keskiviikko 3. elokuuta 2022

Moskovan Zaatana ei näe edes omia unia

3.8.2022 keskiviikko

05.21

Ei sitä vain ossaa nukkua pitempään vaikka kuinka tarvitsisi.

Märkä uni herätti (ei sillä tavalla "märkä"; tässä iässä!)

Olin veneilemässä ja soudin kohti kaukana sumussa häilyvää saaren rantaa. Joku iso, vähän pelottava ihminen sukelsi veneen perässä pintaan ja tarrautui suurin kourin perätuhdon kahtapuolen veneen laitoihin alkaen keikuttaa. Huusi kumealla savolaisaksentilla "ota helevetin hurja kyitiin muuten kuajan tämän puatin!" Vene olikin äkkiä saaren rannassa ja minä kipitin pukinsorkillani kallionkoloon piiloon. Siellä oli toinen uni jossa piti ruveta uudestaan nukkumaan, mutta patja lillui kylmässä vedessä eikä asettunut aloilleen vaikka kuinka sitä kiviä reunoille asettelemalla yritin kiinnittää. Uneen yritti tunkeutua väkisin Paha Ihminen Moskovasta, mutta löin sitä kivellä piähän. Jotain sille karjaisinkin, että kahtele omia painajaisiasi, mutta siihen se jäi kun heräsin.

Sänky ei kuitenkaan ollut märkä. Eikä minulla sorkkia pukin.


Moneenkohan se Paulus menee töihin? Laitoin kuiten puuroa hautumaan sen verran, että on meille molemmille aikaisin herääjille.

Eilenillalla kun tulin, piti heti ruveta pitämään pojille "jöötä". Lähinnä siis nuorimmalle Gaiukselle. Oli nimittäin ollut puhe, että saunapilkeläjä on pinossa katoksessa kun seuraavan kerran  tulen kotio. "Ei mulle ole sanottu" oli yksi puolustuslause.

Olinko minä itse noin muistamaton?

Olin jo ollut töissä sen kesän kun syksyllä täytin 15 v eikä sillä työmaalla saanut muistamattomuuden takia mitään sovittua jättää tekemättä. Pahka Erkin eukko piti siitä huolen!

No, ei riitaa G:n kanssa kuiten tullut, pientä jurinaa vain.

Elias on selvästi levoton Ouluun muuttopäivän lähestyessä. On kasaillut jo omaisuuttaan nyssäköihin ja laatikoihin, käynyt tarvikeostoksilla ja miettii koko ajan, mitäköhän kaikkea sitä vielä.

Isommat, kuten sänky ja muut kalusteet sitten Oulusta vaikka kierrätyksestä jos ei uusia raatsi ostaa. Maskussa olisi tarjouksessa 120 lev. sänky 179€.

07.09

Eiliseen Wagner kiroiluuni selvennystä. 

Yle uutiset: "Palkka-armeija Wagner kylvää tuhoa Ukrainassa ja maailmalla -Venäjä haalii vihreiden miesten avulla geopoliittista valtaa ja luonnonvaroja"

Nuoret miehet, semmoiset joita itselläkin kolmesta jo yksi on käynyt armeijan, toinen miettii tulevaa armeija-aikaansa, ja sitä, että jos antautuisi sotilasuralle (tutkii kadettikoulun pääsyvaatimuksia), eikä kuopuksenkaan aseenkäsittelyopetukseen ole kuin muutama vuosi, niin Venäjällä samanlaisia nuoria miehiä ilmoittautuu Wagner-palkka-armeijaan pontimenaan vain ja ainoastaan raha; Likaiset ruplat tai tiskienelusista kaivellut vielä likaisemmat dollarit.

Eikä se ole edes "legendaarisen" Muukalaislegioonan tarjoamaa rahasummaa ja muita etuja vastaava korvaus. Hyvä jos tonnin (€) kuussa saavat siitä, että ruumiskiintiöt kohdaltaan kuukaudessa täyttävät.

Hyytävää ajatella, että omatkin jälkeläiset samaan koukkuun tarttuisivat, nuo omista rakkauden ruilautuksistasi alkunsa saaneet pojat. Nämä, joita ihan äsken sylissäsi pitelit ja niiden kanssa kaikenlaista touhuilit, vietit elämäsi parasta aikaa jota mikään muu elämisenriemun seuraaminen ei olisi voinut yhtä täydellisesti täyttä.  Ja äkkiä nuo pienet kädet kasvavat ja niihin tyrkätään kylmänjulmaa metallia joka sylkee kuulaa ja kuolemaa ympärilleen...

Ja kun vähän aikaa sitten omakin sankariensankarin esikuva oli aseistakieltäytyjä Arndt Pekurinen ja toivoit, että pojistakin kasvaisi yhtä ehdottomia pasifisteja.

Nyt et pysty itsekään minkäänlaiseen pasifismiin naapurimaan zaatanallisen teurastussodan takia.  Sen takia, että se hyökkäsi vuosia jatkuneen, koko maailmaa huijanneen valehtelukampanjansa päätteeksi tappamaan, raiskaamaan, kiduttamaan lajittelematta eläviä olentoja ja särkemään valmista asuininfraa omaan naapurimaahansa hieman kauempana. Ja että pelko samasta kohtalosta omalakin, Suomi-nimiseksi rajatulla alueella on koko ajan läsnä.

Olisit siis itsekin valmis ottamaan pyssyn kouriisi ja tappamaan hyökkääjän tunteettomiksi aivopestyjä, säälimättömiä nuorukaisia!

Tämä on tunteiden ja aatteiden superkeikaus jota en olisi arvannut koskaan kokevani.

 Kammoksuttaa.

22.24

Takaisin Um.

Päivällä pankkiasiat ja kymmenen muuta aihetta hypätä kaupungin laidalta toiselle. Halkaista kylä kahtia pari kertaa ja sitaista paketti lenkkinarulla ristiin rinnan ylitse. Jättää paketoitu kaupunki sitten makaamaan asvalttiinsa kuin liikenteen tilsimä purukumi ja itse häipyä väljemmille laitumille.

Yksi tärkeä asia nytkähti ehkä eteen päin tuuman verran, että jos sen verran hyötyäkin päivästä oli.

Tullessa kerkesin kuunnella jälleen Tiede-bodgasteja vähän kolmatta ohjelmaa. Ensimmäinen oli "Maailmanloppu joka estettiin -Taistelu otsonikerroksen tulevaisuudesta", toinen "Psykopaatit keskuudessamme" ja mikähän se kesken jäänyt oli... Niin: "Me tapoimme ne kaikki -Kuudes sukupuuttoaalto on käynnissä nyt"-bodgast.

Ekassa kuiten kävivät lävitse sitä ankaraa vastustusta aiheuttanutta prosessia jolla kemikaalien, ja erityisesti ponneaineiden osana käytettyjen  freonien aiheuttama otsonikato saataisiin pysäytettyä, ja saatiinkin. Toisessa bodgastissa sitten ihmismielen niitä kammottavimpia perintötekijöistä johtuvia nyrjähdyksiä, joista koko maapallo saa kärsiä aina uusiutuvin voimin.

"Psykopaatiksi synnytään, narsistiksi kasvetaan". 

Psykopatiaa ei voi korjata millään tavalla, narsismia voidaan ehkäistä suotuisalla kasvuprosessilla ja kasvatuksella ja ehkä jopa parantaakin jos kaavuksi elämän ylle pyrkii heittymään.

On ihan pimiää, kuu oli ohut, nouseva viiru alkuillasta, nyt ei sitäkään enää näy. Tähdetkään eivät vielä pahemmin tuiki. Yksi kovasti kirkas vilkutteli idän taivaalla.

Pimeässä saunassa oli mukava käydä kun en muistanut lamppua ottaa mukaan mennessä enkä viitsinyt sitä erikseen lähtä hakemaan. En laittanut kiukaan eteen suojapeltiä, niin näki siellä tulipesästä läikkyvässä valossa ihan tarpeeksi. Ja johan tuota vaikka käsj'kopelolla tutussa paikassa...

Täytyy ruveta nukkumaan kun klellon viisaritkin kiipesivät juuri ylitse puolenyön. Unilukemiseksi tavailen Olavi Paavolaista joka kirjoittaa juuri synkkää päiväkirjaansa jatkosodan alkukahinoista, Helsingin pommituksista ja evakoista, joita alkaa sisemmälle Suomeen itärajalta saapua.

Minä elän tätä hetkeä ja jätän samalla tavalla kirjoittamalla "rannun" käynnistäni elämässä, vaikkakaan en niin maailmoja syleilevästi kuin sivistystä enämpi omaksunut Paavolainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti