ajattelen ne OLIOgarkeiksi, siksi o:n lisäys. 

Örkeiksihän ukrainalaiset kutsuvat omaan maahansa hyökkäävän armeijan  sotilaitakin.

Elämäkerta väittää, että BW on harvinainen upporikas siinä mielessä, että hän on ihan itse luonut miljardiomaisuutensa, eikä kuten venäläiset kumppaninsa joille rahaa on tullut valtiollisen korruption siunauksena. Saapikohan eppäillä kun tietääkseni rehellistä rahaa ei ole olemassa.

Miksi BW muutti kirjansa 2013 Ruotsiin? Ennakoiko hiän Venäjän toimia myös kun kertoili pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta vai pelkäsikö vain omaisuutensa turvallisuuden puolesta? Entä kun Ruotsikin on nyt menossa Natoon niin silloinhan Venäjän agressiot yltävät sinnekin...

Perintöveroissa BW muuttonsa myötä on ainakin säästänyt niin suuria summia, ettei kehtaa niitä ääneen edes laskeskella.

Rintamakarkuri BW siis on. Ja vielä sellainen, joka on sitä mieltä, että köyhien ihmisten ja rikkinäisten kotien tukemiset tulisi lopettaa. Vihaakohan se köyhiä ja rikkinäisiä ihmisiä siksi, kun itse on rikkaasta rikkinäisestä kodista kasvinlannoitteensa ensimmäisiin kenkiinsä saanut?

BW:n on niitä kälämejä, jotka keräävät ensin synnyinmaastaan valtavat omaisuudet ja kun potti on tarpeeksi mahtava, käärivät rahasäkit kainaloihinsa ja muuttaa halvemman verotuksen maihin. 

Aika raukka jätkä.

Niin teki, ja tekee yhä BW:n yksi työnantajistakin jonka pöydästä hän kävi miljardimuruset kämmensyrjällään karistelemassa reppuunsa. 

UPM turposi valtavaksi yritykseksi Suomalaisella metsäomaisuudella, mutta on jo vuosia kantanut täältä hankkimaansa varallisuutta halvan työvoiman ja helpon raaka-aineen kasvatusmaihin ja jatkanut rikastumistaan siellä. Niistä varallisuuksista  se ei maksa alkuperäisen kotimaansa yhteiseen kassaan enää yhtään mitään, maksaneeko tehtaiden sijoitusvaltioihinkaan.

Saatanan epäpyhät potsokkaat!

20.34

Mitnhän BW "sotapäiväkirjassani" tekee?

No vaikkapa sen ajatuksen siivittämänä kun ilmiselvä uhka on, että Moskovan Saaatana alkaa seuraavaksi rymistellä Helsingin pankkikonttoreita ja koko pankkijärjestelmiämme iskandereillaan murusiksi, niin montakohan suomalaista rikasta (oliogarkiamme) on sen uhan alla jo paennt omaisuuksineen muille maille Wahlroosin lisäksi?

Ajatuksiaan ei voine rintamilla taistelevatkaan padota jos niikseen tulee vaikka tappaminen siellä päätyö onkin.

Mutta että eivätkö raha ja sodat käy käsikädessä aina makasipa maailma millaisessa paskalätäkössä muuten miten tahansa? 

Miksi puhuttaisiin satojen miljardien oliogarkien ulkomaansijoituksista, niiden haltuunotoista ja kuinka monen miljardin arvosta aseapua Ukrainalle annetaan ja että kuinka hrivittänvän montasataa miljardia Ukrainan jälleenrakentaminen tulee maksamaan kun se ensin yhden barbaarivaltion sotatoimin atomeiksi jauhetaan jos raha ei olisi yksi tekijä sotien synnyssäkin jo?

Kammottavin Moskovan Saatanan suunpäästö tälle päivälle oli, kun se sille perseensä nuolijasoigulaiselle antoi määräyksen, että Mariupolin tehdaskompleksiin ei hyökätä enää, mutta "saartakaa se alue niin, ettei sieltä kärpänenkään pois livahda." 

Tämä tunteettoman tyrannin käsky tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että loukkuun jääneet sadat haavoittuneet sotilaat ja ainakin tuhat siviiliä (nuorin 2 kuukautinen vauva) näännytetään nälkään ja tauteihin tehdaskompleksin kellareihin ja maanalaisiin luoliin.

22.09

Soitin Heimolle iltapäivällä. Oli sairastanut koronan hänkin ja poti vieläkin sen jälkivaikutuksia. E lähtee huomenna junalla Hesaan ja jatkaa siitä la Turkuun niin kysyin Heimolta hänelle yösijaa. Ilahtuihan tuo, että vanhuksen arkeen jotain poikkeavaakin tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti