maanantai 1. elokuuta 2022

Zotapäiväkirja 160

1.8.2022 maanantai

07.21

Ajankohdan tuntua ilmassa; usvaa.

Lihava rupisammakko (bufo bufo) huussin oven eduskivellä. Varmaan sama kuin lauantaiaamuna. Nostin sen varovasti kainaloista vähän syrjemmälle johon se jäi leuanalustaansa pullistelemaan. Jos rupikonnan ottaa äkkiä kouraansa saa heti kylmää kusta sormilleen. Ja jos on haava kämmenessä, niin kirveltääpi kivasti, ja pitkään.

Entä onko se "kusta", niin sitä en tiedä. Rupikonnan nahkassa ja korvientausrauhasissa on kyllä myrkkyäkin, että olisiko se sitten ollut sitä se kirvelevä aine jota ainakin kerran kämmenhaavaani sain? Mutta kuseekin se hädissään. Sekin on koettu.

Sammakoista puheenollen nielaisin mukulana kourallisen niiden kutua kun isä erehtyi vehnästelemään, että se on kuin lämmin läski kalakukossa, yhtä makkeeta! Ei se tainnut edes yökkäyttää.

Syöpiköhän kurjet silti rupikonnia kuten ruskosammakoita (Rana temporaria)? Luultavasti eivät. 

Netin tietotoimiston mukaan näädät ja varislinnut voivat tappaa konnan ja kuoria sen myrkylliset osat, nahkan, pois ja sitten herkutella koko rupin. Kouraan kusemisesta siellä ei mainita mitään.

Ranskalaisillehan eivät kelpaa sammakosta kuin koivet, ja mikä järjettömyys sekin on, kun yhteen ateriaan tarvitsee yhtä henkilöä varten tappaa ja nylkeä kymmenen konnaa. Vähän kuin etanoilla hifistelyä se... Onkohan niillä sammakkofarmit etanafarmien tapaan? Sammakothan on rauhoitettuja....

Tuosta kouraankusemisesta tuli rautatievitsi mieleen: Juna saapui Kouran asemalle ja konnari kuulutti: "Seisoo Kourassa viisitoista minuuttia".

Koura-niminen kylä on Seinäjoen lähellä. Siellä ei mahda enää olla seisakkia edes minuutin seisottamiselle?

08.00

Uutiset...ja heti perään Ykkösaamu. En kyllä jouda kuuntelemaan, on lähdettävä mustikanpoimintaan. Vähän jos kuivahtaisi metsä...

En ollut lähettänytkään eilisiä merkintöjäni. Mutta väliäkös tuolla, sainpahan ensi töikseni korjailla virheet joita löytyi kuin eilisiä kanttarelleja sammalikosta.

Kanttarelleja oli tosiaankin paljon ja samalta alueelta löytyy varmasti lisää. Eikä ole tästä matkaa puoltakaan kilometriä.

20.22

Olipa jälleen metsäinen päivä ja kanttarelleja sekä mustikoita tuli mukavasti. Pitää huomenaamulla siivota neljä sankollista Kniin mukaan. Puhdistettuna 50€ sanko, roskaisena 40€. Saisipa sienetkin menemään yksityisille, niin voisi hintaakin pyytää enämpi kuin nuissa yleisissä ostopaikoissa.

Yksi hämmästystä aiheuttanut tapaaminen metsässä: pyypesue jonka poikaset olivat pieniä, vastakuoriutuneita palleroisia. Just ja just osasivat oksille lennellä maasta edestäni.

Kanalinnut munivat ja hautovat normaalin kierron mukaan vain keväisten soidinmenojen tuloksina ja tähän aikaan kesästä poikaset alkavat olla jo emonsa kokoisia. Niitäkin pesueita olen nähnyt. Samassa kuusikossa oli nytkin metsopoikue suon laidassa.

22.23

Saunonut olen. Antanut Vinhalle iltapalan.

Juttelin puhelimessa tovin erään kaverin kanssa. Sillä oli sormi ja osa kämmenestä särkeytynyt työmaalla trukkilavan ja betonielementin väliin kun oli ohjastanut varomattomasti kurottajan nostamaa taakkaa parvekkeelle. Pyssyyköhän ennään vasara kourassa kunnolla koskaan? Ja entä kourassa seisottaminen...ja taas tuli tuo koura....

Tänään on siis elokuun ensimmäinen. 

Päivämäärään kulminoituisi paljonkin yksilöitäväksi helppoa muistindataa, mutta koska olen siitäkin niin paljon joskus lorsannut, se ei kaipaa enää käsittelyä.

Useammalle kuitenkin olisi välillä vaikka vähän liikaakin käsitellä menneisyyttään, ettei tarvitsisi sitten jäädä asetelmaan, jossa ei "kustakaan siihen suuntaan" josta ikävien muistojen tuulet puhaltelevat.

Kuuntelen Areenalta (tuas!) ohjelmaa, jossa käydän lävitse geenimanipulointia ja sen mahdollisuuksia tulevaisuudessa karsia jo kohdussa tai keinohedelmöitysvaiheessa ikäviä persoonallisuustekijöitä pois perimästä. Niin kuin nyt vaikka psykopaattisia ja pedofiliaan liittyviä. Kerrotaan myös, kuinka jo melko pienestä lapsesta voi "lukea" eräitä psykopatiaan viittavia koodistoja kun tarkkailee lapsen käyttäytyimistä eri tilanteissa.

Kovasti epäeettiseltä kuulostaa tuo geenimanipulaatio, mutta luultavasti se on käytössä ties kuinka monessa valtiossa, tai ainakin kokeiluaste on jo pitkällä menossa.

 Diktaattoreitakinko muka olisi siten vähemmän? Näitä kokeita tehdään nyt kuitenkin juuri sellaisissa maissa, jossa diktatuuri vallitsee?

Diktaattorihan ei voi olla ilman psykopaattisia ominaisuuksia diktaattori.

Mitähän minä tämmöisiä tuas pähkäilen?

Varmaankin Venäjän Suuren Isänmaallisen Teurastussodan edelleen jatkumisen takia. Siksikin, koska ydinsodan uhka lisääntyy päivä päivältä niin kauan, kun Moskovan Zaatana hengissä on: Se rotta on nyt niin pahasti nurkassa, että seuraava vaihe on hyppääminen.

Muutama pv sitten mietin tämän Sota- tai Zota- alkuisen otsikoinnin lopettamista siihen, kun po. sotaa on käyty aattoineen 160 päivää ja koska se sattuu elokuun ensimmäiseksi.

Miksipä en voisi lopettaakin ja jatkaa keksien aina uuden otsikon päivityksilleni kuten aikaisemminkin olen tehnyt.

Toisaalta onko se tulkittava rintamakarkuruudeksi?

Entä onko tästä kenellekään mitään merkitystä täällä seinättömien katottomien ja lattiattomien algoritmien mualimassa? Täällä, jossa kaikki materiakin muuttuu pelkiksi virtuaalisiksi tussahduksiksi.

Sotiin tällä ei ainakaan ole minkäänmoista vaikutusta.

Helsingin Venäjän suurlähetystön edessä osoittaa mieltään kyltein ja plakaatein nyt sadatta päivää 81 vuotias mummeli jolla on vielä muistissa omat lapsena koetut sodan traumat. Hänkin osoittaa mieltään vaikka tiedostaa, ettei sillä mitään merkitystä ole. Hän on kuitenkin konkretiaa. Jos menet kättelemään tai halaamaan, tunnet hänet.

Halaapa minua ruudullasi väikkyvien kirjoitusjonojen kautta; tuntuuko yhtään miltään?

Tätä mänen nyt unten maille miettimään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti