perjantai 9. syyskuuta 2022

Pitkään virtaa veri voimakas

 

9.9.2022 perjantai

05.05

-2,5°

Eivät ehtineet auringonkukkani kauaa hehkua kun ne halla paneskeli hengiltä.

Olisi jälleen tarjolla kirja, jonka voisi hankkia jos raskisi: Bill Browder, Freezing order (2022 WSOY). Kritiikki Hesarissa nyt.

Viime vkolla tilasin ad Librikseltä lääkäri M.J.Siiralan päiväkirjat 1914-1918. Se on ehtinyt jo Sivukadulle, Puutarhuri oli hakenut eilen sen ärräpostista.

Nyt en jouda jatustelemaan tän enämppiä. Kahvit juotu ja puurot nielty, lähden liukastelemaan ylös Iisalammeen. Jos tänään kävisi "Pitkän Unelman" kylppärikalusteet vaihtamassa.

Huominen siellä korpimökillä ikkunankorjauskeikalla ja maanantaina aloitan vinyyleillä Pöllösenlahdella.

Suunnitelmiin aina voi tulla muutoksia.

Vinhalle sianluu vielä kaluttavaksi, sitten matkaan Veli Hopea.

21.34

Meni ihan iltaan ja jäi pikkusipaisut vielä maanantaillekin. 

Oli ihan hyvät puheet Pitkän Unelman kanssa. Hänellä oli Mirren ikäinen ja näköinen tytärkin kotona vaikka koulupäivä. Siinä pohdittiinkin, olisivatko he sukua oikeastikin sillä entisen vävyni ruotsinsuku on ollut samannimistä. Vävyn suku vain on vaihtanut sen suomenkielelle helpommin lausuttavaksi.

Päivällä pohdin, miksikähän miltei joka kerta kun meen Iisalmeen keikalle, törmään romanihenkilöihin... Vieläpä niin, että käyn jotain jossain vasaroimassakin heille. Yhteyksiä menneisyyteenkin pulpahtelee esiin....

Ei se minua haittaa, päin vastoin. 

Olen  lukenut heidän tuhatvuotisesta Exoduksestaan sen verran kirjallisuutta, että ihmettelen enämpikin, että ovat vielä olemassa niinkin voimakkaana etnisenä heimona ja ulkoisetkin tapansa säilyttäneinä. Helpompi ymmärtää myös heidän ketunkujeensakin jotka eivät hyvinvoivia valtioita konkurssiin aja.

Hitler yritti tuhatvuotista valtakuntaa pukemalla tinasotilaansakin kopiokoneessa, mutta tulos lysähti kokoon murto-osassa aiotusta. Väkisin ei murreta perinteiden rintamaa jonkanylläpitäjissä väkevä yhteisyydenveri virtaa, mutta tekemällä tehtyihin "herrarotuihin" iskee degeneraatio kun se lahjetta ravistaa.

Väsyttää heveletisti. Olen ihan tyhmä kun teen urakkavauhtia taukoilematta.

Mut nyt olen saunonut joten on hyvä painasta piä tyynyyn ja urvahtaa sikeään uneen. Uniennäkemiseltä en silti välttyne, päenvastoen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti