keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Kuulin pöllön huhuilevan

 

22.9.2022 torstae

04.12

On se pimeää kun on pimeää. Viirun verran kuitenkin kuunsirppiä näkyi ja parin tähden vaimeaa sykettä kevyesti usvaisessa yläsuunnassa. 

Huussissa istuissani huuhkaja huhuili metsässä. 

Mitä miettisi ihminen, joka ei koskaan ole kuullut huuhkajaa, mutta joku aamuvarhainen löytäisi itsensä pimeästä metsästä ja jokin puhaltelisi aavemaisesti kuin onttoon putkeen lähellä näkymättömissä?

Nyt heräsin ainakin ajoissa. Puuro on jo hautumassa ja kahvi höyryää kupissa nenän edessä.

Eilistä Moskovan Zaatanan YH:ta mediat pullollaan.

20.45

Eipä olisi enää isoja ponnistuksia ja remontinkohteessa voisi pitää luovutustilaisuuden.

Mutta kenenkäpä kanssa pidän kun omistaja asuu satojen km:n piässä eikä ihan joka ripsaukseen lähde tulemaan. Lähetän vain kuvia ja videoita osakkeesta. Kyllä niistä erottaa, että jotain on tehty. Useamman tonnin lasku on rautakaupassa enkä minäkään ilimanen tekijä ole.  

Osake menee kaiten myyntiin kun ei aikonut enää vuokrauskohteena sitä pitää. Onhan sillä niitä vaikka myyväkin muutama.

Huomenaamulla maalaan toiseen kertaan vaatehuoneen seinät ja makuuhuoneen ovenpielet keittiön puolelta koska siistin betonin reunukset tasoitteilla, en listoilla. Sitten on sähkörasioiden takaisin laitot ja keittiöaltaan sekä vessan pytynjuuren silikonit.

Maalasin pesuhuoneen lattian erikoismaalilla helakansiniseksi. Entinenkin oli sininen, mutta tummempi ja sitä oli syövytetty jollain hapolla laikukkaaksi. Uusi pyttykin oli eri kokoinen kuin vanha, niin entisen jälki olisi jäänyt pahasti pistämään silmään.

Seuraava remontoija panee luultavasti koko pesuhuoneen keittiötä myöten säpäleiksi koska se on puurungolla ja lastulevyllä tehty erillinen saareke betonielementtien keskellä; lahoa lienee jo seinämattojen alla.

Tässä kylpyhuoneen lattiasta ennen-kuva, huomenna laitan jälkeen-kuvan.

Freudin unientulkinta-teos pitäisi oikeastaan lukaista uudestaan. Missähän se lie? Luultavasti olisin  monesta hänen "tulkinnastan" eri mieltä tällä järjellä ja ajateltuani uniasioita niin kovin monta vuotta jo.

Yhteistä meillä Sigismundin kanssa on siinä, että molemmat olemme kirjoittaneet uniamme muistiin satoja, vai olisiko se jo tuhansia eri näkyjä?

Freud siksi, koska hän ihmismielentutkijana oli unien mekanismeista kiinnostunut, minä siksi, että joskus se auttoi minua jaksamaan seuraavasta päivästä aina seuraavan yön unien pariin. Sitten siitä tuli tapa koska yhä paremmin unet jäivät mieleen ja niiden kuvaamiseen kin löytyi sanankalustoa, tai oikeastaan tyyli kuvata. Sanojahan mualimassa riittää, harvoin tarvitsee uusia keksiä.

Yksi novelli mulla kyllä on, jossa saattaa olla ihan uusiakin sanoja. Se on vanhan Kivaniemi blogin puolella  nimellä "Damesus Elisse Lot" vuodelta 2013. Uni kai sekin oli.

Nyt nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti