perjantai 8. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 45

8.4.2022 perjantai

08.08

Viikko sitten sairastuin koronaan. Toissakeväinen mykräkuume tuntui paljon vakavammalta ja jälkiseuraukset kestivät kuukausia pitkälle kesään. Tämän koronatartunnan seurauksia voi vielä vain arvailla.

17.00

Zelenskyi puhui Suomen eduskunnalle iltapvllä. Lehterillä oli kuuntelemassa myös Sveitsin Irene Kälin ja Saksan F.W. Steinmeier.

Ursula von der Leyen oli Ukrainan Butsissa ja Kiovassa vierailulla. Nyt EU:n korkea edustaja näki omin silmin sitä hävitystä mitä Venäjän terurastussota on aikaa saanut. Ehkä nyt öljyhanat väännetään Saksassakin kiinni. Kansalaisten pitäisi siellä vaatia sitä ja lakata inisemästä jos vähän aikaa joutuu kylmissä olohuoneissa värjöttelemään ja ajoneuvoja parkkipaikoilla seisottamaan. Seinät niillä kuitenkin ovat pystyssä ja kaupoissa ruokaa millä mällätä.

20.39

Kurkkua alkoi päivällä jälleen kaivella ja yskittää. On muutenkin kovasti erikoinen olo. Ehkä kuumettakin yrittää nostatella.

En ole jaksanut edes kirjoittaa kun ajatukset tukki jälleen aamuinen ohjusisku rautatieasemalle, pakoon yrittävien nelituhatpäiseen joukkoon Kramatorskin pikkukaupungissa. 

Näin verenkarvaanpunaista kun uutiskuvassa se Moskovan Saatana hiippaili juuri koronaviurukseen viimeinkin menehtyneen räyhähenki-Zhirinovskin arkulle jättämään tekopyhät jäähyväisensä ja silpomaan ortodoksimerkillä itseään otsalta olille ja rinnan ylitse ristiin. 

Miksi ei pommi mäjähtänyt tuohon tilaisuuteen, oikeiden saatanoitten pesään!

23.00

Kirjoituksistani ei kohta ole edes itselleni mitään lohtua, jos nyt on ollut tämän sodan aikana ollenkaan. Tai ikänään milloinkaan tai kenenkään.

Kunhan vain minäkin illuusiota olen koettanut pitää yllä, että tälläkin jokin tarkoitus olisi. Mutta ei tietenkään.

Kirjaimia jonoon ovat laittaneet osaavammatkin miljardimäärin, mutta pommit sen kuin vain tippuvat!

Tyhjään huutamista kaikki tyynni.

Lopettakaa muutkin. 

Ei näillä eväillä sodat lopu! 

Päin vastoin; kirjoituksilla niitä vasta aloitetaankin! Moskovan Saatanakin sodanaloitusta uhkuvassa esseessään.

Sanat sanoja vastaan ei toimi kun toinen maustaa ne jo panostusvaiheessa ruudilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti