maanantai 10. lokakuuta 2022

Luunsiruja yönpieluksiin

10.10.2022 maanantai

21.28

Unimäessä jälleen.

Saunonut olen. Kuutamo täysi ja taevas pilivetön. Komeaa olisi jos ei tuon saman kuun toinen kylki värjäytyisi sodan väreihin, punaiseen ja mustaan.

Knissa meni yli puolen päivän asioilla juostessa. Unohdinkin muutaman pienemmän, esim. saunankiukaan rostiritilän!

Pojille ja Puutarhurille muistin kuiten Aleksin päivän pullat kotio ostaa. Itselle otin alekorista (-30%) wienerit jotka nautin täällä iltakahvilla.  

P:n toinen nimi on Aleksis, että Kivikaimansa lisäksi sen kunniaks jotain makkeeta kahavin kanssa. Pojat eivät kyllä kahvetta juo...

Ukrainan isille ja äideille järjesti Moskovan Zaatana jälleen tietoiskun siitä, mikä hyvän mielen hinta on! (Meni ajatus eiliseen blogiotsikkooni)

Moskovan Zaatanan zappi kiehuu sillalleen sytyten nuotion takia ja nyt se kostaa. Tosin tietoa taitaa olla siitäkin, että näitä massiivipommituksia siviilien joukkoon olisi suunniteltu jo viikkoja, että sattumaako se vain tähän saumaan lie?

Voipi se nuotio olla venäläiszaatanoiden omakin provo malliin kerrostaloräjähdykset ennen Tsetsenian toista teurastusretkeä.

Ei liene enää olemassa vapaana ja käyttämättömänä sellaisia kirosanoja joita huutaisi kuutamoiselle taivaalle ilkeän Idän suuntaan jo huudettujen painoksi!

Eikä löydy päästä käyttämättömiä selityksiäkään pommittamisten syille joilla mieltään balsamoisi. Niitä ei löydy tälle teurastussodalle kokonaisuudessaankaan. Ainoa järkeenkäypä syy lienee ettei siinä järkeä olekaan käytetty. 

Muurahaisyhdyskuntia tutkimalla syyt ehkä löytyisivät. Niistähän löytyy lajeja jotka käyvät ajoittain järjestelmällisiin sotaretkiin toisia yhdyskuntia kohtaan, valloittavat niiden asuissijoja, tuhoavat ja tappavat, ottavat orjia. (Tätä aprikoinut aiemminkin.)

Että niin kauaksi "sivistys" lajimme viidakosta on saatellut; juuri ja juuri kynnyksen ylitse josta osa porukkaa jo on takaisin luiskahtanut.

Sota-asiantuntijat pysyvät viileinä, samoin tutkijat ja alan professorit, eivätkä rahamaailman kurttuturvatkaan kuin hymähtelevät koko teurastussodalle (eilen viimeksi B.W. Hesarin 70-vuotishaastattelussa.)

Ei niillä kyllä olekaan syytä itkuun: jokaiselle toimitetulle pommille ja ruutinyssäkälle on hinta laitettu ja markkinavoimat ovat kermat päältä kuorineet, ja kuorivat jatkossakin.

Kun sodan tuhoja korjataan (jos korjaajia tai niitä, jotka korjaamisen tuloksia sitten tarvitsisivat, on enää olemassakaan), markkkinahemulit ovat ensimmäisiä jotka raunioden päälle kolehtihaaveineen kerääntyvät.

Matti Vanhanen, vaikka haastattelussa muuta väittikin, asettui loppujen lopuksi puolustamaan kaasuputkilobbareita, erityisesti Paavi Lipposta. Olikohan sen aikainen pääministeri Vanhanen lukenut ja myös sisäistänyt sunnuntaisen jutun ytimet ja kerrotut faktat kun niin tomerasti yritti oikoa sen antamaa kuvaa kaasuputkihankeprosessista?

Vähän kuin olisi sanonut, että nyt te toimittajat valehtelette tai ainakin liioittelette raportissanne.

Voivat liioitellakin kostuttaakseen sensaatioliemeen jutun kärkeä, että "kohuihin" totuteltu, nuutunut yleisö sen paremmin pureskelisi, mutte ydin lienee tosi. Jos Lipponen&kumpp. haastavat kirjoittajat käräjille, niin sitten vasta voi totuutta alkaa epäillä.

Tällen päivällen ei muuta. Uusimmassa murha-aallossa Ukrainaan on ihan tarpeeksi yönpielukseen luunsiruja ripottunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti