keskiviikko 13. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 50

 13.4.2022 keskiviikko

20.30

Tänään pidin osittaisen mediapaussin, vasta nyt illasta luin kauheuksista jotka Ukrainassa jatkuvat ja joita paljastuu kuolleiden ja kidutettujen muodossa aina vain lisää ja lisää.

Biden puhuu jo kansanmurhasta vaikka jotkut koettavat toppuutella.

Mutta miksipä silittelemään hirviötä lievemmillä sanavalinnoilla. Ei sekään silittele naapureitaan muilla keinoin kuin pommein ja myrkyin. Ja tehokkaasti silitteleekin. Monet Ukrainan  kaupungit ovat jo betonimurska- ja tuhkaläjinä. Mariuopolista ei ole kuin rangat pystyssä.

Tänään selvisi sekin, että Ruotsi jättää Natoon jäsenhakemuksensa kesäkuun loppuun mennessä ja Suomi koettaa tehdä saman vaikka eduskunnalle jätetyssä "selonteossa" ei vielä suoraan sitä sanota.

Tämä tietää joka tapauksessa vihollisuuksien alkamista Venäjän suunnasta. Sotahemmot ja tutkijat koettavat tietenkin viimeiseen saakka rauhoitella, mutta sellaisiin ei kannata luottaa vaan ruveta valmistautumaan, henkisesti ainakin, että kuolema tulee kylään. Ukrainassakin sodan aattoon saakka jotkut luottivat Putininperkeleen sanaan, ettei Venäjä hyökkää.

Pelätä pitää siis pahinta ja se tarkoittaa raskaita pommituksia kaupunkeihimme ilmasta maalta ja mereltä. Rovaniemeltä alaspäin kaikki yli 50 tuhannen asukkaan kaupungit tulevat olemaan ensimmäisiä kohteita ja erityisesti ne joiden läheisyydessä sijaitsee varuskuntia tai muita "strategisesti tärkeitä" kohteita. Sodankylä on tietenkin pieni kylä vain, mutta siellä on iso varuskunta, että kyllä Moskovan Saatana käskee puikulapottukynnösten sekaan sinnekin omat kylvöksensä.

Nyt riippuu paljon siitä, saako Ukraina Luhanskiin rynkytelleet panssarikolonnat hajotettua ja suurhyökkäyksen torjuttua. Siellä on niin valtavat määrät siperialaista rautaa telaketjujen päällä, että sitä ei täällä voi ymmärtää vaikka kuinka satelliittikuvista niitä laskisi. Ja vielä vaikeampi on hahmottaa, kuinka paljon kohdistettua räjähdysarsenaalia niiden teräsmulkkujen torjumiseen tarvitaan.

Nyt olkatten herälä, Moskovan Saatana kääntelee ärtyisänä jo kylkeään pahasti toiselta ruppinsa kantilta runneltuna. Rukoilla ei kannata vaan rasvata kiväärien ja haulikoitten nivelet, suunnata tykit ja dronet ilmansuuntana itä ja pitää hornettien moottorit kuumina.

Voe paska, että joutuu tämmöisiä kirjoittelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti