sunnuntai 16. lokakuuta 2022

Vapaus on räätälöity houre

16.10.2022 sunnuntai

03.43

Ei puutu lämpöä tästäkään aamuyöstä: +10° ja samanlaista sumusadetta kuin eilisaamunakin.

Mutta jopas olen aikaisin aamukaffella!

Vinha tökki paljasta kuvettani kylmällä kuonollaan kun halusi pihalle. Tuoreen pyyn eilinen nautintako lie laittanut vatsan toimintaan. Pintti suoraan tuonne korkean ruohikon sekaan selkä köyryssä änkeämään kun valolampun kiilassa sitä seurasin.

22.23

"Molokkakeli" aamusta iltaan ja satelikin väliin melkoisen rankasti. Kävin Vinhan kanssa kuitenkin melkoisen metsä- ja suolenkin sillä sade ei ollut mitenkään kalsaa. Oikeastaan oli mukava kastua sukujuuriaan myöten. 

Yksi koppelo ja puolenkymmentä pyytä hyppäsi siivilleen eri paikoista retken varrelta. Se koppelo rymisteli varvikosta ihan nenän edestä Rajalta juuri Unipuron ylitettyäni.

Villelänsuolla ei ollut yhen yhtä karpaloa, muille soille en taida sen perusteella edes lähteä katselemaan. Olkoot ne marjat tältä syksyltä. Joitain rasiallisia on vielä pakkasessa muistaakseni.

Tällen illallen en lämmittänyt saunaa. Päivällä tein katilallisen kanakeittoa. Laitoin siihen hiukan myös sikanautaa, mutta enimmäkseen juureksia, sipuleita ja pottuja. Maustoin sinihomejuustolla.

Raakuudet jatkuvat Ukrainassa. Twiittien mukaan toverit ja aaltolat eivät juuri sen kummempia viisauksia päivittäin esitä kuin yksikään meistä muista sormensa näihin älyvehkeisiin liimanneista lajitovereista.

Mitättömien  twiittien sijaan Hesarin viikonlopun kiinnostavin Venäjä/Moskova Zaatana-aiheinen artikkeli on Sami Sillanpiän Historian orjat-otsikolla Anne Abblebaumista ja hänen juuri suomennetusta kirjastaan Gulag-vankileirien saariston historia.

Artikkelia lukiessa olen yhä vakuuttuneempi siitä, että vapaus on pelkkä houre kaikissa yhteiskuntamalleissa. Ne vain jokaiselle sukupolvelle uusiksi muka "räätälöidään".

Olisi sitä luettavaa jos olisi vara kaikkiin näihin...

Siiralan kirjaakaan en ole lukenut vasta kuin kolmanneksen, että ennätän ehkä rikastua sitten sen verran, että voin alekorista edellisenkin mainitun tilata.

Tällen päivällen en muuta nyt julki mieti. Jätän muutamat ajatukset hautumaan. Tai hautautumaan. Ei ole niillä mitään muutosten merkitystä lajimme käyttäytymisvietteihin olipa aihe ihan mikä tahansa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti