maanantai 22. elokuuta 2022

Jokaisella omat unensa ja illuusionsa...

22.8.2022 maanantai

05.55

Kevyessä pilvessä taevas, nousevan auringon kajo punaa sitä mukavasti idän taivaalla.

Ei edennyt "sukusaaga" yön kuvajaisissa mihinkään, mutta multiversum-uni olisi kyllä kerrottavana jos joku haluaisi kuulla.

Kehittelin aamiaisen höysteeksi aforismintapaisen:

Sukujen juoruaitakuiskein hiivoitetut salat, niistä ne mehukkaimmat saagat aina työstetään. 

15.31

Vihdoinkin saderintama ylittämässä nämäkin seudut: Satanut jo parisen tuntia. Ennusteen mukaan ropistelu lakkaa kuitenkin jo iltakuuteen mennessä, että ei kastelu vielä riittävää ole.

Nokosilla liiteli Helvi Hämäläinen tupaan. Istui kiikkustuoliin (ei täällä ole) ja alkoi juttelemaan sukupolvensa unista.

"Jokaisella on omat unensa ja illuusionsa joita hän yrittää toteuttaa ja joita kukaan toinen ei käsitä; kukaan toinen ei voi nähdä toisen unta!"

Siteerasin muistista Helvin kirjoitusta Säädyllisesta murhenäytelmästä joka ei äskeisen  unen kirjailijan suusta kuulunut. Mieleeni tuli kuitenkin Kasurilasta eräs aitta jossa rakastunut, seitsentoistavuotias nuoripari oli nukahtamassa ja he supattivat hyvänyöntoivotuksikseen toistensa korviin "hyvää yötä, nähdään toistemme unia".

Nähtiinkö, en muista, mutta tunnelman kyllä.

22.23

Pitkästä aikaa meinaa piänsärkyä aloitella. 

Saunonut olen, jutellut ulkona lämpimänkosteassa pimeydessä lampunvalossa vilahteleville lepakoille ja aiemmin puhelimessa Eliaksen ja Puutarhurin kanssa.

Eliaksen eka opiskelupv oli alkanut mukavasti. Hänelle opiskelutoveriksi oli sattunut Joonas joka oli Norssilla ala-asteen ensimmäisilläkin hänen luokallaan ja muitakin tuttuja oli jo käytävillä nähnyt. Siitä se aherrus alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti