torstai 20. lokakuuta 2022

Korsolaiset korsoottako?

20.10.2022 torstai

07.07

Onkohan unia säätelevissä aivojen osissa minkäännäköistä stopparirelettä, joka laittaisi unimaailman jäihin kun niiden näkijästä alkaa tuntua siltä, että nyt riittää jo vähäksi aikaa?

Uutisten lukua ja kuunteluja. Kahvia ja kaurapuuroa. Piimää ja leipää.

Itärajan aitaamiseen löytyy miljoonia tuosta nuin vuan hallituksen toista kättä kääntäen. Toinen koura, se ahneempi, hamuaa samalla kansalaisten taskuja, mutta siitä ei hiiskahdetakaan.

Onkohan aidasta auttajaksi jos zaatanat Venäjällä päättävät mitä tahansa massaa, rautaa tai lihaa, panna tulemaan?

Harkintaa ei ainakaan ehditä tällä menolla suorittaa, kun jo nyt nuijaa pöytään ollaan rakentamisen puolesta mätkimässä!

Olisivat odottaneet sen verran, että jäsenmaksulomakkeiden maksatukset Natoon alkavat. Pointtina se, että silloin voisi muilta jäsenmailta (Natolta itseltään ja EU:lta könttänä) vuatia kustannuksiin osallistumista. Tullaanhan aidalla "suojelemaan" koko yhteisön maaperää eikä vain yhden laitimmaisen korpikansan risukoita.

21.16

Kaikki pölökyt ovatten nyt pieninä palasina katoksenkötöksessä. Huvittaa kun en isompaa halkolatoa ole vuosikymmenienkään aikana saanut tekaistuksi. Onko se saamattomuutta vai sitä, koska muutakin tekemistä tahtoo siunautua? Tuossa yksikin aitankehikko on jo vuosia odottanut korotusvuoluja ja katetta harteilleen... Pian se alkaa lahoamisensa niille sijoilleen ennen kuin tarpeensa ihmishamsterin romunsäilytys paikkana on edes aloittanut.

Kävin tänäänkin katselemassa tuosta Kaivonkorvelta pitkiä petäjänrotkuloita joista yhdestä tulisi aina kaksi sopivan mittaista hirttä seinätarpeiksi. Sen kuin vain kaataisi noin 25-30 runkoa, katkoisi mittaansa ja nykisi ne köydellä vetäen pihaan (ainakin 100 kg/kpl), parkkaisi vuoluraudalla kuoret pois, ja alkaisi koirankaulailla hirsiä piällekkäin. Ensin tietenkin pitäisi lapioida maahan nurkkatolpat vaikka kyllästetyistä tolpan pätkistä joita mulla kyllä vielä piisaisi.

Sitten pitäisi olla katetarpeet; laudat ja huovat, tai pellit. Mistäs niihin manit?

Sonjan porukka toi juuri pyydettyä, vakuumiin fileoitua lohta ainakin 5 kg. Pienimmät olivat mukana, mutta eipä ukilla koskaan ole edes kompiaisia nakata. Toisaalta on tullut nähtyä niitäkin isovanhempia joilla ei muuta tarjottavaa olekaan kuin pullaa ja namiaisia. Tällaisena imeläkulttuurinaikana pitää olla myös näitä ankeuden saarekkeita jossa ei suuhunpantavilla patsastella.

Lähden aamulla varhain Kniin. Labrassa käynti aamupvstä, ja onhan se taas aika kiertyä vanhenemisessa jälleen uudelle vuosilusto-istutuksellekin. Käydään sitten syömässä ikäsuruun porukalla, lupasin pojille ja Puutarhurille.

Eliaskin tulee Oulusta syyslomalle.

La-iltana Napikselle humpalle.

Eilen lämmitin uunia ja laitoin pellit kiinni kun katsoin, että hiillos sen sallii.  Kohtapa alkoi häkähälytin, jonka Kuopionreissulla hankin, parkumisensa. Minulla ei moista kapinetta ole ikänään ollut, että olipa yllätys sen reagointiherkkyys. Kun tuuletin ja vedin häkäpellin auki, ei se enää iltapäivällä parkunut.

Onkohan mulla aina ollut tuvassa hieman häkää lämmityksen jälkeen? Se voisi selittää joitakin päänjomotuksiakin.

Savupelleistä otettiin kulma pois kun uunia muurattiin, mutta tulikohan katsottua, ettei ne mene tukkoon pellinohjaimen takahyllyn urassa kun pohjaan saakka ne painetaan?

 Saattaahan se olla niinkin, ettei pieni poistoreikä kaikkia hääryjä pois ehdi imeäkään.

Luultavasti hyvä ostos. Sen voi kulettaa mukana myös kaupunkiasuntoon jossa tulisijoja lämmitetään ahkerasti talvikausina.

Tätä ruhveltajaa rupesi nukuttamaan. Tällen päivälle  en saarnannut sen enempää sodista kuin ympäristöstäkään, että sorry siitä.

Korsoomaan mänen. (En onneksi Korsoon vaekka korsoonkin!)

Korsoomisesta ja Korsostahan saisi riimejä vaikka...

Korsoominen on savoa ja tarkoittaa tietenkin kuorsaamista.

Vinha muuten korsoo, ja lujasti! Onkohan sillä uniapnea?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti