tiistai 12. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 49

 12.4.2022 tiistai

06.30

Tulipa nukuttua pitkästä aikaa yhtäsoittoa komeat 8:n tuntia! 

Sotaisilta unilta en silti välttynyt. Olin kuitenkin voittajan puolella ja ruumiita&romua syntyi vain venäläisten hyökkääjien parissa. Näyt olivat silti kauhistuttavia ja siihen oikeasti heräsinkin.

Unen aiheuttamana kytköksenä aprikoin jälleen tovin oikeutusta otsikoida nämä päiväkirjani sivut tuolla sota-etuliitteellä.

Kun parintuhannen km:n piässä soditaan ja sen vaikutukset tulevat elämään kauhistuttavina unina, pahoinvointia aiheuttavana suruna, voimattomuutena ja taloudellisina sanktioina muutenkin köyhään elämisenmuotoon, niin oikeuttaako se minua yksilönä puhumaan sota-ajasta?

Omasta mielestä kyllä, mutta vähätteleekö sotaan konkreettisesti kytköksissä olemattoman ulkopuolisen tuskailut niiden kärsimyksiä, joille sota on jokapäivä tykinpiipun reikä aamuauringon kohdalla taivaanrannassa tai kotikadun päässä ja  omassa pihassa?

Potea syyllisydentunteita samalla kun yrittää olla kärsivien puolella... Miksi minä ja me tiällä säästyttiin ( toistaiseksi) saman tyrannivaltion ja saman Moskovan Saatanan tulikouralta kuin ukrainalaiset? 

Holokaustista selvinneet kysyivät lopunikäänsä itseltään, miksi minä selvisin, he eivät? 

Miksi Moskovan Saatana halusi ensiksi käydä pääruokaan käsiksi eikä ensiksi tehnyt Suomesta telineitä roistovaltion pötsiinsä ja vasta sen jälkeen alkanut silputa ja ahmia Ukrainaa?

12.12

Aamukohmeella kävin hakemassa peräkärryn lasteineen pihaan. Toin Knista jätesäkillisen kompostijätettä ja vinyylejä parikymmentä neliötä. Ne ovat olleet kellarivarastossa jo monta vuotta ja joutivat tänne. 2,5 neliötä meni jo eteisen lattiaan. Kesemmällä jos laittaisi kaasuhuoneenkin lattian, mutta lopuille ei täälläkään käyttöä ilmenne.

Vituttaa toisaalta laitella nuita pikkukohteita kun tekisi mieli purkaa koko hataraksi männyt mökki ja rakentaa uusi.

14.03

Edelleen tulee yhtäkkisiä heikotuskohtauksia ja yskittää.

Ruokinnalle tuli harmajankirjava jänes, muut paikalla vierailleet ovat vielä vitivalkoisia. Luultavasti tämä on rusakon ja mehtäjäneksen risteymä. Nyt on muutenkin ruokintapaikan fauna rikastunut useilla lajeilla. Tai ainakin runsastunut muuttavilla yksilöillä ja parvilla. Siinä pistäytyi myös pikkuparvi pulmusia. Niitä laskin eilen tienvarsilla Knista tänne useita, n. kymmenen kipaleen parvia, että ovatkohan elinvoimaistuneet jostain syystä kun niitä eivuosikausiin ole kuin muutamia nähnyt?

22.22

A-studiossa olivat Tuomioja ja Soini. Sannikka tivasi Natokantoja ja perusteluja niihin. Tuomioja pystyi vielä pyöristelemään, mutta Soini sanoi kannattavansa jäsenyyttä. Tuomiojan pyöristelyt johtuvat puolueensakini pyöristelyistä, Soinilla ei puoluetta enää ole.

Molemmat menevät/menivät haastattelussa itselleen helpoimman kautta. Tuomiojalla ei ole enää poliittisen tulevaisuuden puolesta mitään saavutettavaa eikä menetettävää, mutta Soini saattaa haaveilla vielä jotain. Ehkä presidenttiydestä jolta toivon meidän kuitenkin vältyvän. Hän on ja pysyy vähintään januskasvoisena poliitikkona minun katsannossani.

Näiden ikänsä ammatikseen mielipiteitään jakaneiden puolueihmisten aikaisemmasta linjastakaan poikkeavat kannanotot eivät merkitse mitään jos ei osaa nähdä niiden vaikuttimia ja jos itsellä ei ole yli kaiken spekulaatiomeren ylittävää ja ymmärtävää kykyä kannanmuodostuksiin kulloinkin esillä olevassa asiassa.

Täytyy tietää paljon historiasta ja ihmisen käyttäytymisestä eri maailmantilanteissa, että kukaan voi varma kannoistaan olla.

Monella sisäistettyä tietoa ei ole ja siksi he pitävät kohdalle sattuneen, paljon esillä olevan mielipiteitä johtotähtenään ja siksi myös trumpit ja moskovan saatanat menestyvät.

23.02

Jos Mariuopolin kemiallisten aseiden käyttö varmistuu, Nato tai sitten USA suoraan panee liikkeelle rajoitetun hyökkäyksen Venäjää vastaan. Näin on tulkittavissa muutamastakin kannanotosta mitä on lukea saanut niin riveillä kuin rivien väleissäkin.

Voi olla, että ainakin puolalaiset Migit saavat lähtöluvan tositoimiin ukrainalaislentäjien ohjauksessa. Joka kyllä olisi jo tähän asti paljastuneiden sotarikosten perustella vähimmäisvaatimus lentävälle sotakalustolle.

Venäjää ei pysäytä mikään muu kuin ...meinasin kirjoitta Ydinisku, mutta vaikka en kirjoittanutkaan, se saattaa olla ainoa asia joka tukkii Moskovan Saatanan sydänvaltimot. Tämä ajatus sai hyytävää todistusta  sen saatanan puheista Kaukoidässä jossa se perkele tapasi tänään myös Valko-Venäjän buudelinsa Lukasenkan.

Mutta jos nyt ei ihan ydinaseen käyttöön kukaan ryhdykään, niin Lännen sotaan liityminen kemiallisten iskujen takia merkitsee yhä laajempia sotatoimia Mustanmeren ja Asovan rannoilla aina sisämaahan saakka Kiovaa säästämättä.

Onneksi nämä ovat vain minun näkemyksiäni ja pelkojani. 

Puutarhuri on kovasti kipeänä. Eilen se meni jo töihin, mutta tänään ei ollut kyennyt. Mitenhän käynee. Toisille korona menee niin syvälle, että selviäminen ei olekaan helppoa. Eilen oli joutunut tekemään taas helevetin pitkän päivän kun viime viikon sairastelusta oli rästejä tullut. Voiko näin olla lainkaan mukaan? Missähän niidenkin työsuojelu luuraa kun nämän ongelmat (kun sairastuu tai muuten tehtävät kasaantuvat, niitä tehdään yliajalla ja stressaantuneina) ovat vuosia jo olleet tiedossa? Sairaanhoitajat ovat ihan oikeassa. Jos työoloja palkan ohella ei kohenneta, saapi kansa männä pian kansanparantajilleen ja jäsenkorjaajilleen iliman puudutusta.

Ja perhanaako mitään rakennusvalvontaakaan tai - luvituksia moiselle kansalle enää järjestelemään. Tolskatkaa ihan miten huvittaa kun niistä maksaminen ja tarvittavan henkilömäärän palkkaus niin vitun vaikeaa on.

Pitänee ruveta nukkumaan. Jos verenpaine ei käynnissä olevan, julkien teurastussodan vuoksi ole jo yläkantissa niin eihelepota sekään, kun joutuu yksityisiä ongelmia miettimään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti