torstai 7. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 44

 7.4.2022 torstai

08.30

Lueskellut tämänkin lisää lunta lupailevan aamun.

"Totalitaariset liikkeet matkivat valtaan noustessaan eräitä salaseurojen piirteitä, mutta syntyvät silti kirkkaassa päivänvalossa. Todellisen salaseuran he perustavat vasta valtaan noustuaan. Totalitaarisen vallan salaseura on salainen poliisi. Totalitaarisen maan ainoa tiukasti vartioitu salaisuus, ainoa suljetulle piirille tarkoitettu tieto, koskee poliisin operaatioita ja keskitysleirien oloja."

20.45

Päivä meni valokuvia järjestellessä, ja koska korona on voimat kovin vähiin kehosta kortannut, ei raskaimpia hommia tarvitsekaan. Ruokakaan ei maita, että halavaksi tulloo. Aamupuuron voimalla iltaan saakka ihan huomaamatta on tänäänkin mennyt. Hapankorppua salaatin mausteeksi äsken jykersin.

Uutisissa ei ole Butsan veroisista kauheuksista kerrottu, ovat vain tarkentaneet niitä ja Venäjän tiedottajat kiistäneet kaiken. Lavrovkin hikeä pyyhkien ja pöydänreunoja tylsillä katseenterillä uurtanut.

Pikkukaupunki Borodjankan siviilimurhista ei ole vielä tarkennuksia tullut, mutta sieltä saattaa paljastua vielä pahempaa kuin Butsassa.

Mariuopolin ympäristössä tykkien jyly ei ole lakannut.

22.35

Venäjä on pantu jäähylle YK:n ihmisoikeusneuvostosta. Onko sillä mitään merkitystä barbaaritasavallan kohdalla, niin epäillä saapi. 

Kyllähän ne osaavat hyvin selittää sen, miksi Venäjää ei voi lempata pois koko YK:sta. Järki siinä täytyy kaikkien laittaa kyllä jäähylle, on se niin kummallisesti laadittu koko lafkan perustuslaki.

Ei pikkupoikien salaseuratkaan osaisi niin ihmeellisesti ennakoivia sääntöjä laatia, että jos sitä perimmäistä rikotaan, katkaistaan samalla itseltä kädet ranteista poikki.

Kovia pakotteita ne ovat ympäri maailman joka tapauksessa saaneet Venäjän ahdistukseksi asettaa, mutta Eurooppaan virtaa silti öljyä kuin ennenkin, ja samalla sen sotakassa saa rahoitusta pakotteiden laatijoilta.

Sekin on niin järkyttävää!

Se on sitä samaa kaksinaamaista politiikkaa, jota länsimaiset kaakaonjuojat edistävät. Lisäämällä kaakaonkulutusta he lisäävät samalla Norsunluurannikon lapsityövoiman ahdinkoa. (Tämä järjestelmä voidaan sovellettuna siirtää ihan minkä tahansa tuotteen kehityskulkuun alkutuottajalta lopulliselle käyttäjälle.)

Eikä Afrikan (Kongon) jalometallien päätymisestä elektroniikkatuotteisiimme kärsi älyvehkeitä hiplaavien ajatella kovin tarkkaan. Tai veritimanttien...

Maailmaamme ovat "markkinavoimat" rakentaneet niin, että teimmepä mitä tahansa, emme yksinkeratisesti voi enöö koskaan tehdä sitä niin, että se olisi eettisesti tai ympäristöllisesti varmasti kestävää ja puhdasta toimintaa.

Entä mitä tekee Google ja muut jättiläishakukoneet? 

Nehän ne vasta pitävätkin meitä tiukasti otteessaan vaikka takuuvarmasti voidaan kaikilla mittareilla niidenkin eettisyyttä mainostava toiminta kyseenalaistaa milloinka vain. Koko maailma on tämän näkymättömän systeemin näkymättömien piikkilankojen aitauksessa. Portilta tulee heti viesti, jos yrität livahtaa tunnistautumatta kumpaan suuntaan tahansa. Ja nyt tuo tunnistatuminen on tehty vielä moninkertaiseksi! Kaikki laitteesi sormejälkiäsi ja iiriksiäsi unohtamatta ovat hakukoneiden, etupiässä Googlen hyppysissä. Niiden vahtitorneista puuttuu enää vain konekiväärit.

Alkaa pian olla niinkin, että ilman näitä laitteita et saa edes ruokaostoksiasi tehtyä.

Isovelivalvoo ja suurin osa miljardeista maailman ihmisistä hyväksyy sen karvaansa väräyttämättä.

Mikä meitä odottaneekaan tämän kaistan siinä pisteessä, jossa lopulta kaikki muut mahdollisuudet elää on karsittu kokonaan pois?

Natoa ajatellen:

"Sattuma on pienen kansan Kohtalotar ja toivo. Kun kansakunta luottaa sattumaan, se nojaa tuuleen. Tuuleen voi nojata vain, kun tuuli kääntyy." (Eero Silvasti)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti