lauantai 16. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 53

16.4.2022 lauantai

06.00

On se kumma kun sivu kuuden ei osaa nukkua. 

Hienosti kyllä aurinko jo talousmetsien takaa kurkottelee. Parin mustarastaan ja tikan seurana jäniksiä 3 ruokinnalla, Vinha antoi niille kyytiä kun hanki kantaa nyt sitäkin.

Läksin ennen puoltayötä Napikselta pois, väsy iski. Oli siellä jonkin verran porukkaa ja pitkästä aikaa oli seuduille rantautunut myös "Tohtori Raimo" Helsingistä. Kertoili jälleen niitä erilaisia kalajuttujaan jotka käsittävät mm. koskien perkaamisia ja mätikalojen istuttamisen haasteista; nykyisin riesana vesihome joka pilaa kalan mätiä totaalisesti. Siinä on mielenkiintoinen kaveri, mualimmoo paljon reissanut, Varpaisjärvellä syntynyt, hieman vanhempi minua. Ollut myös Yhdysvalloissa vuosia.l

Oi hyvä jälleen kuutamoisella ajella. Jäneksiä on paljon: Kymmeniä varmaankin näin tienvarsilla ja ylitse polun vilistelevän, yksikään ei onneksi alle loikkinut. Hanki kantaa niitä öisin vaikka pakkasta ei ollut kuin pari astetta.

Miksi tällaisenkin, hetken idyllin haluaa joku Moskovan Saatana särkeä? 

"Odessan kuu"-nimisen tarinan muistan lapsuudestani, mutta ei sellaista haulla löydy. Olisiko ollut niitä Kalle Kustaa Korkki ja Pekka Lipponen-juttuja?

09.08

Keitin aamupuuron lisukkeeksi kananmunia. Vinhallekin maittoi yksi vaikka raakana sille yleensä sen syötän. Kun se muutenkin on raakaruualla elävä, niin varsinkin rasvattomien kana- ja riistaruokien lisukkeeksi pitää joskus antaa kananmuna johon sotkea ruokaöljyä. Tahtoo muuten mennä kakkiminen äkistelyksi. Nyt sillä on ollut tutuntuttujen pakastimista saatuja, vuosia vanhoja hirvenlihoja monet viikot syöttää. Vinhalla on niille oma jiäkuappi tiällä: hangessa sankko jonne olen puolijäisinä paistilihoja kirveellä kuutioinut. Kun sillä on nälkä, se menee jääkaapilleen ja katsoo minua ja hangen kuoppaan ja taas minua....

12.34

Aitta on nyt sisuksiltaan joutavista väliseinärungoista purettu. Raahasin täältä sisältä ne helevetin painavat hyllyköt aitan peräseinälle.

Luin netistä CIA:n miehen pelottavat arviot nurkkaan ahdistetun Moskovan Saatanan mahdollisista aikeista alkaa "rajoitettujen ydiniskujen" suuntaaminen Ukrainaan. Sitä tiällä Unimäessäkin pelätään ihan iliman CIA:takin, mutta ehkä sen sanomisella on painoarvoa kun se tulee jellukalta jolla tietoa enämpi on.

Toisaalta kaikki läntisen maailman tietäväiset ovat erehtyneet Moskovan Saatanan suhteen jo niin pahasti, että voiko niihin milloinka ruveta (uudestaan?) luottamaan?

20.56

Hante käväisi sen verran illansuussa, että saunottiin.

Olisi ne humpallukset olleet tänäkin iltana, mutta eipä ollut haluja eikä oikeastaan rahaakaan lähteä. Yskittääkin taas.

Mariuopolista uutiset ovat yhtä kammottavan kuuloisia kuin muualtakin Ukrainasta. Venäjä väittää "eliminoineensa" kaikki vastarintaa tekevät siellä ja että kaupunki olisi niiden hallussa jo.

Minä taas arvelen, että Ukraina kynsii sen kaupungin kohta takaisin haltuunsa. 

Jossakin Donetskin alueella ovat tuhonneet venäläistä sotakalustoa hirvittävät määrät ja ainakin 800 miestäkin olisi siinä samassa iskussa kuollut kerralla. Sen lippulaivan viidensadan vahvuinen miehistökin jos meni Moskvan mukana merenaaltoihin, niin aikamoiset ovat tappiot, että mitenhän kauan Venäjän karhun perse kestää?

23.02

Kuu on täysi. G laittoi alkuillasta kuvan kaupungista ja hihkaisi tekstissä: "en oo millonkaan ennen nähnyt nuin issoo kuuta!" 

Pittää ruveta nukkumaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti