lauantai 10. syyskuuta 2022

Unimäen alaston Keisari

10.9.2022 lauantai

05.18

Kiänti tuulen niin lämpesi; +7,6°

Oli rivakkaliikkeiset seikkailut unissa. Kaupungista kaupunkiin kulki tieni vaikka mitään kulkupelejä ei näytettykään. Lienen Nukku-Matin kyydissä vaellellut. Lopussa kaunis, ruskeasilmäinen mustalaisnainen luki käsivarteni arvesta eloni vaellusta ja sanoi, että olisit sinä voinut toisenkinlaisen elämän elää, mutta myöhäistä se nyt on opin ottaminen. Elä siivosti seuraavat 30 vuotta!

Pitkän huomisen siis lupasi unihenkilö minulle.

Havahduin kertaalleen pohkeista jalkateriin ulottuviin, hemmetin kivuliaisiin suonenvetoihin. Ensin vasemmasta jalasta ja kun loppui, sitten oikeasta. Eilen olin aika paljon polvillaan allaskaapin, viemäriputken ja vesiliitosten laiton aikana niin kait ne koivet siitä ärtyivät. Ranteidensärky lakkasi kun pidin niitä jääkylmässä kaivovedessä ennen saunomista.

Pitää taas miettiä työkaluarsenaali millä siellä korpitien sähköttömän mökin ikkunoiden korjauksessa pärjään. Aika simppeli askare sen pitäisi olla.

Nyt syön kun klo on puoli7 ja lähden. Pitäisiköhän pahalta haiseva koira ottaa mukaan juoksemaan... Ei se autoon mahdu kun takapenkillä on mm. ne levyt... Harmi.

16.01

Penakat hys, uutiset!

Ainiin, ei tiällä penakoita ole.

Tulipa tehtyä reissu pitäjien perille. Siellä mökinikkunat ovatten nyt uudelleen särkemistä vaille. Eivät ihan halolla tai kivellä nakkaamalla mene edes säröille, mutta pyssyllä tietenkin reikiä tulee.

Tullessa kävin S:n ja M:n lammesta lohen. Paistoin fileet kaasu-uunissa kun en viitsinyt hiilinieluun tulia tehdä. Keitin sissipottuja ja porkkanoita lisäksi.

Saunon ja lähen Kuopioon. Käyn Päiväranna Kitumrketissa ruokaostoksilla ennen Ilveksen piättäjäishumpalluksia.

11.9.2022 sunnuntai

Ei omalta itseltäänkään saa nukutuksi sivu aamu6desta!

Olin Kuopion reissulta pois yhden paikkeilla. Läksin jo 23.30 ajelemaan. 

Siinäpä tuli kesän humpallukset taas taputeltua muisojen kekoon. Ehkä jotain joskus mieleenkin palaa vaikka onhan se niin, että tarpeeksi kun vuosia harteille kertyy, eiliset ovat yhtä ja samaa vyyhteä vain. Ainakin jos tragedioita ei tapahdu jotka pysäyttävät.

Venäjän Suuri Isänmaallinen Teurastussota on kyllä yksi itsen ulkopuolella käynnistynyt hirvittävä tragedia, että kun siitä tulee vaikkapa 10 vuoden kuluttua puhetta, muistaa tästä vuodesta muitakin "värisyttäviä" asioita.

 08.34

Aloitin loppujen pottujen noston ja koetan saada samaan syssyyn myös porkkanat ja sipulit.

Tällen päivällen mietin tämän blogini kohtaloa kun tuli mieleen suuresti inhoamani, telkkariin tyhjäpäitä varten rahdatut, yhtä tyhjäpäiset bigbrother-formaatit.

Enkö itse ole näiden päivitysteni myötä kuin jossain seinättömässä tilassa jonne kuka vain voi kurkata?

Vaikka voin itse "kamerakulmia" säädellä ja näyttää vain minkä haluan, niin silti kirjoitteluni paljastavat minut kuin alasti olisin Kuopion torilla pottulaatikoitten piältä huutelemassa. Ainakin niille, joilla rivienväleistä lukemisen taito on.

Mites se menikään se tarina keisarista?

Mietinpä tätä siis kasvimaalla touhutessani. 

Koettakaa kuvitella minut sinne pelkät kumisuappaat jalassa talikkoa heiluttamassa; eikö alakin vistottaa! (Oikeesti pukeudun nyt jo syksyyn sopevasti.)

Toisaalta ulkoinen alastomuus, mitä sillä on väliä siihen nähden, mitä henkisen minänsä päällä on tai onko mitään?

Asioihin vaikuttamattomatkin, mielipiteitä omaavat ajatuksiltaan "alastomat" on diktatuureissa pantu aina vankilaan. Riittää kun kannattaa vapautta ja demokratiaa.

Nyt kun Suomessa ollaan tönkkösuolatun presidenttiparin hallittavana tämä erä ainakin, niin tuskinpa vankiloita aletaan täyttää mallisillani mitättömyyksillä vaikka me kuinka ilman henkistä verhoa internetin luulosairaita täynnä olevilla toreilla omia teesejämme jankkaisimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti