perjantai 15. huhtikuuta 2022

Sotapäiväkirja 52

 15.4.2022

05.45

Sain unen päästä kiinni vasta yhden jälkeen yöllä enkä silti tämän pitempään nukkunut.

Ahdistaviin uniin sitten heräsin vaikka kun viimeisintäkin muistelen ei sen miljöössä mitään eriskummallisen ahdistavaa voi kuvitella olevaksi: olin menossa peräkärryn kanssa hakemaan purkuikkunoita Siilinjärven koulukompleksin käsityöpajan nurkalta. Mietin ajaessani,  että soitan Viänäs Mikon kaveriksi nostelemaan, sitten että eihän siitä jalanlaahaajasta ole fyysisiin hommiin, että pitäisikö pyytää  joku muu...

Ilkka Kanerva on kuollut. Luin siitä jo puolenyön jälkeen Ylen uutissivuilta ja Hesariinkin oli Unto Hämäläiseltä (politiikantoimittaja emeritus) keretty negrologi pyytää. Valmiinahan sillä sen aihio jo on ollut kun "sisäpiiriläisenä" on tiennyt Kanervan vakavasta sairastumisesta.

Kyllähän Suomen poiittiseen kuvaan pihkaläntin lailla iskostuneen hahmon nurjahtaminen pois näyttämöltä vaikuttaa, vaikka miehen käänteet, varsinkin yksityiselämän riepottelut julkisuudessa näyttivät välillä varsin typeriltä, kuin sontajournalistin käsiksestä livenneenä näytelmänä.  Jonkun M.Nykäsen kanssa on voinut sellaisesta käsäristä etukäteen rahasta sopiakin, mutta että vakavasti otettavsta poliitikosta sellaiset otsikoinnit äklöttävät, ja pitkään.

08.09

Median valokuvat Moskovan Saatanan kätyrien murhaamista perheistä ja pienistä lapsista järkyttävät. Miten jotkut kykeneekin..!

16.57

Ilima lämpesi yli 10°. Tuuli on kyl viilee.

Aittaa tyhjentelin. Vanhoja väliovia ja pari paksua, laineille painunutta lastulevyä, tyttärien kouluaikaisia oppikirjoja laatikoittain, sekalaista paperitavaraa, ja täältä sisältä 7:n  patjaa panin tulen nieltäväksi. 

Patjoissa oli hiirien ja myyrien kustapaskaa ja pesäkaivauksia. Kyllä ne muutenkin olivat huonossa kunnossa ja piloille "pantuja". Tietenkin ne olisi pitänyt rahdata sekajäteisiin kylille, mutta tulipahan kokko poltettua tämänkin kevään pakanajuhlille.

Pittää sodasta huolimatta lähteä kohta Napikselle piäsijäeshumpalle.

Jo ilman puolesta olisi keväisen mukavaa jos mieltä ei painaisi miljoonien ihmisten hätä Ukrainassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti