sunnuntai 9. lokakuuta 2022

Hyvä mieli, mitä se maksaa?

9.10.2022 sunnuntai

05.34

On se yhtä hittoa kun ei osaa enää nukkua pitempään! 

Toisaalta mitäs väliä sillä on. Nukuttaahan se sitten illasta makeammin. Niin kuin eilenillallakin kun olen nukahtanut ensimmäisten lukemieni lauseiden keskelle. Joskus sitä sitten luisuu rivien väliin sellaisten unien näkemiseen, että ei ehkä muuten onnistuisi. (Riippuu luettavan laadusta.)

Eilenillallakin uinahtaessani oli kuin joku olisi ollut valmiina neuvomaan, että nyt kun kiännyt  heti unenalun tienhuarasta mieluumminkin Hermannikujalle kuin sille toiselle, jonka kyltti on katkaistu niin piäset näkemään semmosia, joit'et muutoin koskaan. Kiännyin kuitenkin neuvojen vastaisesti Katkaistunkyltinkujalle koska se tuntui minusta paljon mielukkaammalta. Ehkäpä "neuvoja" uhmani arvasikin ja siksi neuvoi mitä neuvoi.

Aamun lehdessä laaja artikkeli "Putkimiehistä" eli Suomalaisesta Puavo Lipposesta, saksalaisista Gerdhard Schröderistä ja Matthias Warningista.

Puavo ei ole suostunut antamaan Hesarille haastattelua, kiukustunut lopulta tapansa mukaan kun toimittaja oli useampaan kertaan suostutellut.

Siinäpä meillä olisi toisen Keminmuan etunimikaimansa kanssa ollut oikeastikin diktaattorin mallikappale jos yhteiskuntarakenteet olisivat autoritääriselle kehitykselle myöten antaneet.

21.22

Paulus tuli Oulusta ehjänä kotio. G oli kotona, mutta hänkin kömpi vasta yhdeltä yöllä  Kertun(?) luota yläkertaan vaikka ukaasi kuului, että iltakymmeneltä. Ja että tuopi Vinhan sisälle ja panee ovet lukkoon. Koira oli kyllä aamulla tuvan lattialla, mutta ovet säppiin panemati. Eikä pyykkiäkään ollut kuivumaan ripustanut vaikka sekin yhtenä pykälänä viestissä luki.

Mitäpä nämä unohtamiset haetannoo. Hyvä että pojat ovat. 

Katselin jälleen valokuvia lasteni kehityspolun varrelta ja täytyy vain sanoa, että on se kaikesta huolimatta kannattanut. Mitä elämäni ilman lapsia olisi ollut?

Kysymyksen edessä takaraivossa on vakavammat kysymykset maapallon ylikuorittuneesta tilasta lajimme helpon siittäytymisen takia, mutta juuri nyt painan ne aprikoinnit siihen sekasotkumutaan, mikä planeetan pinnalle on elämistämme syntynyt.

Koko pv pihatouhuja. Eikä siksi tänään muuta jaksa.

Piste tähän kuin Siiralalta.

Tai laitetaan viimeisimmistä ajatusteni aiheista valokuva ihan tänne loppuun niin tulee hyvä mieli teillekin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti