keskiviikko 14. syyskuuta 2022

Kuppi D

Sisu Kontio 1970-luvulta ajelee yhä jätekuormia Iisalamen MLK:n logo ovessaan vaikka maalaiskuntaa ei enää ole. Hieman lyhyempinokkaisella yhdistelmällä, vuosimerkiltään ehkä uudemmalla olen ajanut Rovaniemellä rekkainssin 1981. Siinä piti vaihdetta vaihtaessa käyttää vielä välikaasua ja kauheaa rolinaahan se toisinaan piti.

14.9.2022 keskiviikko

05.06

Meinasin pommiin uinua kun oli niin makoisa uni katseltavana! Onneksi on vielä uunipuuron tähettä, että kun konstillani sen lämmäytän, en muuta kahven lisäksi tartte jotta kone käyntiin hyrähtää. Tunti menee Iisalammeen ajellessa, että seitsemäksi jos meinaa, niin kuudelta on startattava.

22.08

Aamuyhdeksältä Pitkä Unelma soitti, että voin mennä tekemään loput hommat. Kävin sinne mennessä kahvipaketin&pullapitkon kaupasta ja hän keitteli sitten kahvit. Ekaluokkalainen poikansa oli vielä eilen olleen kuumeen takia jäänyt kotiin ja se oli mulla juttuseurana.

Rikkoontuneen ja vänksöttämään alkaneen lattiakaivon korjaaminen ilmaantui lisähommaksi. Piti kaivella entisen kansiosa kokonaan pois ja käydä hakemassa rautakaupasta uusi ja siinä meni ainakin tunti. Laitoin vettä täynnä olevan sankon silikonikiinnityksellä olevan uuden kehikon päälle painoksi ja sanoin, että vasta huomenna saa mennä suihkuun. Toivottavasti noudattavat neuvoa.

Pitkällä Unelmalla D-kupin varustukset; punaiset rintsikat roikkuivat silmieni korkeudella sekoittajan kahvassa kun työjelin lattiakaivon kimpussa.

Pöllösenlahdella kerkesin  laittaa keittiön lattiaan vinyylit ja irroittaa makkariin menevän ovenkarmit. Siihen tulee kokonaan uusi ovivarustus kun vanhoihin tappisaranoihin ei pelkkiä ovilehtiä enää saa. Olohuoneen puolen aukon betonit vedin tasoitteilla rosottomaksi jo eilen ja tänään kun olin hionut paikkailin vielä hieman. Siihen ei tule ovea lainkaan enää.

6 ovea olivat siis edelliset vuokralaiset potkineet tuhannen pillunpäreiksi. Nekin kaksi jotka vuosi sitten olin vaihtanut ja kaksi muuta, jotka olin paikannut ja maalannut. Vaatekomeron ja toisen makuuhuoneen oven vaihto on isompi operaatio sillä niiden päälle on listojen sijaan laitettu aikoinaan siistit lastulevyn syrjät. Nyt täytyy särkemällä purkaa ja listoilla peittää.

Lattiamateriaalin  vaihto tuli taasen sen takia eteen, kun muovimatot oli polteltu(?) reikäiseksi ja ruskeille länteille kauttaaltaan. On siinä pitänyt lattialla tupakkivehkeiden ja marisätkien kanssa kieriä oikein urakalla, sillä eivät ne ole kerenneet olla ennen pihalle pukkaamista kuin kuukauden tai kaksi.

Enemmän tunnen silti surua näiden ihmiselämien tuhon edessä kuin sijoitusasuntoja työkseen ylläpitävien materiaalisten menetysten takia.

Puutarhuri tuli käymään. Saunottiin.

 Minulla oli Eliakselle Ouluun viemisiä kun Puutarhuri menee kotona olevien poikien kanssa sinne perjantaina.  Minä en voi lähteä Iisalamen tekemisten takia ja koska lauantaina on eristehommia Knissa. Sunnuntaina on sitten jo kahteen kertaan peruuntunut hammashoitajalla käynti. Viimeinen "jonojenpurkupäivä" kuulema, että aika tehokkaita ovat olleet kun vasta keväällä aloittivat.

Luin vielä uutisia mualimalta. 

"Ruotsin oikeistoblokki on voittamassa vaalit"; sekin perhana vielä! Mutta "vuan sitähän  suapi mitä tilloo!" Meijän ääriläisoikeistolaiset punastelevat innosta mukana kun tietävät, että myrkyllinen rikinkatku  tulostentavoittelukampanjavaatteisiin tarttuu erittäin herkästi vaikka vetisiä rajoja välissä olisi.

Moskovan Zaatana taasen ei Saksan Liittokanslerin mukaan ymmärrä hyökkäyksen Ukrainaan olleen virhe.

 Tämän ilmiselvän, verisemmistä verisimmän mokan älyämiseen ei kyllä liittokanslereita tarvita, mutta pitäähän toimittajien antaa rautalangasta se vääntää ja silloin siihen tarvitaan se rautalanka, elikä tällä kertaa otsikon rautalangan virkaa toimitti Liittokansleri. Oliko se Scholz nimisellä kelalla josta pätkä napsaistiin?

Voi vittu että ne jaksavat lotikoitella joutavia kun asiaakin olisi puida.

Niin minäkin, mutta en lotikoinneistani kyllä palkkaakan kuittaile, että ihan sama näille.

Vettä sattaa aikamoisella lotinalla. Klo on jo 23.13. 

Alan pätkälleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti